Kada dizajnirate obrazac u programu Access, možda ćete želeti da prikazujete vrednost iz tabele ili upita koji nije onaj sa kojim je obrazac povezan. Na primer, pretpostavimo da imate obrazac proizvoda koji je povezan sa tabelom "Proizvodi". Međutim, kada dizajnirate obrazac, odlučite da želite da obrazac bude prikazan kao kontakt sa dobavljačem za svaki proizvod – podatke koji se nalaze u tabeli pod nazivom "Dobavljači". Sledeća procedura vam pokazuje kako da koristite funkciju DLookup da biste izvršili ovaj zadatak. Izraz možete da promenite u 6.

Dodavanje okvira za tekst

  1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac koji želite da promenite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna .

  2. Na kartici Dizajn, u grupi Kontrole izaberite stavku Okvir za tekst.

  3. Pronađite oblast u obrascu u koji želite da dodate kontrolu, a zatim prevucite pokazivač na obrazac da biste kreirali okvir za tekst.

  4. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva.

  5. Na listu sa svojstvima izaberite karticu sve .

  6. Postavljanje izvornog izvora kontrole na sledeću vrednost:

    = DLookup ("[ContactName]", "[dobavljači]", "[dobavljačima] =" & Forms! Program! IDDobavljača

  7. Sačuvajte promene obrasca, a zatim zatvorite listu sa svojstvima.

Ovaj izraz pretražuje u tabeli dobavljači i daje ime kontakta snabdevača čiji ID dobavljača se podudara sa vrednošću u kontroli dobavljača na obrascu"Proizvodi". Imajte u vidu kako se operator " & " koristi za pravljenje trećeg argumenta DLookup funkcije (treći argument je "[dolierid] =" & Forms! Program! ID dobavljača). Uobičajena greška koju treba da izbegnete jeste da stavljate znakove navoda oko celog argumenta umesto samo teksta koji prethodi & operatora.

Napomena: Kao alternativa za korišćenje funkcije DLookup , možete da kreirate novi odgovarajući upit da biste mogli da uključujete samo potrebne informacije. Korišćenje upita je često efikasnije od korišćenja funkcije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×