Korišćenje Veb segmenta za brzi grafikon

Kada dodate modernu stranicu na lokaciju, dodajete i prilagođavate Veb segmentekoji su sastavni blokovi stranice. Ovaj članak opisuje Veb segment "brzi grafikon".

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvecu u organizacije koje su se odlučile u programu ciljane objave. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Primeri kružni grafikona i stubičasti grafikon.

Koristite Veb segment "brzi grafikon" da biste dodali jednostavne, osnovne grafikone na stranicu. Unesite tačke podataka ili nabavite podatke sa liste, dodajte oznake, izaberite tip grafikona – kolonu ili pitu i objavite.

Dodavanje Veb segmenta "brzi grafikon"

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom delu stranice.

 2. Zadržite pokazivač miša iznad ili ispod postojećeg Veb segmenta ili ispod regiona naslova kliknite na Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu , a zatim izaberite Veb segment za brzi grafikon .

 3. Da biste dodali naslov, kliknite na grafikon. Videćete kursor koji trepće gde možete da unesete tekst za naslov.

 4. Izaberite stavku Uredi Veb segment Dugme za uređivanje Veb segmenta da biste konfigurisali postavke za brzi grafikon.

 5. U okviru sa alatkama sa desne strane Odaberite tip grafikona.

 6. U odeljku Podaci odaberite stavku ručno unošenje podataka ili nabavite podatke sa postojeće SharePoint liste.

  Ručno unesite podatke: izaberite stavku unos podataka , a zatim dodajte oznaku i numeričku vrednost za svako mesto podataka. Kliknite na dugme + Dodaj da biste kreirali dodatne tačke podataka do najviše 12 tačaka podataka.

  Nabavite podatke sa SharePoint liste: izaberite opciju da biste dobili podatke sa SharePoint liste na ovoj lokaciji, a zatim izaberite listu.

  Postavke Veb segmenta brzog grafikona

  Napomena: Opcija za podatke iz SharePoint liste na ovoj lokaciji nije dostupna u SharePoint Server 2019.

 7. U okviru rasporedmožete opcionalno da dodate oznake za horizontalnu (x) osu i vertikalnu (y) osu za stubičasti grafikon. 

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×