Koristite čitač ekrana da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke u programu Outlook

Koristite čitač ekrana da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook kalendar Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke sa drugim osobama.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Planiranje nove zakazane obaveze ili sastanka

Neka vam čitač ekrana pomogne planiranje zakazane obaveze ili sastanka.

 1. U bilo kojem prikazu, brzo prevlačite nagore ili nadole na ekranu pomoću jednog prsta dok ne čujete „Stavke“, zatim brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Dugme ’Novo’“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Otvara se prozor novog događaja.

 2. Da biste događaju dali ime, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Ime događaja“, dodirnite dvaput ekran, a zatim otkucajte ime događaja koristeći tastaturu na ekranu.

  Savet: Tastaturu možete da pronađete tako što ćete istražiti stavke na ekranu. Da biste ih istražili, postavite prst na ekran i prevlačite ga okolo. Narator najavljuje stavke kada stanete na njih. Da biste izabrali stavku, podignite prst i dodirnite dvaput ekran.

 3. Da biste podesili lokaciju sastanka, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Lokacija, izmenljiv tekst“, dodirnite dvaput ekran, a zatim otkucajte lokaciju koristeći tastaturu na ekranu.

 4. Da biste podesili datum početka i završetka i vreme događaja, prevlačite brzo nalevo dok ne čujete podrazumevani datum li vreme. Da biste promenili vrednosti, dodirnite dvaput ekran. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete datum ili vreme koje želite, a zatim dodirnite dvaput ekran da biste izabrali vrednost.

  Savet: Da biste kreirali celodnevni događaj, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Opozvano polje za potvrdu ’Celodnevno’“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 5. Da biste dodali više informacija o događaju, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Opis događaja, izmenljiv tekst“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Zatim otkucajte dodatne informacije koristeći tastaturu na ekranu.

 6. Ako pravite sastanak, da biste pozvali osobe brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Pozovi nekoga, izmenljiv tekst“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Da biste dodali kontakt, otkucajte kontakt pomoću tastature na ekranu, zatim brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Unesi“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 7. Da biste podesili vreme obaveštenja za događaj, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Više opcija’ skupljeno“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Podsetnik’“, dodirnite dvaput ekran, a zatim brzo prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete željenu opciju. Dodirnite dvaput ekran da biste izabrali tu opciju.

 8. Kada završite sa dodavanjem detalja događaja, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako pravite zakazanu obavezu, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Sačuvaj i zatvori’“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

  • Ako pravite sastanak, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Pošalji’“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 9. Zatvara se prozor novog događaja, a fokus se vraća nazad na prikaz kalendara.

Obaveštavanje osoba o dostupnosti

Prikažite drugima vašu dostupnost tokom vremena događaja.

 1. U prozoru događaja, brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Dugme ’Više opcija’, skupljeno“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prikaži kao’“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Otvara se meni Prikaži kao.

 2. Da biste izabrali dostupnost, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete dostupnost koju želite da prikažete. Da biste je izabrali, dodirnite dvaput ekran.

Pozivanje drugih osoba da biste na sastanku

Pozovite druge da vam se pridruže i pretvorite zakazanu obavezu u sastanak.

 1. Kad ste za uređivanje ili kreiranje događaja, prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Pozivanje neke osobe, koji se može uređivati tekst”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  Napomena: Da biste saznali kako da otvorite i uredite događaje iz kalendara, pogledajte Otvaranje, čitanje, i uređivanje događaja iz kalendara.

 2. Da biste dodali kontakt, otkucajte kontakt pomoću tastature na ekranu, zatim brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Unesi“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Ako želite da dodate još kontakata, ponovite to za druge pozvane osobe.

 3. Da biste poslali pozive, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Pošalji’“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

Kreiranje periodičnog sastanka

Ako planirate, na primer, sedmični sastanak, lako možete da pretvorite vaš sastanak u periodični sastanak. Na ovaj način ne morate da dodajete sastanak posebno za svaku sedmicu.

 1. U prozoru događaja, brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Dugme ’Više opcija’, skupljeno“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Isključeno, dugme ’Ponavljanje’“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Otvara se nova kartica na kojoj možete da izaberete opcije za periodični događaj.

 2. Da biste izabrali učestalost sastanka, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Obrazac ponavljanja ’Sedmično’“. Ako želite neku drugu učestalost osim Sedmične, dodirnite dvaput ekran, a zatim brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete učestalost kojom želite da se sastanak održava. Da biste je izabrali, dodirnite dvaput ekran.

 3. Da biste pregledali druge opcije, brzo prevucite nadesno ili nalevo. Narator objavljuje opcije kako se krećete.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook kalendara

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×