Korišćenje vrednosti iz Veb usluge da biste popunili okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste ili kombinovanog okvira

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da popunite okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste ili kombinovani okvir podacima iz pomoćnih podataka za povezivanje Veb usluge.

U ovom članku

Pregled

Okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste ili kombinovani okvir prikazuje stavke koje korisnik može da izabere kada popunjavanje obrasca koji je zasnovan na predlošku obrasca. Možete da konfigurišete ove tipove kontrola da biste prikazali podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje u Veb usluge. Pomoćnih podataka za povezivanje je sve podatke za povezivanje sa spoljnim izvorom podataka koje dodate u predložak obrasca tako da korisnici koji popunjavaju obrasce zasnovane na ovom predlošku da preuzimanje podataka iz ili prosledite podatke spoljne izvore podataka, kao što su Veb usluge.

Da biste dobili podatke iz spoljnog izvora podataka, dodajete pomoćnih podataka za povezivanje u predložak obrasca koji upiti podacima. Kao rezultat, Microsoft Office InfoPath kreira sekundarni izvor podataka sa poljima podataka i grupama koji odgovara XML šema Veb usluge. Podatke za povezivanje preuzima podatke iz Veb usluge i skladišti podatke u sekundarnom izvoru podataka obrasca. Podrazumevano, podatke u sekundarnom izvoru podataka je dostupna samo dok je korisnik povezan sa mrežom. Možete da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da sačuvate rezultate upita na računarima korisnika tako da imaju pristup podacima kada obrasce niste povezani sa mrežom.

Napomena o bezbednosti: Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli osetljive podatke iz spoljnog izvora podataka, možda ćete želeti da biste onemogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke od neovlašćene upotrebe u slučaju da izgubite ili ukradu računara. Ako onemogućite ovu funkciju, podaci će biti dostupna samo ako je korisnik povezan sa mrežom.

Struktura podataka u sekundarnom izvoru podataka mora da odgovara načinu skladištenja podataka u Web usluzi, ne možete menjati postojeća polja ili grupe u sekundarnom izvoru podataka. Veze ka više informacija o podacima za povezivanje i izvorima podataka potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Možete da koristite vrednosti iz Veb usluge za popunjavanje kontrole u predlošku obrasca, morate sledeće informacije od administratora Web usluge:

 • Lokacija Veb usluge.

 • Verifikacija da Veb usluga koristi kodiranje dokument/literala stila. InfoPath može da koristi samo dokument/literala Web usluge stila.

 • Ime operacije Web usluge koja će poslati podatke u obrazac.

 • Da li mogu da bezbedno skladište rezultati upita iz Veb usluge na računarima korisnika za korišćenje van mreže.

Vrh stranice

Korak 1: Dodavanje podataka za povezivanje upita

Ako nemate postojećih upita podataka za povezivanje u predlošku obrasca koje možete da koristite za pribavljanje vrednosti za kontrolu, pratite ove korake da biste dodali novi pomoćnih podataka za povezivanje. Ako je vaš predložak obrasca već pomoćnih podataka za povezivanje koje možete da koristite, možete preskočiti ovaj odeljak i idite na korak 2: Podešavanje kontrole.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Veze podataka kliknite na dugme Dodaj.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme Kreiraj novu vezu sa, kliknite na dugme prijem podatakai zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Veb usluge, a zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte lokaciju Veb usluge.

  Napomena: Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite URL adresu UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je pružio, unesite ključnu reč za pretragu, a zatim kliknite na dugme Pretraži. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Na listi Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja vraća podatke u obrazac, a zatim kliknite na dugme dalje.

 8. Ako se čarobnjak za podatke za povezivanje naiđe na nepoznati element u šemi Web usluge, na sledećoj stranici čarobnjaka može vam zatražiti da navedete probne vrednosti za sve parametre da biste utvrdili koja polja ili grupe da biste dodali glavnog izvora podataka.

  Kako?

  1. Izaberite parametar u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme Postavi vrednost uzorka.

  2. U polju uzorak vrednost otkucajte vrednost da vaš korisnički možda koristite za ovo polje, a zatim kliknite na dugme u redu.

  3. Ponovite ove korake za sve parametre u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme dalje.

  Tehničke detalje

  Kada konfigurišete podatke za povezivanje Veb usluge u čarobnjaku za podatke za povezivanje, Microsoft Office InfoPath povezuje Veb usluge i zahteva Veb usluge WSDL (Description Language) datoteke. WSDL datoteka sadrži šemi koriste Veb usluge. Veb usluga odgovara na zahtev slanjem ovu datoteku u programu InfoPath. InfoPath koristi informacije iz ove datoteke da biste dodali odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka u predlošku obrasca. Ako InfoPath pronađe tip nepoznati element u WSDL datoteka, InfoPath uzorak podataka se koristi za određivanje definiciju nepoznati element tipa i zatim dodaje odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka.

 9. Ako želite da rezultati upita budu dostupne kada obrazac nije povezan sa mrežom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uskladišti kopiju podataka iz predloška obrasca .

  Napomena o bezbednosti: Izbor u ovom polju za potvrdu skladišti podatke na računaru korisnika kada obrazac koristi ove podatke za povezivanje. Ako se dobija osetljive podatke iz ove podatke za povezivanje, možda ćete želeti da biste onemogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke u slučaju da izgubite ili ukradu računara.

 10. Kliknite na dugme Dalje.

 11. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte opisno ime za pomoćne podatke za povezivanje.

 12. Da biste automatski dobija podatke kada je otvoren obrazac, potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski preuzmi podatke prilikom otvaranja obrasca .

Vrh stranice

Korak 2: Podešavanje kontrole

 1. Ako obrazac ima više prikaza, kliknite na ime prikaza u meniju Prikaz da biste otišli u prikaz sa kontrolom gde želite da prikažete podatke iz u pomoćni izvor podataka.

 2. Dvaput kliknite na okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste ili kombinovani okvir koji želite da popunite.

 3. Izaberite karticu Podaci.

 4. U okviru stavke okvira sa listom, izaberite stavku Pronađi vrednosti iz spoljnog izvora podataka.

 5. Na listi Izvora podataka izaberite izvor podataka sa grupe ili polja koja sadrže podatke koje želite da koristite.

 6. Kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored stavke polja.

 7. U dijalogu Izbor polja ili grupe Navedite koji podaci će biti prikazani korisniku i koji podaci će biti prosleđeni spoljnog izvora podataka tako što ćete uraditi nešto od sledećeg.

  Određivanje da su podaci korisnika će videti iste podatke koje će korisnik prosleđivanje

  • Kliknite na polje, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Naveli da su podaci korisnika će videti razlikuje od podataka koje korisnik će prosleđivanje

  Napomena: U ovom scenariju, podatke koje korisnik će videti je iz jednog od polja u grupi i podatke koje će korisnik prosledite je u drugom polju u istoj grupi.

  1. Kliknite na grupu, a zatim kliknite na dugme u redu.

  2. U dijalogu Svojstva kontrole , kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored polja za vrednost .

  3. U dijalogu Izbor polja ili grupe kliknite na polje koje sadrži podatke koje korisnik prosleđivanje do spoljnog izvora podataka, a zatim kliknite na dugme u redu.

  4. U dijalogu Svojstva kontrole , kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored polja ime za prikaz .

  5. U dijalogu Izbor polja ili grupe kliknite na polje koje sadrži podatke koje će se pojaviti u kontroli, a zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Ako polje u okviru ime za prikaz ima vrednosti sa sličnim imena za prikaz i želite da prikažete samo jedinstvena imena, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži samo stavke sa jedinstvenim prikazanim imenima .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×