Kreiranje obrasca pomoću čarobnjaka za obrasce

Access na kartici Kreiranjenudi nekoliko alatki za brzo kreiranje obrazaca od kojih vam svaka omogućava da kreirate obrazac jednim klikom. Međutim, ako želite da izaberete polja koja će se pojaviti u obrascu, možete da koristite čarobnjak za obrasce. On takođe omogućava da definišete način na koji se podaci grupišu i sortiraju a možete da koristite polja iz više tabela ili upita (pod uslovom da ste unapred naveli relacije između tabela i upita).

Pokretanje čarobnjaka za obrasce

  1. Na kartici Pravljenje, u grupi Obrasci izaberite stavku Čarobnjak za obrasce

  2. Sledite uputstva na stranicama čarobnjaka za obrasce.

    Napomena: Ako želite da u obrazac uključite polja iz više tabela i upita, nemojte kliknuti na dugme Dalje ili Završi pošto izaberete polja iz prve tabele ili upita na prvoj stranici čarobnjaka za obrasce. Umesto toga, ponovite korake da biste izabrali tabelu ili upit, a zatim izaberite sva dodatna polja koja želite da uključite u obrazac. Zatim kliknite na dugme Dalje ili Završi da biste nastavili.

  3. Na poslednjoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Završi.

Čarobnjak za obrasce može da kreira različite rezultate zavisno od opcija koje izaberete. Zbog toga preporučujemo da čarobnjak pokrenete nekoliko puta i da svaki put eksperimentišete sa drugačijim opcijama dok ne dobijete željene rezultate.

Za više informacija o tome kako da kreirate relacije, pogledajte članak Pravljenje, uređivanje ili brisanje relacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×