Kreiranje obrasca pomoću alatke „Više stavki“

Obrazac sa više stavki, koji je poznat i kao kontinuirani obrazac, omogućava vam da istovremeno prikažete informacije iz više zapisa. Podaci su raspoređeni u redove i kolone (slično listu sa podacima), a istovremeno je prikazano više zapisa. Međutim, budući da je u pitanju obrazac, postoji više opcija prilagođavanja nego u slučaju list sa podacima. Možete da dodate funkcije kao što su grafički elementi, dugmad i druge kontrole. Obrazac sa više stavki može da liči na list sa podacima kada ga kreirate, kao što je prikazano na sledećoj ilustraciji:

Obrazac sa više stavki

Kreiranje obrasca sa više stavki

  1. U oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit s podacima koje želite da vidite u obrascu.

  2. Na kartici Kreiranje, u grupi Obrasci, kliknite na dugme Više stavki. Ako dugme Više stavki nije dostupno, izaberite stavku Još obrazaca i kliknite na dugme Više stavki.

    Access pravi obrazac i prikazuje ga u prikazu rasporeda. U prikazu rasporeda možete da menjate dizajn obrasca dok prikazuje podatke. Na primer, možete da prilagodite veličinu okvira za tekst tako da odgovara podacima. Dodatne informacije o prikazima obrasca potražite u članku Koji prikaz da koristim: prikaz rasporeda ili prikaz dizajna?.

  3. Da biste počeli da koristite obrazac, prebacite se na prikaz obrasca:

    • Na kartici Početak, u grupi Prikazi, kliknite na dugme Prikaži, a zatim izaberite stavku Prikaz obrasca.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×