Koristite analizatora performansi da biste optimizovali Access baze podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Analizatora performansi možete da koristite da biste optimizovali performanse programa Microsoft Access baza podataka na radnoj površini. Analizatora performansi nije dostupna u programu Access projekat ili u Access Veb aplikacijama. Analizatora performansi posmatra strukturu baze podataka, kao i podatke, a čini preporuke koje će vam pomoći da poboljšate performanse i sprečile greške zbunjujuće podataka.

Možete da ih analizirate objekata pojedinačne baze podataka, kao što su nove tabele se dodaju na bazu podataka već optimizovani ili izaberite sve objekte da biste analizirali celu bazu podataka u isto vreme.

Pokretanje analizatora performansi

 1. Otvorite Access bazu podataka koju želite da optimizujete.

 2. Na kartici Alatke baze podataka , u grupi analiza kliknite na dugme Analizatora performansi.

  Otvara se analizatora performansi.

  Dijalog „Analizator performansi“ u programu Access

 3. U analizatora performansi, izaberite karticu za tip objekta baze podataka koju želite da optimizujete. Izaberite karticu Sve tipove objekat da biste videli listu svih objekata baze podataka u isto vreme.

 4. Izaberite imena objekata baze podataka koju želite da optimizujete. Izaberite stavku Izaberi sve da biste izabrali sve objekte baze podataka na listi.

 5. Ponovite korake 3 i 4 dok ne izaberete sve objekte koje želite da optimizujete, a zatim kliknite na dugme u redu da biste pokrenuli analizu.

Napomena: Analizatora performansi ne pruža predloga o tome kako da poboljšate performanse usluge Microsoft Access samu ili je pokrenut na sistemu.

Pomoću rezultata

Analizatora performansi navodi tri vrste analiza rezultata: preporuke, predlogai ideja.

Analizator performansi prikazuje dijalog nakon pokretanja na Access bazi podataka.

Kada kliknete na stavku na listi Rezultata analize , informacije o predloženi optimizaciju se prikazuje u polju Analize beleške ispod liste.

 • Preporuka optimizacije su jednostavno poboljšanja koja ne zahteva ozbiljno kompromise. Access može da izvrši preporuke optimizacije za vas.

 • Predlog za optimizaciju imaju potencijalne kompromise koje treba razmotriti pre izvršavanja ih. Da biste prikazali opis na kompromise, kliknite na predlog na listi, a zatim pročitajte informacije u polju Analize beleške . Access može da izvrši optimizacije predlog za vas.

 • Morate sami da obavite ideja optimizacije. Da biste izvršili za optimizaciju ideja , kliknite na dugme za optimizaciju, a zatim pratite uputstva prikazana u polju Analize beleške .

Omogućite pristup izvršavanje optimizacije

 1. Izaberite jednu ili više preporuke ili predlog optimizacije koje želite da se izvrši. Da biste izvršili sve navedenih optimizacije, izaberite stavku Izaberi sve.

 2. Kliknite na dugme Optimizuj.

  Analizatora performansi obavlja na optimizacije i označava ih kao fiksne.

 3. Po potrebi Ponovite sve dok se analizatora performansi dovrši sve preporuke i predlogom optimizacije koji želite da izvršite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×