Koristite funkcije Pomoćnik za planiranje i predlošcima soba za sastanke u Outlook

Ako koristite Microsoft 365 ili Microsoft Exchange nalog sa programom Outlook, možete da koristite Pomoćnik za planiranje i predlozima za sastanke kako bi vam pomogli da planirate sastanke.

Napomena: Novi predlošci soba prvi put je bio dostupan u Outlook za Microsoft 365 od verzije 2012 (13530.20316). "Pronalaženje soba" ima zavisnost od WebView2 koji je počeo da se Microsoft 365 klijentima 1. aprila 221. Verzija 2101 (verzija 13628.20274) i novije verzije. Dodatne informacije o WebView2 potražite u dokumentaciji za adminise: Microsoft Edge WebView2 i Microsoft 365 aplikacije – primena Kancelarija | Microsoft Docs

 1. U novom sastanku dodajte Obavezne učesnike, Vreme početka i Vreme završetka, a zatim kliknite na dugme Predavač sobe na kraju polja Lokacija.
  Kliknite na dugme Predlošci sobe da biste pronašli dostupnu sobu za konferencije

 2. Odaberite detalje o sobi na lokaciji "Nalažeč soba". Ove sobe za konferenciju poesava vaš Microsoft Exchange ili Microsoft 365 administrator.

 3. Ako sastanak ima više učesnika i zauzete sobe za konferenciju, može biti teško pronaći vreme koje svima može biti prihvaćeno. Da biste pronašli dostupnost osobama i sobama, kliknite Pomoćnik za planiranje dugme "Strelica" na traci, a zatim izaberite stavku Automatski izbor i odaberite odgovarajuće kriterijume.

  Napomena: Ova funkcija zamenjuje funkciju "Predložena vremena" iz prethodnih Outlook.

  Predlošci sobe će vam pomoći da pronađete dostupnu sobu za konferencije.

 4. Kada pronađete odgovarajući vremenski konektor i dodate sobu za konferencije u sastanak, izaberite stavku Sastanak na traci. Zatim možete da zatvorite "Predlošci sobe". Kada završite podešavanje sastanka, izaberite stavku Pošalji

Korišćenje pomoćnika za planiranje

 1. U Prijemnom poštanskom sandučetuizaberite nove stavke > sastanku ili u kalendaru izaberitestavku Novi sastanak. Takođe možete da koristite tastersku prečicu Ctrl+Shift+Q da biste kreirali novi poziv za sastanak.

 2. Dodajte učesnike u polje Za.

 3. U polje Tema unesite opis sastanka ili događaja.

 4. Izaberite Pomoćnik za planiranje sa trake. Videćete red za svakog primaoca koje ste uneli u polje Za. Ako želite da dodate još učesnika, možete otkucati njegovo ime u bilo koji prazan red u Pomoćnik za planiranje.

 5. Vremena kada su vaši učesnici zauzeti prikazuju se u tamno plavom. Vremena kada učesnici imaju uslovnu zakazanu obavezu prikazuju se u svetloplavom hashed bloku, a vremena izvan radnog vremena učesnika prikazuju se u svetlosivoj sive boje. Izaberite dostupno vreme za sve učesnike.

 6. Da biste izabrali optimalno vreme za sve učesnike, koristite predložilac prostorija u desnoj koloni. Možete videti vreme kada učesnici imaju neusaglašenosti.

Korišćenje funkcije "Pronalaženje soba" 

 1. U novom sastanku izaberite dugme Pomoćnik za planiranje na traci.

 2. Koristite padajuću listu "Prikaži listu soba" da biste izabrali listu sala. Ove liste poesava microsoft administrator Exchange ili Microsoft 365 liste. 

  Koristite "Nalažeč soba" da biste videli sobe za konferencije dostupne za sastanak.

 3. Izaberite dostupnu sobu da biste dodali sobu Pomoćnik za planiranje sastanku kao primalac. 

 4. Okno Predložena vremena pronalazi najbolje vreme za sastanak, koje se definiše kao vreme kada je najveći broj učesnika dostupan. Najbolje vreme za sastanak pojavljuje se na vrhu okna. Da biste izabrali neko od predloženih vremena, kliknite na predloženo vreme u oknu Predložena vremena. Možete i ručno da izaberete vreme na koordinatnoj mreži zauzetosti.

  Koristite odašiljač Predložena vremena da biste videli kada su učesnici dostupni.

  1. Ako želite da sastanak bude periodični, u meniju Sastanak, u grupi Opcije kliknite na dugme Ponavljanje ,izaberite obrazac ponavljanja i kliknite na dugme U redu.

   Kada pozivu za sastanak dodate obrazac ponavljanja, meni Sastanak se menja u Periodični sastanak.

 5. Kada završite podešavanje sastanka, kliknite na dugme Pošalji.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×