Kraj podrške za Office 2016 za Mac

Objavljeno: oktobar 2020

Podrška za Office 2016 za Mac završena 2020 je 13. Budite uvereni da će sve vaše Office 2016 aplikacije nastaviti da funkcionišu – neće nestati iz računara, niti ćete izgubiti podatke. Međutim, možete se izložiti ozbiljnim i potencijalno štetnim bezbednosnim rizicima.

Evo šta za Vas znači kraj podrške:

  • Više nećete primati Office 2016 za Mac softverske ispravke iz usluge Microsoft Update.

  • Više nećete primati bezbednosne ispravke. Bezbednosne ispravke su ono što vam pomaže da zaštitite Mac od štetnih virusa, špijunskog softvera i drugog zlonamernog softvera.

  • Više nećete primati tehničku podršku preko telefona ili ćaskanja.

  • Neće biti obezbeđene dodatne ispravke za sadržaj podrške. Zapravo, većina sadržaja pomoći na mreži će biti povučena.

Važno: Da biste izvršili nadogradnju na Microsoft 365 ili Office 2019, vaš mac mora da ispunjava minimalne operativne sisteme i hardverske zahteve. Sa izdanjima macOS 10,15 Catalina, Microsoft 365 za Mac i Office 2019 za Mac trenutno podržavaju macOS 10,15, 10,14 i 10,13. Više informacija potražite u članku ovajčlanak. 

Zašto Microsoft radi ovo?

Office 2016 za Mac, kao i većinu Microsoft proizvoda, ima životni ciklus podrške tokom kojeg pružamo nove funkcije, popravke grešaka, bezbednosne ispravke i tako dalje. Ovaj ciklus životnog veka obično traje 5 godina od datuma prvog izdanja proizvoda.

Više informacija o životnom ciklusu podrške za Microsoft proizvode potražite u članku smernice za životni ciklus.

Koje opcije imam?

Iako ćete i dalje moći da koristite Office 2016 za Mac, više nećete primati bezbednosne ispravke i ispravke za greške posle 2020 13. Izvršite nadogradnju na noviju verziju sistema Office kako biste ostali u toku sa svim najnovijim funkcijama, zakrpama i bezbednosnim ispravkama.

Opcije nadogradnje uključuju:  

  • Preporučujese: nadogradnja na Microsoft 365, verzija sistema Office koja se dobija uz Word, Excel, PowerPoint i druge aplikacije, u zavisnosti od plana koji odaberete. Uz Microsoft 365, aplikacije su dostupne na računaru i putem pregledača. jedna pretplata vam omogućava da ih koristite na Mac računaru i na računaru. Pomoću Microsoft 365 dobijate najnoviju verziju aplikacija i primate redovne ispravke funkcije.

  • Kupite Office 2019 za Mac. Office Home & 2019 student za Mac ili Office Home & Business 2019 za Mac je jednokratna kupovina (nije pretplata) za instaliranje na samo jednom Mac računaru.

Office 2016 za Mac licencu

Ako odaberete da izvršite nadogradnju naMicrosoft 365 ili Office 2019 za Mac, jednostavno treba da uklonite postojeću licencu za Office 2016 za Mac, ali nećete morati da uklonite Office aplikacije.

  1. Preuzmite i uradite alatku za uklanjanje licenci

  2. Otvorite bilo koju Office aplikaciju i prijavite se pomoću naloga povezanog sa novom Office sistemom. 

  3. U gornjem meniju izaberite pomoć > potvrdite izbor u polju za potvrdu Potraži ispravke. Više informacija o ažuriranju aplikacija potražite u članku ovaj članak. 

Srodne teme

Koju verziju sistema Office koristim?

Najčešća pitanja o životnom ciklusu – pitanja smernica

Zahtevi za Microsoft OS za Office 2019 za Mac i Office 365 za Mac

Kako da uklonite Office datoteke licence

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×