Kreiranje prikaza samo za InfoPath predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Uvod u prikaza samo za InfoPath

Scenariji za korišćenje

Korak 1: Dodavanje prikaza samo za InfoPath predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem

Korak 2: Prikaz samo za pregledač kada se predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem otvara u Veb pregledaču

Korak 3: Prikaz samo za InfoPath kada se otvori u InfoPath predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem

Uvod u prikaza samo za InfoPath

Možete da dizajnirate jedan predložak obrasca koji je prilagođen za dva tipa korisnika – one koji imaju instaliran Microsoft Office InfoPath i oni koji ne. Ovaj tip predloška obrasca naziva se predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. U predlošku obrasca kompatibilnog sa pregledačem, sve InfoPath funkcije, postavke i kontrole koje ne funkcionišu u Veb pregledaču su skrivene ili da onemogućene u režim dizajna. Na taj način ne poželeti da ih koristite u dizajnu.

Kada budete spremni da delite predloška obrasca kompatibilnog sa korisnicima, morate da objavite na serveru na InfoPath Forms Servicesi izvršite ga omogućenih za pregledač. Ako korisnici imaju InfoPath instaliran na svom računaru, obrazac će se otvoriti u programu InfoPath. Ako nemaju instaliran InfoPath, obrazac će se otvoriti u Veb pregledaču. U svakom slučaju, predložak obrasca ne sadrži InfoPath funkcije, postavke ili kontrole koje ne funkcionišu u pregledaču.

Ako mislite da mnogi od korisnika će imati InfoPath instaliran na računaru, možda ne želite da ograničite Dizajniranje predloška obrasca na podskup funkcije koje su podržane u Veb pregledaču. U ovom slučaju, možete da kreirate dva prikaza predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Jedan prikaz će biti za korisnike koji su otvorili predložak obrasca u Veb pregledaču. Drugi prikaz će se koristiti isključivo korisnici koji imaju InfoPath instaliran na računaru. Ovaj prikaz samo za InfoPath nikada ne prikazaće se u Veb pregledaču. Stoga, možete da koristite funkcije programa InfoPath u ovom prikazu koji inače ne biste mogli da koristite, kao što su uloge korisnika ili kontrole mastera/detalja.

U ovoj temi će Saznajte kako da dizajnirate namenski prikaz samo za InfoPath predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Pored toga, biće Saznajte kako da kreirate pravilo koje otkrije da li korisnik otvara obrazac ima InfoPath instaliran na svom računaru. Ako se otkrije InfoPath, korisnik će videti InfoPath specifične za prikaz. Ako InfoPath nije pronađen, korisnik će videti pregledača specifične za prikaz u Veb pregledaču.

Vrh stranice

Scenariji za korišćenje

Zamislite da radite u osiguranju, i da dizajnirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem za obradu osiguranja. Predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem morate osiguravajućeg otvorite i popunite obrazac zahteva iz vašeg preduzeća Veb lokacije, kao i unutrašnji korisnici redigovanje i odobravanje podatke u obrazac zahteva. Vaša očekivanja je spoljni korisnici ne bi InfoPath instaliran na računaru i da unutrašnji korisnici imaju InfoPath. Da biste prilagodili korisnika, onih nemaju instaliran InfoPath, možete dizajnirati dva posebna predloška obrasca – onaj koji je kompatibilan sa pregledačem i onaj koji nije. Međutim, je lakše i brže rešenje za dizajniranje jednog predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem koji sadrži sledeće prikaze:

Prikaz 1: spoljni, podnošenje zahteva prikaz    Ovo je prikaz koji osiguranika vidite kada se prijavite Veb lokaciji i otvorili obrazac za zahtev. Zato što postoji da znam da li je popuni korišćenjem Web ima kopiju InfoPath instaliran na svom računaru, predložak obrasca morate biti kompatibilan sa pregledačem. To jest, morate se uveriti da obrazac moguće popuniti pomoću Veb pregledača.

Prikaz 2: interni, Zahtevaj obrada prikaz    Ovaj prikaz je za tužbe procesora redigovanje obrazac prosleđenih zahteva i usmerite regulator osiguranja na odobravanje. Svi zaposleni osiguranje imaju InfoPath instaliran na računaru. Stoga, možete da dizajnirate namenski prikaz samo za InfoPath za njih. Za razliku od podnošenje zahteva prikaz, koja je pristupila osiguranika pomoću Veb pregledača, InfoPath specifične prikaz nikada ne prikazuje bilo gde, ali u programu InfoPath i samim tim može da sadrži bilo koju od funkcije, kontrole i postavke koje nisu dostupne u predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem.

Vrh stranice

Korak 1: Dodavanje prikaza samo za InfoPath predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem

Da biste kreirali prikaz samo za InfoPath predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, promenite postavku u dijalogu Svojstva prikaza . Ova postavka omogućava korisnicima programa InfoPath da biste videli prikaz, ali sprečava prikaz koji prikazuje u Veb pregledaču.

 1. Otvorite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem.

 2. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljanje prikazima.

 3. U okviru Radnjeu oknu zadataka Prikazi kliknite na dugme Dodaj novi prikaz.

 4. U dijalogu Dodavanje prikaza otkucajte ime za prikaz, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Na listi Izbor prikaza kliknite dvaput na prikaz koji ste upravo kreirali.

 6. Izaberite karticu Opšte postavke .

 7. Opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži u meniju prikaz kada popunite obrazac .

  Napomena: Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu sprečava korisnike koji nemaju instaliran InfoPath sprečavaju pokušaju da biste se prebacili u prikaz samo za InfoPath.

 8. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli samo za InfoPath funkcije (Prikaz neće biti dostupan u Veb pregledačima) , a zatim kliknite na dugme u redu.

 9. Dizajniranje prikaza kao i obično.

  Sada ste u mogućnosti da koristite više funkcija, kontrola i postavki u prikazu samo za InfoPath koji inače ne bi bile dostupne u predlošku obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Na primer, slobodni ste da koristite bilo koju od kontrole u oknu zadatka kontrole , a ne samo na one koje funkcionišu u pregledaču. Pored toga, nećete videti sve kompatibilnost pregledača greške i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

  Napomena: Iako većina InfoPath opcije možete da koristite u prikazu samo za InfoPath, određene funkcije i postavke koje se odnose na predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem kao ceo ostaju onemogućene ili sakrivene. Na primer, ne možete da omogućite digitalne potpise za ceo predložak obrasca ili koristite skriptu u prikazu, s obzirom da neki od prikaza predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem.

 10. Da biste dodali dodatne prikaza samo za InfoPath predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, ponovite korake 2-9.

Vrh stranice

Korak 2: Prikaz samo za pregledač kada se predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem otvara u Veb pregledaču

U ovoj proceduri, saznaćete kako da kreirate pravilo koje određuje prikaz koji će korisnik videti kada prvi put otvori obrazac zasnovan na predlošku obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Pravilo se pokreće kada se prvi put otvori obrazac, a kada je određeni uslov ispunjen. Uslov u ovom slučaju ima veze sa da li su korisnici otvara omogućenih za pregledač obrazac u Veb pregledaču. Ako su samo za pregledač prikaza predloška obrasca pojavljuje. Ovaj prikaz je ograničena na skup funkcije koje su podržane u pregledaču.

 1. Otvorite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem koja sadrži prikaz samo za InfoPath.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 3. Na listi kategorija izaberite stavku Otvori i Sačuvaj.

 4. U okviru otvaranja ponašanja, izaberite stavku pravila.

 5. U dijalogu pravila za otvaranje obrazaca kliknite na dugme Dodaj.

 6. U dijalogu pravilo otkucajte smisleno ime za pravilo, kao što su pravilo 1: prebacite se na prikaz pregledača.

 7. Da biste naveli kada pokretanje pravila, izaberite stavku Postavljanje uslova.

 8. U prvo polje u okviru Primeni pravilo kada je ovaj uslov ispunjen, kliknite na dugme izraz.

 9. U drugo polje otkucajte xdEnvironment:IsBrowser()i zatim kliknite na dugme u redu.

 10. U dijalogu pravila kliknite na dugme Dodaj radnju.

 11. Na listi Radnje izaberite stavku Prebacivanje između prikaza.

 12. Na listi Prikaz , kliknite na prikaz pregledača koji želite da se prebacite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 13. Da biste sprečili pravila nakon pokretanja ovog pravila (za trenutni događaj), potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaustavi obradu pravila kada se završi ovo pravilo u dijalogu pravila .

  Pravilo koje ste upravo kreirali će se pokrenuti kada se otvori predložak obrasca i navedeni uslov – to jest, da je korisnik za otvaranje Veb pregledača – zadovoljeni.

Vrh stranice

Korak 3: Prikaz samo za InfoPath kada se otvori u InfoPath predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem

Sada će dodati novo pravilo u predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Ovo pravilo se pokreće kada se prvi put otvori obrazac i kada je određeni uslov ispunjen. Uslov u ovom slučaju ima veze sa da li je korisnik koji otvara predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem InfoPath instaliran na svom računaru. Ako je Infopath instaliran, zatim prikazuje prikaz samo za InfoPath predloška obrasca. Zato što ovaj prikaz vidljiv je samo iz programa InfoPath, može da sadrži funkcije pun opseg InfoPath.

 1. Otvorite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem koja sadrži prikaz samo za InfoPath.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 3. Na listi kategorija izaberite stavku Otvori i Sačuvaj.

 4. U okviru otvaranja ponašanja, izaberite stavku pravila.

 5. Kliknite na dugme Dodaj.

 6. U dijalogu pravilo otkucajte smisleno ime za pravilo, kao što su pravilo 1: prebacite se na prikaz InfoPath

 7. Da biste naveli kada pokretanje pravila, izaberite stavku Postavljanje uslova.

 8. U prvo polje u okviru Primeni pravilo kada je ovaj uslov ispunjen, kliknite na dugme izraz.

 9. U drugo polje otkucajte ne (xdEnvironment:IsBrowser()).

 10. Kliknite na dugme i.

 11. U prvo polje u okviru prvog uslova, kliknite na dugme izraz.

 12. U drugo polje otkucajte ne (xdEnvironment: IsMobile()), a zatim kliknite na dugme u redu.

 13. U dijalogu pravila kliknite na dugme Dodaj radnju.

 14. Na listi radnju , u dijalogu Radnje izaberite stavku Prebacivanje između prikaza.

 15. Na listi prikaza izaberite stavku prikaz samo za InfoPath koji želite da se prebacite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 16. Da biste sprečili pravila nakon pokretanja ovog pravila (za trenutni događaj), potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaustavi obradu pravila kada se završi ovo pravilo u dijalogu pravila .

  Pravilo koje ste upravo kreirali će se pokrenuti kada se otvori predložak obrasca i navedeni uslov – to jest, da je okruženja korisnika programa InfoPath i ne Veb pregledač ili mobilnom uređaju – zadovoljeni.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×