Kreiranje ili planiranje zakazane obaveze

Ostanite povezani i radite po rasporedu

Uz Outlook – organizator životnih obaveza – možete biti organizovani, raditi sve na vreme i profesionalno.

Nabavite Microsoft 365

Zakazane obaveze predstavljaju aktivnosti koje se planiraju u kalendaru, a ne uključuju pozivanje drugih osoba ili rezervisanje resursa. Zakazanu obavezu možete da pretvorite u sastanak tako što ćete dodati učesnike. 

Kreiranje zakazane obaveze

 1. U fascikli Kalendar izaberite stavku Nova zakazana obaveza ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+N. U bilo kojoj drugoj fascikli kliknite na kombinaciju tastera Ctrl+Shift+A. 

 2. Unesite temu, lokaciju, vreme početka i vreme završetka. 

 3. Izaberite stavku Sačuvaj & Zatvori da biste sačuvali zakazanu obavezu.

Napomena:Outlook podrazumevano pokreće i završava zakazane obaveze sat ili pola sata. Ako želite da unesete prilagođeno vreme, na primer 23:22, kliknite u polja za vreme početka ili završetka i otkucajte tačno vreme koje vam je potrebno.

Outlook za Windows i Outlook za iOS – Bolje zajedno

Ako koristite Outlook za iOS,mobilni uređaj može da vas podseti kada treba da krenete da biste na svoje zakazane obaveze na vreme.

Uključi vreme za napuštanje

 1. U programu Outlook za iOS izaberite Postavke > Vreme za napuštanje.

 2. Izaberite podržani nalog, a zatim koristite klizač da biste omogućili vreme za napuštanje.

Napomena: Vreme za napuštanje još nije dostupno za Outlook za Android. Podržani su samo Office 365, Outlook.com i neki Gmail nalozi.

 1. Izaberite stavku Nova zakazana obaveza. Pored toga, možete da kliknete desnim tasterom miša na vremenski blok na koordinatnoj mreži kalendara i izaberete stavku Nova zakazana obaveza, kliknete dvaput na bilo koju praznu oblast kalendara ili koristite tastersku prečicu Ctrl+Shift+A.

  Komanda „Nova zakazana obaveza“ na traci

 2. U polje Tema unesite opis.

 3. U polje Lokacija unesite lokaciju.

 4. Unesite vreme početka i završetka.

  Savet: Umesto datuma, u poljima „Vreme početka“ i „Vreme završetka“ možete da otkucate određene reči i fraze. Na primer, možete da otkucate „Danas”, „Sutra”, „Nova godina”, „Za dve sedmice računajući od sutra”, „Tri dana pre Nove godine”, kao i većinu imena praznika.

 5. Da biste drugim osobama pokazali da li ste dostupni tokom tog vremena, u grupi Opcije potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao i u padajućoj meniju izaberite Slobodno ,Rad na drugom mestu , Uslovno ,Zauzet ili Odsutan iz kancelarije.

 6. Da biste zakazanu obavezu učinili periodičnom, u grupi Opcije izaberite stavku Ponavljanje Slika dugmeta . Izaberite učestalost(Dnevno,Sedmično ,Mesečno , Godišnje) koju zakazana obaveza ponavlja, a zatim izaberite opcije za učestalost. Kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Ako se zakazanoj obavezi zada ponavljanje, kartica Zakazana obaveza menja se u karticu Grupa zakazanih obaveza.

 7. Podsetnik se podrazumevano pojavljuje 15 minuta pre vremena početka zakazane obaveze. Da biste promenili vreme kada će se podsetnik pojavliti, u grupi Opcije izaberite strelicu pored polja Podsetnik, a zatim izaberite novo vreme podsetnik. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku Nijedno.

 8. Izaberite sačuvaj & Zatvori.

Savet: Ako želite da promenite zakazanu obavezu u sastanak, izaberite stavku Pozovi učesnike iz grupe Učesnici na traci.

Kreiranje zakazane obaveze ili sastanka iz e-poruke

Postoje dva načina za kreiranje zakazane obaveze ili sastanka iz e-poruke.

 • Kliknite desnim tasterom miša na e-poruku u prijemnom poštanskom sandučetu, a zatim izaberite Brzi koraci > Novi sastanak. Zakazana obaveza će se otvoriti sa e-porukom kao prilogom i moći ćete da dodate učesnike da biste zakazanu obavezu pretvorili u sastanak.

 • Kliknite da biste izabrali e-poruku na listi poruka, a zatim sa trake odaberite stavku Odgovori sa sastankom. Ovo će kreirati novi poziv za sastanak sa pošiljaocima poruke u redu Za i e-porukom uključenom u telo zahteva za sastanak.

Srodni zadaci

Zakazivanje sastanka sa drugim osobama

Pronalaženje sobe za konferencije

Kreiranje sastanka ili zakazane obaveze iz e-poruke

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×