Kreiranje bloga sa lokacijama za komunikaciju i porukama diskusionih grupa

Blog je način da omogućite organizaciji da brzo deli ideje i informacije. Možete da podesite sajt bloga u sistemu SharePoint tako što ćete koristiti sajt za komunikaciju i objavljene poruke i možete da dodate funkcije kao što su kategorizacija, filtriranje, kao i čak prilagođeni predložak za pokretanje. 

Ovo je način na koji funkcioniše strategija: koristite objavljene objave kao stranice na blogu. Zatim možete da prikažete stranice bloga u Veb segmentu za vesti filtrirani tako da prikazuje samo stranice bloga. Najnovije stranice na blogu će se automatski pojavljivati kao najviše vesti na vašoj lokaciji (kao što možete da vidite u članku "najnoviji blogovi iz našeg izvršnog tima" Veb Part modula "vesti" u nastavku). Možete i da se povežete direktno sa objavljenim porukama iz drugih Veb segmenata kao što je Veb segment za heroje.

Primer sajta za komunikacije koji je posvećen blogovima

Evo koraka za kako to da uradite.

 1. Kreirajte sajt bloga. Prvo kreirajte sajt za komunikaciju koji se podudara sa željenim vizuelnim stilom. 

  Savet: Potrebna vam je ideja ili inspiracija? Pogledajte članak SharePoint look Book. Ako ste administrator zakupca, možete automatski da kreirate primere lokacija iz knjige " izgled " direktno u zakupcu, koristeći uslugu SharePoint online obezbeđivanje.

 2. Kreirajte kategorije stranica. Da biste prikazali samo objavljene objave u Veb segmentu za vesti, Kreirajte kolonu sa izborom kategorije u biblioteci stranica za lokaciju koja uključuje kategoriju blogova. U ovom primeru koristimo ime kolone "kategorija stranice".

  Primer podešavanja kolone sa izabranim elementom za blogove

  Sada kada ste kreirali kolonu sa izabranim elementom u biblioteci stranica, ona će biti dostupna kao vlasništvo koje možete da postavite za stranicu objave na vestima. Tako možete da odredite određene objavljene poruke kao objavljene poruke.

  Savet: Ako želite da ponovo koristite ovu kolonu na drugim mestima na stranici, kreirajte kolonu lokacije , a zatim dodajte tu kolonu u biblioteku.

 3. Filtriranje veb segmenta.Sa stranicom u režimu uređivanja , izaberite Veb segment za vesti, uredite Dugme za uređivanje Veb segmenta olovke, a zatim u okviru filteraizaberite stavku svojstva stranice.

  U okviru ime svojineizaberite kategoriju stranice ili ime koje ste dali koloni.

  Izaberite stavku jednako, a zatim izaberite stavku blog.

  Filter postavljen na blogove u oknu sa Veb segmentima za vesti

  Savet: Možete da kreirate dodatne kolone za druge načine za filtriranje, kao što je kolona "da/ne" da biste ukazali na to da li bi trebalo zabeležiti određene objave. 

 4. Korišćenje Veb segmenta za vesti. Uverite se da matična stranica sajta za komunikacije koristi Veb segment za vesti gde želite da se pojave objavljene poruke na blogu. 

 5. Napišite objavu na blogu.

  1. Na matičnoj stranici lokacije izaberite stavku novo , a zatim objavu za vesti.

   Stavka menija objave na vestima
  2. Izaberite predložak koji ćete koristiti.

   Template gallery

   Savet: Kreiranje prilagođenog predloška koji je već označen kategorijom stranice sa blogovima tako da ne morate da oznaиite svaku novu objavu na blogu. Pogledajte korake u Savetu odeljka: da biste uradili ovo, Kreirajte predložak bloga .

  3. Dodajte sadržaj pomoću Veb segmenta teksta i drugih Veb segmenata za slike, video zapise i još toga.

 6. Označite stranicu pomoću kategorije "blog" koju ste kreirali u 3.

  1. Na vrhu stranice izaberite stavku Detalji stranice.

   Meni "Detalji stranice"
  2. U oknu sa desne strane, u okviru Svojstvaizaberite stavku blog za svojstvo kategorije stranice .

 7. Okno sa detaljima stranice sa kategorijom stranice bloga

Savet: Kreiranje predloška bloga

Da biste lakše i brže pravili poruke na blogu, kreirajte predložak stranicesa blokom.

 1. Kreirajte objavu za vesti koja sadrži raspored, slike ili druge veb segmente koje želite ponovo da koristite u budućim blogovima.

 2. Označite stranicu kategorijom "blog" u gorenavedenom 6.

 3. Obavezno dodajte naslov za predložak, a zatim kliknite na padajuću listu da biste je sačuvali kao radnu verziju na gornjoj levoj strani i izaberite stavku Sačuvaj kao predložak.

Kada sledeći put budete napravili objavu na blogu, ovaj predložak možete odabrati iz okna "predložak stranice".

Savet: Ako ste SharePoint administrator i želite da konvertujete nekoliko blogova pomoću SharePoint alatke za transformaciju i upoznati ste sa pomoću programa PowerShell, pogledajte članak modernizuje klasične blogove.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×