Kreiranje izveštaja o prodaji po proizvodu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uz Menadžer za poslovne kontakte za Outlook možete da koristite grupu podrazumevanih izveštaja da biste procenili performanse prodaje proizvoda i usluga. U oblasti „Prodaja“ možete da prikažete izveštaje o proizvodima po dobiti ili stopi. Dobit je prihod od prodaje koji ostaje posle oduzimanja troškova. Stopa je procenat ukupnih prihoda koji predstavlja dobit. Stopa se izračunava oduzimanjem ukupnog troška prodaje od ukupnog prihoda od prodaje. Na primer, ako prodate stavku za 50 din. ali vas stavka košta 25 din., bruto stopa je 25 din. ili 50%.

Kada kreirate izveštaj, dodatno procenite proizvoda i usluga za sortiranje podataka neki način na koji želite da. Za više informacija o tome šta možete da radite sa izveštajima, uključujući ih odštampate ili da ih izvezete u programu Microsoft Excel, pogledajte članak Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte.

  1. U oknu za navigaciju kliknite na dugme Business Contact Manager.

  2. Na traci izaberite karticu Izveštaji.

  3. U grupi Prodaja na traci izaberite stavku Najpopularniji proizvodi, a zatim izaberite nešto od sledećeg:

    • Najprodavaniji proizvodi.

    • Najprofitabilniji proizvodi.

    • Proizvodi sa najvećom stopom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×