Kreiranje lokacije za komunikaciju u sistemu SharePoint

Kreiranje lokacije za komunikaciju u sistemu SharePoint

Pomoću SharePoint u sistemu Microsoft 365 možete da kreirate SharePoint komunikacionu sajt za deljenje vesti, izveštaja, statusa i drugih informacija u vizuelno ubedljivim oblikovanjem. Lokacije komunikacije odgovaraju i mogu se pregledati sa bilo kog mesta na bilo kom uređaju.

Napomene: 

 • Kada kreirate lokaciju za komunikaciju, ne kreira se Microsoft 365.

 • Neka funkcionalnost se postepeno uvodi u organizacije koje su podešene ciljane opcije izdavanja u usluzi Microsoft 365. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Da li treba da kreiram sajt za komunikaciju ili sajt tima?

Koristite sajt za komunikaciju da biste informacije emitovale širokoj gledaocima. Uz sajt za komunikaciju, obično samo mali skup članova daje doprinos sadržaju koji koristi mnogo veći broj korisnika. Ako želite da sarađujete sa drugim članovima tima ili sa drugima na određenom projektu, lokacija tima je bolji izbor. Uz sajt tima, obično svi ili većina članova može da doprinese sadržaju na sajtu, a informacije su ograničene samo na članove tima ili projekta i određena zainteresovana lica.

Više informacija potražite u članku Prelazak sa klasičnih sajtova za objavljivanje na lokacije komunikacije

Koraci za kreiranje sajta za komunikaciju

 1. Prijavite se u Microsoft 365. Pomoć potražite u članku gde da se prijavite u Microsoft 365.

 2. U gornjem levom uglu stranice, izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim izaberite pločicu SharePoint. Ako ne vidite pločicu SharePoint, izaberite pločicu Sajtovi ili Sve ako pločica SharePoint nije vidljiva.

 3. Na vrhu SharePoint stranice izaberite stavku + Kreiraj sajt i odaberite opciju komunikacije lokacije .

  Komanda „Kreiraj sajt“

  Odaberite tip sajta u usluzi SharePoint Online

  Napomene: 

  • Ako želite da pridružite novu komunikacionu sajt na SharePoint lokaciji čvorišta, možete da unapredite proces tako što ćete se prvi na lokaciji čvorišta i izabrati vezu Kreiraj sajt u gornjem desnom uglu. Nova lokacija komunikacije će automatski biti povezana sa tom lokacijom čvorišta.

  • Ako ne vidite lokaciju + CREATE sajt , Samouslužno kreiranje lokacije može biti onemogućiti u usluzi Microsoft 365. Obratite se osobi koja upravlja Microsoft 365 u organizaciji za kreiranje lokacije tima. Ako ste administrator zakupca, pogledajte članak Upravljanje kreiranjem sajtova u usluzi SharePoint Online da biste omogućili samouslužno kreiranje sajtova za svoju organizaciju ili Upravljanje sajtovima u novom SharePoint centru administracije da biste kreirali sajt iz SharePoint u sistemu Microsoft 365 centra administracije.

 4. Izaberite jedan od sledećih dizajna sajta:

  • Tema za deljenje informacija kao što su vesti, događaji i drugi sadržaj.

  • Izlog za prikaz da biste koristili fotografije ili slike za prikaz proizvoda, tima ili događaja.

  • Prazno da biste kreirali sopstveni dizajn.

  Kreiranje SharePoint komunikacione lokacije

 5. Dajte novom sajtu za komunikaciju ime i, u polju Opis sajtadodajte neki tekst koji omogućava ljudima da saznaju svrhu vaše sajta.

 6. Ako je vaš administrator to omogućio, odaberite klasifikaciju sajta u odeljku Klasifikacija sajta. Navedene opcije se mogu odnositi na osetljivost informacija ili na životni ciklus informacija na vašem sajtu.

 7. Izaberite jezik za svoj sajt.

  Za SharePoint Server 2019, administrator sistema mora da omogućava i instalira jezičke pakete da bi ova opcija bila dostupna.

  Oprez: Kada izaberete jezik za svoju sajt i kreirate sajt, ne možete kasnije da promenite jezik u nešto drugo.

 8. Kliknite na dugme Završi. Lokacija će biti kreirana i pojaviće se na lokacijama koje pratite. Vaš sajt neće naslediti postavke dozvola ili navigaciju od drugih sajtova. Da biste delili sajt za komunikaciju sa drugima, pogledajte članak Deljenje sajta.

Napomena: Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa slikama iznad, to znači da je vaš administrator podesio kreiranje sajtova na klasično iskustvo sa kreiranjem sajtova. Pogledajte koju verziju sistema SharePoint koristim? za više detalja.

Sledeći koraci

Sada kada ste kreirali sajt za komunikaciju, Saznajte kako možete da ih prilagođavate i da maksimalno iskoristite:

Pomoć u kreiranju i dodavanju na lokacije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×