Kreirajte okvir za tekst u obrascu koji traži vrednosti u tabeli

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilikom dizajniranja obrasca u programu Access, možda ćete želeti da prikažete vrednost iz tabele ili upita koji je različit od onog koje je povezano sa obrazac. Na primer, pretpostavimo da imate proizvodi obrazac koji je povezan sa tabelom proizvodi. Nakon što ste dizajnirali obrazac, međutim, da budete želeli da obrazac prikazuje ime kontakta za nabavku za svaki proizvod – podaci koji se nalaze u tabeli koja se zove dobavljačima. Sledeća procedura vam pokazuje kako da koristite funkciju DLookup da biste obavili ovaj zadatak. Možete da promenite izraz u koraku 6 da odgovaraju vašim podacima.

Dodavanje okvira za tekst

  1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac koji želite da promenite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna .

  2. Na kartici Dizajn, u grupi Kontrole izaberite stavku Okvir za tekst.

  3. Pronađite oblast u obliku u kojem želite da dodate kontrolu, a zatim prevucite pokazivač u obrazac da biste kreirali okvir za tekst.

  4. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva.

  5. U listu sa svojstvima izaberite karticu sve .

  6. Postavite svojstvo Izvor kontrole na sledeću vrednost:

    = DLookup("[ContactName]","[Suppliers]","[SupplierID]=" & Forms! Proizvodi. "ID dobavljača")

  7. Sačuvajte obrazac promene, a zatim zatvorite list sa svojstvima.

Ovaj izraz pretražuje u tabele i vraća ime kontakta za nabavku čiji se ID dobavljača podudara sa vrednošću u kontroli "ID dobavljača" proizvodi obrazac. Imajte u vidu kako & operator se koristi za kreiranje trećeg argumenta funkcije DLookup (treći argument je „[IDDobavljača] =” & obrazaca. Proizvodi. "ID dobavljača"). Uobičajenih grešaka koje možete da izbegnete je stavite pod navodnike čitavog argumenta umesto oko samo tekst koji prethodi & operator.

Napomena: Za alternativu koristeći funkciju " DLookup ", možete da kreirate novi osnovni upit da biste uključili samo informacije koje su vam potrebne. Korišćenje upita za često je više efikasnog od korišćenja funkcije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×