Koristite čitač ekrana da biste sačuvali sliku ili prilog iz e-pošte u programu Outlook

Koristite čitač ekrana da biste sačuvali sliku ili prilog iz e-pošte u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook pošta Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste sačuvali priložene datoteke iz e-pošte na uređaj.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

Čuvanje priloga e-pošte

 1. U Outlook pošta, pomerite se do e-poruku koja sadrži prilog koji želite da sačuvate na uređaj, a zatim dvaput dodirnite ekran da biste ga otvorili. Fokus se premešta na početak e-poštu.

 2. Prevucite ulevo da biste premestili fokus zaglavlja poruke gde su priloge. Čujete ime datoteke i veličinu prvog priloga. Ako prvi prilog nije jednu, prevucite ulevo dok ne pronađete prilog koji želite da sačuvate.

 3. Dvaput dodirnite ekran pomoću dva prsta. Čujete: „Meni, iskačućeg menija, prilagođene”.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Sačuvaj’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Izaberite aplikaciju, ovaj uređaj”.

  Napomena: Ako želite da sačuvate prilog na vaš OneDrive umesto toga, prevucite udesno sve dok ne čujete „OneDrive”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 5. Dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Pregledača, dokumente”. Prevucite udesno sve dok ne čujete „Preuzimanja”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 6. Prevucite nadesno dok ne čujete „Dalje dugme na traci aplikacije” i zatim dvaput dodirnite ekran.

 7. Prevucite nadesno dok ne čujete „Sačuvaj, dugme na traci aplikacije” i zatim dvaput dodirnite ekran.

  Prilog je sačuvana u fasciklu " preuzimanja " na uređaju i fokus vraća u e-poruku. Možete da pregledate preuzete datoteke uz aplikaciju Istraživača datoteka .

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×