Kreiranje izveštaja ili rezultata (SharePoint Server)

Kreirajte, delite ili pristupite raznim izveštajima, rezultatima i kontrolnim tablama koje su uskladištene na centralnoj lokaciji, kao što je lokacija centra za poslovno obaveštavanje.

Napomena: Informacije u ovom članku odnose se na SharePoint Server, a ne Microsoft 365. Ako tražite informacije o poslovnom obaveštavanju u Microsoft 365, pogledajte članak poslovne obaveštajne mogućnosti u programu Excel i Microsoft 365.

Kako da kreiram izveštaj ili rezultate?

U zavisnosti od toga kako je okruženje konfigurisano, najčešće možete da imate različite alate dostupne za kreiranje i objavljivanje sadržaja Business Intelligence (BI). Na primer, najčešće ćete imati dostupne Excel Services i Visio usluge. Možete da imate i funkcije Performancepointa za kreiranje, objavljivanje i deljenje izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli u organizaciji.

Da biste kreirali izveštaj ili rezultate, najčešće biste preduzeli sledeće korake:

  1. Utvrđivanje informacija koje želite da prikažete u izveštaju ili rezultatima.

  2. Identifikujte izvore podataka koje želite da koristite. Uverite se da ćete vi (i oni koji će koristiti izveštaj ili rezultat) imati pristup podacima.

    Možda ćete želeti da se obratite administratoru SharePoint za pomoć oko izvora podataka i korisničkih dozvola.

  3. Odaberite alatku za kreiranje izveštaja koju želite da koristite.

    Možete da birate iz raznih alatki, uključujući Excel, dizajner kontrolne table, Visio i još mnogo toga.

  4. Kreirajte izveštaj i sačuvajte ga na sajtu kao što je sajt poslovnog obaveštavanja.

    Pogledajte članak Šta je to centar za poslovno obaveštavanje? za više informacija.

Koje alate mogu da koristim za kreiranje izveštaja?

Možete da birate iz raznih alatki da biste kreirali izveštaje, rezultate i kontrolne table koje možete objaviti na SharePoint sajt.

Aplikacija

Mogućnostima

Saznajte više ovde

Excel i Excel Services

Kreirajte izveštaje, rezultate i kontrolne table pomoću Excel. Povežite se sa nizom izvora podataka i kreirajte razne grafikone i tabele. Dodajte filtere, kao što su radni listovi i kontrole vremenske ose na radne listove i koristite funkcije kao što je brzo istraživanje da biste videli dodatne informacije o određenoj vrednosti u izveštaju.

Ako je Excel Services podešen u vašem okruženju, možete da objavite radne sveske koje mogu da se prikažu u prozoru pregledača. U zavisnosti od izvora podataka koji se koriste, osobe mogu da osveže podatke da bi prikazala najnovije informacije.

PowerPivot

PowerPivot u Excel omogućava da kreirate velike, modele sa više tabela koji mogu da imaju složene veze i hijerarhije.

Power View

Power View u Excel omogućava da kreirate kombinove i spremne kompjuterske kontrolne table. Power View prikazi koriste tabelarne izvore podataka, kao što je model podataka koji možete da kreirate u programu Excel.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table

Ako vaša organizacija koristi SharePoint Server, možda imate konfigurisane i dostupne usluge Performancepointa.

Dizajner kontrolne table omogućava da kreirate kontrolne table koje dovode do raznovrsnih izveštaja, uključujući PerformancePoint rezultate i izveštaje, Excel Services izveštaje i izveštaje SQL Server Reporting Services, na jednoj lokaciji. Možete da kreirate snažne karte koje sadrže napredne indikatore ključnih performansi (KPI-ove) i dodaju filtere na kontrolnoj tabli koji se mogu ponovo koristiti na više stranica u kontrolnoj tabli i na više kontrolnih tabli.

Visio i Visio usluge

Visio olakšava kreiranje dijagrama povezanih sa podacima, kao što su dijagrami mrežne infrastrukture, organizacioni grafikoni, planovi sprata i tako dalje.

Ako je visio usluga podešen, možete da objavite visio crteže da biste SharePoint Server gde se mogu deliti na centralnoj lokaciji kao što je sajt poslovnog obaveštavanja.

SQL Server Reporting Services

Usluge izveštavanja omogućavaju vam da kreirate i delite širok opseg moćnih izveštaja, uključujući interaktivne mape, grafikone sa mehurićima, mere, tabele i druge prikaze. Alatke za kreiranje izveštaja izveštavanje uslugama uključujući Power View (pokrenute iz SharePoint Server ), dizajnera izveštaja i izveštaja Builder.

Srodne teme

Poslovno obaveštavanje u programu Excel i sistemu Excel Services (SharePoint Server 2013)

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×