Pređi na glavni sadržaj
Kreiranje nove publikacije u programu Publisher

Kreiranje nove publikacije u programu Publisher

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Najbolji način da započnete publikaciju je da odaberete unapred dizajnirani predložak čim otvorite Publisher. Opcije za promenu boja, fontova, teksta i grafike predloška dostupne su čim odaberete predložak.

Na početnoj stranici koja se pojavljuje kada otvorite Publisher bez prvog biranja postojeću datoteku da biste otvorili ćete pronaći Publisher predloške. Možete doći na početnu stranicu bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na dugme datoteka > novo.

Da biste započeli u programu Publisher 2016 ili Publisher 2013, kliknite na dugme istaknuto da biste pronašli pojedinačne predloške, ugrađenih da biste pronašli kategorije predložaka primer letke, brošure ili čestitke ili koristite polje za pretragu da biste pronašli predloške na mreži. U programu Publisher 2010, u okviru Dostupni predlošciizaberite stavku instalirano i predloške na mreži .

„Datoteka“ > „Novo“

Na primer, sledite ove korake da biste napravili čestitku.

 1. Pored predložena pretraživanja, izaberite karticu (u programu Publisher 2010, tip kartice u polje za pretragu).

  Search for Cards

 2. Izaberite dizajn kartice, kao što je Zahvalnica (dizajn sa purpurnom trakom).

  Napomena: Ako želite, možete da odštampate zahvalnica (dizajn purpurnom trakom) na karticama Avery 3379, 5315, 8315 i 8317.

 3. Kliknite na dugme Kreiraj. (U programu Publisher 2010, kliknite na dugme Preuzmi.)

  Savet: Kada se ne dopada ovaj dizajn čestitki? Kliknite na dugme Dizajn stranice > Promena predloška da biste pronašli drugu karticu dizajn.

 4. Zamenite tekst ili grafiku predloška tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na okvir za tekst ili grafiku i izabrati stavku Izbriši tekst ili Promeni sliku.

 5. Da biste zadržali prilagođavanja kartice, koristite ove opcije na kartici Dizajn stranice (u programu Publisher 2010, kliknite na dugme Oblikovanje na kartici Alatke za crtanje .):

  • Isprobajte novu temu boja.

  • Promenite font.

  • Primenite pozadinu.

 6. Kada promenite predložak onako kako želite, izaberite stavku Datoteka.

 7. Da biste štampali, izvršite neki od sledećih koraka:

  • Kliknite na dugme Izvezi da biste pronašli Sačuvaj kao PDF ili druge Zapakuj opcije za komercijalno štampanje ili štampanje fotografija. (U programu Publisher 2010, kliknite na dugme Sačuvaj & Pošalji za komercijalno štampanje opcija.)

  • Izaberite stavku Odštampaj da biste napravili kopije na ličnom štampaču.

Dodatne informacije o predlošcima

Pronalaženje predložaka brošura

Pronalaženje Avery predloška

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×