Kreiranje i konfigurisanje novog tipa sadržaja za skup dokumenata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova tema objašnjava kako da omogućite funkciju skupova dokumenata za kolekciju lokacija i kako da potom konfigurišete tip sadržaja za skup dokumenata.

U ovom članku

Omogućavanje skupova dokumenata za kolekciju lokacija

Ako funkcija skupova dokumenata nije aktiviran za vašu kolekciju lokacija, moraćete da ga aktivirate pre nego što možete da kreirate ili Konfigurišite novi skup dokumenata tipove sadržaja. Morate biti Administrator kolekcije lokacija da biste aktivirali funkciju skupova dokumenata.

 1. Idite na lokaciju najvišeg nivoa u kolekciji lokacija za koju želite da omogućite skupove dokumenata.

 2. U meniju Radnje na lokaciji kliknite na vezu Postavke lokacije.

 3. U okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija.

 4. Pronađite skupove dokumenata na listi, a zatim kliknite na dugme Aktiviraj.

Kreiranje novog skupa dokumenata tipa sadržaja

Da omogućavaju korisnicima lokacije da biste koristili skupove dokumenata da biste kreirali nove instance radnih proizvoda sa više dokumenata, prvo morate da kreirate i da konfigurišete skupa dokumenata tipa sadržaja za svaki proizvod posla koji želite da upravljate i zatim ga dodate u biblioteku dokumenata gde će biti koristi. Nakon što kreirate i konfigurišete tip sadržaja skupa dokumenata, morate ga dodati u biblioteku gde želite da korisnici kreiraju svoje skupove dokumenata.

Morate biti administrator kolekcije lokacija ili vlasnik lokacije da biste kreirali ili konfigurisali tipove sadržaja za skup dokumenata.

 1. U meniju Radnje na lokaciji kliknite na vezu Postavke lokacije.

 2. U koloni Galerije, kliknite na vezu Tipovi sadržaja lokacije.

 3. Na stranici „Tipovi sadržaja lokacije“ kliknite na dugme Kreiraj.

 4. U odeljku ime i opis , u polju ime otkucajte ime koje želite da date na novi skup dokumenata. Ovo je ime koje će korisnici videti kada kreiraju nove instance skupa dokumenata.

 5. U polju Opis otkucajte opis skupa dokumenata.

 6. U okviru Izaberite nadređeni tip sadržaja iz, izaberite stavku Tipovi sadržaja skup dokumenata. (Ako Podesite tipovi sadržaja dokumenta nije opciju, funkcija skupova dokumenata možda nisu aktivirani za ovu kolekciju lokacija.)

 7. U odeljku grupa navedite da li želite da kategorizujete novi skup dokumenata tip sadržaja u novoj ili postojećoj grupi.

 8. Kliknite na dugme u redu.
  Kada se kreira novi skup dokumenata tip sadržaja, videćete stranicu za informacije o tipu sadržaja lokacije za tip sadržaja, gde možete da konfigurišete dodatne postavke za njega.

Konfigurisanje ili prilagođavanje tipa sadržaja za skup dokumenata

 1. U meniju Radnje na lokaciji kliknite na vezu Postavke lokacije.

 2. U koloni Galerije, kliknite na vezu Tipovi sadržaja lokacije.

 3. Na stranici "tipovi sadržaja lokacije" kliknite na ime skupa dokumenata tipa sadržaja koji želite da konfigurišete.

 4. U okviru postavke, izaberite stavku postavke skupa dokumenata.

 5. U odeljku Dozvoljene tipove sadržaja , u okviru dostupni tipovi sadržaja lokacije, izaberite tip sadržaja koji želite da dozvolite unutar ovog skupa dokumenata i zatim kliknite na dugme Dodaj da biste ga premestili na polje Tipovi sadržaja dozvoljena u skupa dokumenata . Ponovite ovaj korak za svaki tip sadržaja koji želite da uključite u skupa dokumenata.

 6. U odeljku Podrazumevani sadržaj izaberite tip sadržaja za koji želite da otpremite podrazumevani sadržaj, a zatim kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli datoteku koju želite da otpremite. Podrazumevani sadržaj se automatski kreira za autore kada kreiraju nove instance skupa dokumenata.

  Na primer, recimo da kreirate skup dokumenata da biste upravljali procesa dizajniranja proizvoda. Ovog skupa dokumenata mogu da uključuju proizvoda dizajn dokumenta (Microsoft Word dokument), crtanje dizajn (Microsoft Visio crteža) i performansi specifikacije (u programu Microsoft Excel radni list). Vaša organizacija može imati standardne Microsoft Word predložak dokumenta za dokument dizajn proizvoda koji je popunjen neke od standardne informacije koje će autori treba da dovršite. Možete da otpremite ovaj predložak kao podrazumevani sadržaj. Kada autori kreiraju nove instance programa proizvoda dizajn skup dokumenata, kopiju dokumenta dizajn proizvoda se za njih i oni mogu da je uređujem da biste dodali dodatne informacije.

  Ako vam je da se ne uključuju podrazumevani sadržaj za tipove sadržaja za skup dokumenata, datoteke automatski će se kreirati za autore kada kreiraju nove instance skupa dokumenata, a autori će moći da ih kreirate ispočetka unutar na Dokument skupa ili otpremanje dokumenata u skupa dokumenata...

 7. Ako postoji više tipova sadržaja u okviru skupa dokumenata, a želite da otpremite podrazumevani sadržaj za svaku od njih, kliknite na dugme Dodaj novi podrazumevani sadržaj, izaberite sledeći tip sadržaja za koji želite da navedete podrazumevani sadržaj i zatim kliknite na dugme Pregledaj da biste Pronađite datoteku koju želite da otpremite. Ponovite ovaj korak dok ste naveli sve željene podrazumevani sadržaj za pojedinačne tipove sadržaja u ovog skupa dokumenata.

 8. Ako želite da ime skupa dokumenata dodata imena pojedinačne datoteke u okviru instancu skupa dokumenata, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Dodaj ime skupa dokumenata sa svakim imenom datoteke. Uključivanje ovih informacija može pomoći korisnicima identifikuje datoteke u određenim prikaza biblioteke, naročito ako biblioteka sadrži više od jednog tipa skupa dokumenata.

 9. U odeljku Dele kolone izaberite kolone koje želite da svaka tipova sadržaja u okviru skupa dokumenata za deljenje.

  Deljeno kolona su samo za čitanje za dokumente u okviru skupa dokumenata i mogu se uređivati samo za dokument same skupa. Kada su načinjene promene na vrednosti deljene kolona za skup dokumenata, ove ispravke će se sinhronizovati na deljenu kolonu vrednosti za dokumente u skupu.

 10. U odeljku Kolone stranice dobrodošlice navedite koje kolone koje želite da prikažete na stranici dobrodošlice za skup dokumenata.

 11. U odeljku Stranica dobrodošlice izaberite stavku Prilagođavanje stranice dobrodošlice da biste prilagodili izgled stranice dobrodošlice koja se prikazuje korisnicima za svaku instancu skupa dokumenata.

 12. Ako želite da ove promene stranice dobrodošlice primenite na sve skupove dokumenata koji su nasleđeni iz ovog skupa dokumenata, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ažuriraj stranicu dobrodošlice skupova dokumenata koji se nasleđuju iz ovog tipa sadržaja.

 13. U odeljku Ažuriranje lista tipova sadržaja i lokacije navedite da li želite da ažurirate sve tipove sadržaja nasleđuju od ovog skupa dokumenata sa promenama koje ste napravili.

 14. Kliknite na dugme U redu.

Pošto kreirate i konfigurišete tip sadržaja „Skup dokumenata“, morate ga dodati u biblioteku u kojoj želite da korisnici kreiraju svoje skupove dokumenata.

Vrh stranice

Srodni zadaci

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×