Kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive za posao ili školu

Kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive za posao ili školu

Možete da kreirate nove Office dokumente direktno iz OneDrive za posao ili školu. Da biste videli meni „Novo“, potreban vam je Office Web Apps Server. U suprotnom, to je ikona „Fascikla“.

Niste sigurni gde da kreirate dokument? Pogledajte da li treba da sačuvam datoteke u usluzi OneDrive ili SharePoint?

Ostavite veliki utisak sa Objavama
 1. Izaberite stavku Novi, a zatim odaberite tip dokumenta koji želite da napravite, kao što je Word, Excel ili PowerPoint.

  Snimak ekrana biranja menija „Novo“ radi pravljenja novog dokumenta u usluzi OneDrive for Business

  Novi dokument se otvara u Office za veb programu koji ste izabrali. Na primer, ako se otvori Word dokument , Word za veb.

  Savet: Ne postoji dugme „sačuvaj“ zato što se dokument automatski čuva za vas.

 2. Da biste preimenovali dokument, kliknite na njegovo ime na naslovnoj traci, otkucajte novo željeno ime i pritisnite taster ENTER.

  Klik na naslovnu traku radi promene imena dokumenta u programu Word Online
 3. Kada završite sa radom i želite da se vratite na lokaciju gde je sačuvana datoteka, kliknite na svoje ime pored imena datoteke.

  (Ili kliknite na dugme nazad u pregledaču da biste se vratili na mesto čuvanja dokumenta. Ako kliknete na dugme nazad, kliknite na dugme Osveži da biste videli novi dokument na listi datoteka.)

Savet: Ako želite pristup svim funkcijama aplikacije, možete da se prebacite na punu Office aplikaciju. Na primer, u Word za veb izaberite stavku Otvori u programu Word da biste nastavili da radite na dokumentu u Word.

Otvaranje pune Office aplikacije umesto pokretanja usluge Office Online

Kreiranje dokumenta u Office aplikaciji za računare

Možete i da počnete od Office aplikacije za stone računare, kao što je Word, Excel ili PowerPoint i da kreirate i sačuvate dokument direktno u OneDrive za posao ili školu.

 1. Započnite dokument kao i obično u Office aplikaciji za računare (Datoteka > Novo i izaberite predložak).

 2. Kada budete spremni da sačuvate dokument, izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > OneDrive – Imevašegpreduzeća. Na primer, OneDrive – Contoso.

  Čuvanje datoteke iz programa Word u usluzi OneDrive for Business

 3. Imenujte datoteku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Saveti: 

 • Ako ne vidite stavku OneDrive – ime_vašeg_preduzeća, izaberite stavke Dodaj mesto > Office 365 SharePoint. Zatim se prijavite u Microsoft 365 pomoću poslovni ili školski nalog.

 • Dodavanje usluge OneDrive for Business kao lokacije za čuvanje u programu Word

 • Kada dodate OneDrive za posao ili školu kao mesto u jednoj Office aplikaciji, možete da sačuvate datoteke iz svih aplikacija za Office.

Ako ste prijavljeni u Microsoft 365, a pretplata uključuje Office, možete da instalirate najnoviju verziju aplikacija za stone računare. Na vrhu stranice u Microsoft 365Izaberite stavke postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Office 365 Settings > softver.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×