Pređi na glavni sadržaj

Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da kreirate nove datoteke u biblioteci dokumenata bez potrebe da napustite biblioteku da biste to uradili. Tipovi datoteka koji su dostupni u Microsoft 365 uključuju:

 • Word dokumenata

 • Excel radnih svezaka

 • PowerPoint prezentacije

 • OneNote Beležnica

 • Excel ankete

Tip datoteke koji možete kreirati zavisi od predloška ili predložaka koje vlasnik lokacije ili administrator je povezana sa bibliotekom. Ako želite da kreirate dodatne tipove datoteka u biblioteci, obratite se administratoru ili vlasnik lokacije.

Napomena: Da biste otpremili postojeće datoteke u biblioteci dokumenata, pogledajte članak otprema fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata.

Da biste kreirali novu datoteku u biblioteci dokumenata

 1. Idite na lokaciju u biblioteku dokumenata u kojoj želite da kreirate novu datoteku. Ako treba da kreirate novu fasciklu da biste uskladištili nove datoteke, pogledajte članak Kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata.

 2. U meniju glavni dokument za biblioteku izaberite stavku novo a zatim izaberite tip datoteke koji želite da kreirate.

  Napomena: Izbor tipa datoteke mogu se razlikovati.

  Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata u sistemu Office 365

  Napomena: Da biste kreirali novu fasciklu, pogledajte članak Kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata.

  Napomena: Da biste dodali vezu u biblioteci dokumenata, pogledajte članak Dodavanje veze u biblioteci dokumenata.

 3. Dodavanje teksta i drugih stavki koje želite da datoteku. Nove datoteke automatski se čuvaju u biblioteci dokumenata i pojaviće se na listi datoteka.

 4. Kliknite na strelicu "nazad" u pregledaču da biste se vratili u biblioteku dokumenata kada završite.

 5. Ako ne vidite datoteka u biblioteci, osvežite pregledač.

 6. Ako želite da preimenujete dokumenta (imaće generički ime), kliknite na dugme Prikaži više pored dokumenta, a zatim kliknite na dugme Preimenuj.

Dodatni koraci koji možda će biti potrebno

 • U zavisnosti od načina na koji je biblioteka podešena, možda će vam prilikom čuvanja biti zatražene dodatne informacije o datoteci. Na primer, od vas se može tražiti da odaberete tip sadržaja datoteke ili da unesete više detalja o datoteci.

 • Ako čuvate datoteke u biblioteci koja zahteva da budu odjavljene datoteke, datoteka je prvobitno odjavljena vama. Proverite da li u datoteci pre nego što druge osobe mogle da je uređuju.

 • Ako je za biblioteku potrebno odobrenje sadržaja, datoteku možda treba odobriti da bi bila vidljiva svima koji imaju dozvolu za prikaz datoteka u biblioteci.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×