Kreiranje podstranice u programu OneNote

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podstranice su dobar način za grupisanje i organizovanje beležaka u programu OneNote. Na primer, ako imate godišnji i mesečne beleške sa sastanka, godišnji beleške sa sastanka može da bude na glavnoj stranici i da biste spustili mesečni beleške sa sastanka tako postanu podstranice.

Pre nego što napravite podstranicu, moraćete najmanje dve stranice: na stranicu koja će biti na glavnu stranicu i stranicu koja će biti na podstranice. Ako beležnicu je prazan, možete da dodate stranice.

Da biste od stranice napravili podstranicu:

  1. Premestite pokazivač miša iznad kartice stranice na desnoj strani stranice.

  2. Prevlačite karticu stranice nadesno dok naslov ne bude uvučen.

    Od stranice napravite podstranicu ili podignite nivo podstranice na stranicu.

Napomena:  Možete imati dva nivoa podstranica. Prevlačite podstranicu nalevo da biste je dodatno uvukli ili je prevlačite nadesno da biste ponovo napravili glavnu stranicu od nje.

Skupljanje i razvijanje podstranica

Glavne stranice se mogu skupiti tako da sakriju sve nivoe podstranica unutar njih.

Ševron na desnoj strani kartice stranice znači da stranica ima podstranice. Ako kliknete na stranicu koja ima podstranice, linije koje predstavljaju naslagane podstranice pojavljuju se u okviru kartice stranice.

  • Kliknite na ševron pored kartice stranice sa desne strane da biste razvili ili skupili podstranice unutar nje.

    Stranice sa podstranicama se mogu skupljati i razvijati.

Napomene: 

  • Ako broj Beležnica i stranica ulaže teže šta tražite, možete da pretraživanje beležaka i Navigacija kroz rezultate. Drugi način za održavanje efikasnog je tako što ćete kreirati nove beležnice.

  • Kada premestite stranicu koja ima podstranice, grupa se zajedno premešta ako su podstranice skupljene. Ako želite da premestite jednu podstranicu, podignite joj nivo na stranicu prevlačenjem nalevo, a zatim kliknite i prevucite stranicu nagore ili nadole na željenu lokaciju.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×