Kreiranje filmova pomoću uređivača video zapisa

Windows 10 obuhvata video uređivača, kompletan skup alatki za pravljenje i uređivanje video zapisa koji govore priču o muzici, tekstu, pokretu i 3D efektima. Video Editor je naslednik programa Movie Maker u operativnom sistemu Windows 10, sa fokusom na kreativne alatke koje se lako koriste i koje vam omogućavaju da ispričate priču.

Kreiranje video zapisa

Kreiranje novog video zapisa

Kreiranje novog video zapisa koji možete da uredite od početka do kraja

  1. Otkucajte redaktor video zapisa na traci za pretragu i izaberite stavku " video Editor " da biste pokrenuli aplikaciju ili pokretanje iz menija "Start ".

  2. izaberite novi video projekat.

  3. Imenujte video.

  4. izaberite fotografije i video zapise koje želite da dodate u montažni sto. Čak možete da koristite Dodavanje sa veba da biste pronašli sadržaj u usluzi Bing.

Kada organizujete montažni sto, možete da promenite izgled i osjećaj svake fotografije ili video klipa.

  1. Izaberite dugme kao što je skrati ili Razdeljivanje za uređivanje (samo za video klipove).

  2. Kliknite na dugme Trajanje da biste promenili dužinu vremena kada se fotografija prikazuje ili izaberite više fotografija, a zatim kliknite na dugme Trajanje da biste promenili njihovo trajanje odjednom.

Dodavanje teksta

Dodavanje teksta u video

Možete da dodate tekst u fotografije i video klipove sa lakoćom. Možete i da kreirate naslovnu kartu sa montažnog stola, ako želite da dodate tekst u obiиnu pozadinu obojene. 

Jednostavno izaberite tekst, otkucajte naslov ili frazu, a zatim izaberite stil i raspored. Možete i da vreme da se tekst pojavi tačno kada želite u okviru filma.

Dodavanje muzike

Dodavanje muzike u video zapis

Izaberite muziku u pozadini da biste odabrali nekoliko zapisa i sinhronizovali video zapis u ritmu ili izaberite prilagođeni zvuk da biste dodavali i proradili svoje muzičke tragove, prateće priče ili zvučne efekte. 

Dodavanje efekata

Pomoću snage operativnog sistema Windows 10 možete da dodate 3D objekte ili specijalne efekte u fotografije i video klipove. Koristite filtere da biste promenili video klip ili fotografiju u Black & White ili neke druge vizuelno tretmane. Izaberite opciju " pokret " da biste slikali vizuelno interesovanjem. Kliknite na dugme brzo da biste ubrzao ili usporili video klip. Ako želite da promenite položaj fotografije ili video zapisa, samo kliknite na ikonu rotiranje . Ako je fotografija ili video tekst različit od vašeg projekta, možete da izaberete ikonu Ukloni ili da prikažete crnu traku da biste uvećali i uklonili efekat letterboxa.

Dodavanje specijalnih efekata u video

Da biste dodali 3D objekte

  1. Izaberite opciju 3D biblioteka.

  2. Rotirajte i podešite veličinu objekta i dodajte animacije. Možete i da dodate, premestite i postavite veličine 3D efekte. Efekat možete da usidrite i u tačku u video zapisu i gledate kako se efekat pomera dalje.

Objavljivanje video zapisa

Objavljivanje video zapisa

Kada dovršite projekat, kliknite na dugme Završi video da biste objavili film. Ako želite, možete da kontroliљete kvalitet video zapisa.

Pored toga, možete da duplirate Project da biste kopirali video zapis i da koristite projekat za pravljenje rezervnih kopija da biste delili projekat pomoću ili sačuvali tok koji delite između više korisnika i uređaja. Rezervnu kopiju uvoza možete da koristite da biste otvorili neki od rezervnih projekata i nastavili da radite.

Za detaljnijeg vodiča za video uređivača, možete da odjavite aka.MS/videoeditoredu i obavestite nas o tome kako volite da video uređivač koristi Slanje povratnih informacija

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×