Kreiranje celodnevnog događaja

Događaj je aktivnost koja traje 24 časa ili druže. Primeri događaja podrazumevaju trgovinske emisije, seminare i odmore.

Događaji i godišnji događaji po podrazumevanoj vrednosti ne blokiraju kalendar i prikazuju vreme kao zauzeti kada ih pregledaju druge osobe. Period vremena za Celodnevni događaj se obično prikazuje kao besplatan.

Kreiranje događaja

 1. U kalendaru izaberite stavku Nova zakazana obaveza.

  Možete da izaberete i nove stavke> Celodnevni događaj.

 2. Unesite opis u okvir tema i opcionalno, dodajte lokaciju.

 3. Koristite padajuću listu kalendara pored stavke vreme početka i vreme završetka da biste izabrali datum događaja. Da biste pretvorili svoju zakazanu obavezu u Celodnevni događaj, potvrdite izbor u polju za potvrdu ceo dan .
  Napomena: možete da kreirate događaj za ceo dan koji se prostire više dana.

 4. Da biste ukazali na osobe koje pregledaju kalendar da ste odsutni iz sistema Office umesto besplatnog, u odeljku Opcije na traci kliknite na dugme izvan sistema Office na listi Prikaži kao .

  Prikaži moj status tokom ovog sastanka kao „Odsutan iz kancelarije“

 5. Podrazumevano je da se svi dani događaji kreiraju sa skupom podsetnika da se pojavi 0,5 dana pre događaja. To znači da događaj koji je podešen za 15 april generiše podsetnik u 14. Ako ne želite da postavljate podsetnik, izaberite stavku ne u padajućem meniju opomene .

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Postavljanje događaja na ponavljanje

 1. Otvorite događaj koji želite da postavite tako da se ponavlja.

 2. U odeljku Opcije na traci kliknite na dugme Ponavljanje.

 3. Izaberite željenu učestalost ponavljanja :Dnevno, Sedmično, Mesečno, Godišnje , a zatim izaberite opcije za učestalost.

 4. Kliknite na dugme U redu, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Kreiranje privatnosti događaja

UMicrosoft 365 organizaciji ili u Exchange organizaciji, drugi iz vaše organizacije mogu da vide detalje kalendara. Označavanje privatnog događaja sakriva te detalje od svih, osim vas i svih drugih u organizaciji kojima ste odobrili dozvole za čitanje u kalendaru ili poštanskom sandučetu. Na primer, označavanje događaja Private neće skrivati detalje od bilo koga sa delegiranom dozvolom za vaš kalendar ili ko će biti poslat za vaše poštansko sanduče. 

 1. Kreirajte ili otvorite događaj koji želite da učinite privatnim.

 2. U odeljku oznake kliknite na dugme privatno.

  Označavanje stavke kao privatne

Važno: Ne bi trebalo da se oslanjate na funkciju „Privatno“ da biste sprečili druge osobe da pristupe detaljima događaja, kontakta ili zadatka. Da biste bili sigurni da drugi ne mogu da pročitaju stavku koju označite kao privatnu, nemojte im dodeljivati dozvolu za čitanje fascikli „Kalendar“, „Kontakti“ i „Zadaci“. Osoba kojoj je dodeljena dozvola za čitanje pri pristupu vašim fasciklama, može da koristi programske metode ili druge aplikacije za e-poštu da bi pregledala detalje privatne stavke. Funkciju „Privatno“ koristite samo kada delite fascikle sa osobama u koje imate poverenja.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×