Kada dodate modernu stranicuna Teams lokaciji, vi dodajete i prilagođavate veb segmente ,što su gradni blokovi stranice. Ovaj članak opisuje kako se koriste veb segmenti Office 365 konektora.

Napomene: 

 • Neke funkcije se postepeno uvode u organizacije koje su se opredelele za program Ciljano izdanje. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

 • Konektori su dostupni samo na sajtovima timova povezanim sa grupom.

 • Veb segment Konektor nije dostupan u programu SharePoint Server 2019.

Konektori pružaju jednostavan način za dobijanje poruka, upozorenja i obaveštenja iz omiljenih spoljnih usluga na stranici sajta tima povezanog sa grupom. Možete da pokažete ažuriranja sa usluga kao što su Trello, JIRA i ostalih odmah na stranicama. Možete prikazati obaveštenja kada nešto novo objavi u RSS feedu, prikazati obaveštenja od JIRA ili GitHub, pa čak i prikazati rezimee iz usluge Salesforce i Google Analytics.

Konektori se spajaju u različite kategorije kako bi odgovarali svim tipovima korisnika i timova, od informacionih radnika koji se fokusira na interesovanja ili produktivnost (Trello, Asana) do alatki za automatizaciju za programere (BuildKite) i tako dalje. Lista konektora se uvek ažurira kako se dodaju nove usluge i alatke.

Dodavanje konektora za stranicu

Konektore koji se često koriste možete da dodate direktno iz okvira sa alatkama veb segmenata. Ako ne vidite konektor koji želite, možete da dodate veb segment Konektor da biste pronašli više konektora.

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom vremenu stranice.

 2. Pokazivač miša iznad ili ispod postojećeg veb segmenta ili ispod oblasti naslova kliknite na dugme Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu, a zatim kliknite na dugme za razvijanje Dugme „Razvij“ na okviru sa alatkama veb segmenta.

 3. Sa padajuće liste na vrhu velikog okvira sa alatkama veb segmenata izaberite stavku Konektori.

Dodavanje veb segmenta "Konektor"

Ako ne vidite konektor koji tražite u okvir sa alatkama veb segmenta, možete da dodate veb segment Konektor i imate pristup većem broju konektora.

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom vremenu stranice.

 2. Pokazivač miša iznad ili ispod postojećeg veb segmenta ili ispod oblasti naslova izaberite stavku Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu, a zatim izaberite veb segment Konektor.

 3. Kliknite na dugme Dodaj.

  Veb segment konektora
 4. Pregledajte listu konektora. Kada pronađete onaj koji želite, izaberite stavku Dodaj iliKonfiguriši.

  Snimak ekrana liste konektora sa istaknutim dugmetom "Dodaj"

Promena postavki

Možete da promenite broj stavki prikazanih u veb segmentu, a možete da promenite i postavke konfiguracije za konektor pomoću okna sa svojstvima veb segmenta.

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom vremenu stranice.

 2. Na levoj strani veb segmenta izaberite Web part edit button stavku Uredi stavke.

 3. U okno sa svojstvima veb segmenta sa desne strane unesite broj stavki koje želite da se prikažu u oknu "Prikaži ovoliko stavki istovremeno" za konektore koji se ne prikazuju kao KONektor RSS feeda.

  Connector property pane
 4. Kada koristite konektor RSS feeda, u okno sa svojstvima unesite broj publikacija koje želite da se prikazuju u polju Broj publikacija koje se istovremeno prikazuju.

  Snimak ekrana okna Office 365 za uređivanje konektora
 5. Ograničite broj članaka prikazanih po publikaciji u veb segmentu tako što ćete podesiti klizač ispod prikaza na ovaj broj članaka po publikaciji

  Da biste promenili postavke konfiguracije konektora, izaberite stavku Upravljanje konektorom. Napravite željene promene na stranici sa postavkama konektora, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

Uklanjanje konektora

Preporučujemo da prvo uklonite konektor, a zatim da uklonite veb segment. Ako prvo ne uklonite konektor, poruke će i dalje biti isporučene u prijemno poštansko sanduče grupe.

Ako uklonite konektor bez uklanjanja veb segmenta, informacije koje su već isporučene i dalje će biti prikazane u veb segmentu, ali se informacije više neće ažurirati.

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom vremenu stranice.

 2. Na levoj strani veb segmenta izaberite Web part edit button stavku Uredi stavke.

 3. U oknu sa svojstvima veb segmenta sa desne strane izaberite stavku Konfiguriši konektor.

 4. Kliknite na dugme Ukloni na stranici sa postavkama za konektor. Možda ćete morati ponovo da kliknete na dugme Ukloni na sledećem ekranu, ako to bude zatraženo.

 5. Kada uklonite konektor, možete da izbrišete veb segment tako što ćete kliknuti na dugme Ikona brisanja veb segmenta na levoj strani veb segmenta.

Napomena: Poruke starije od 90 dana automatski se uklanjaju.

Srodne informacije

Povezivanje aplikacije za grupe u Outlook

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×