Kreiranje prilagođenih znakova za nabrajanje sa slikama ili simbolima

Prilagođeni znakovi za nabrajanje ili simboli mogu da dodaju vizuelni interes na listu u programu Word. Ako vam neko pošalje dokument sa stilom znakova za nabrajanje koji vam se dopada, možete da dodate stil u biblioteku znakova za nabrajanje da biste ga ponovo koristili.

Napomena: Ne možete da kreirate prilagođene znakove za nabrajanje u Word za veb. Ako posedujete verziju programa Word za računare, možete je koristiti da biste izvršili više sa znakovima za nabrajanje. Ako nije, možete da pokušate ili da kupite najnoviju verziju sistema Office.

Biblioteka znakova za nabrajanje uključuje simbole i stilove znakova za nabrajanje. Ako u biblioteci ne vidite željeni stil, možete definisati novi stil znakova za nabrajanje.

 1. Kliknite na listu u koju želite da dodate znakove za nabrajanje ili simbole.

  Da biste promenili nivo cele liste na listi sa više nivoa, kliknite na jedan znak za nabrajanje ili broj na tom nivou na listi.

 2. Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje, a zatim izaberite stavku Definiši novi znak za nabrajanje.

  Definisanje novog stila znakova za nabrajanje

 3. U programu Word za Windows:

  Izaberite stavku simbol ili slika, a zatim odaberite simbole ili sliku koje želite da koristite.

  • U programima Word 2013 i Word 2016, datoteku sa slikom možete da otpremite sa računara, pretražite Internet za sliku ili se prijavite da biste umetnuli fotografije sa druge lokacije, kao što je OneDrive ili Flickr.

  • U programima Word 2007 i Word 2010 možete da otpremite sliku sa računara (kliknite na dugme Uvezi) ili pretražite sliku sa opcijom za povezivanje sadržaja sa lokacije Office Online.

  U programu Word za Mac:

  Kliknite na znak za nabrajanje (za simbole) ili sliku (da biste koristili datoteku slike uskladištenu na računaru).

 4. Kliknite na dugme Umetni ili u redu da biste pregledali novi znak za nabrajanje u dijalogu Definisanje novog znaka za nabrajanje (Windows) ili u dijalogu Prilagođavanje liste sa znakovima za nabrajanje (Mac), a zatim kliknite na dugme u redu.

  Pregled novog stila znakova za nabrajanje

Kada kreirate stavku sa znakovima za nabrajanje, novi stil znakova za nabrajanje dostupan je na listi sa znakovima za nabrajanje.

Ako primite dokument sa stilom znakova za nabrajanje koji želite ponovo da koristite u sopstvenim dokumentima, možete ga dodati u biblioteku znakova za nabrajanje gde će uvek biti dostupan za korišćenje u dokumentima.

Napomena: U programu Word za Mac prilagođeni stilovi znakova za nabrajanje automatski se dodaju u biblioteku znakova za nabrajanje.

 1. Otvorite dokument koji sadrži znak za nabrajanje koji želite da dodate u biblioteku znakova za nabrajanje.

 2. Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje, a zatim u okviru Znakovi za nabrajanje u dokumentukliknite desnim tasterom miša na stil znakova za nabrajanje koji želite da dodate u biblioteku znakova za nabrajanje i izaberite stavku Dodaj u biblioteku.

  Dodavanje novog stila znakova za nabrajanje u biblioteku znakova za nabrajanje

Napomena: Nije moguće ukloniti prilagođene stilove znakova za nabrajanje iz biblioteke znakova za nabrajanje u programu Word za Mac. Sledeće se odnosi samo na Word za Windows.

 • Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje, a zatim u okviru Bibliotekaznakova za nabrajanje kliknite desnim tasterom miša na stil znakova za nabrajanje koji želite da uklonite i izaberite stavku Ukloni.

  Uklanjanje stila znaka za nabrajanje iz biblioteke znakova za nabrajanje

Napomene: 

 • Svi znakovi za nabrajanje koji se trenutno koriste u dokumentu uvek su dostupni u biblioteci znakova za nabrajanje.

 • Ako uklonite metak iz biblioteke znakova za nabrajanje i ako je i dalje dostupan u oblasti " Znakovi za dokument ", možete lako da ga dodate u biblioteku znakova za nabrajanje za korišćenje u drugim dokumentima.

Takođe pogledajte

Kreiranje liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste u programu Word za Mac

Umetanje oznake potvrde ili drugog simbola

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×