Kreiranje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata

Možete da kreirate prilagođene prikaze biblioteke dokumenata da biste prikazane stavke na način koji vam je razuman. Na primer, možete da izaberete kolone koje želite da prikazujete i rasporedite ih po željeno redosledu. Možete i da sortirate, filtrirate ili grupišete stavke da biste kreirali prikaz koji odgovara vašim potrebama. Kada završite, samo dajte ime prikazu i sačuvajte ga. Povezivanje sa prilagođenim prikazom pojaviće se u meniju "Prikaz" u gornjem desnom uglu stranice "biblioteka dokumenata" gde ste kreirali prikaz.

Koristite neke od dolenavedenih metoda za kreiranje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata. Kada završite, možete da date prikaz i sačuvate ga. Povezivanje sa sačuvanim prikazom pojaviće se u meniju "Prikaz" biblioteke u kojoj ste kreirali prilagođeni prikaz.

 1. Idite u biblioteku dokumenata u kojoj želite da kreirate prilagođeni prikaz.

 2. Na stranici biblioteka dokumenata kliknite na dugme + ili + Dodaj kolonu.

 3. Da biste kreirali i dodali novi tip kolone koje će sadržati prilagođeni prikaz, izaberite tip kolone koji želite da dodate, dajte mu ime i sve druge potrebne podatke i kliknite na dugme Sačuvaj. Ako imate vlasnika biblioteke ili administratorske dozvole za biblioteku u kojoj želite da kreirate novi tip kolone, kliknite na dugme još... da biste otiљli na stranicu sa postavkama biblioteke gde možete da kreirate i dodate druge tipove kolona. Više informacija o kreiranju i dodavanju drugih tipova kolona potražite u članku Kreiranje prikaza.

  Izbor kolona za prikazivanje u biblioteci dokumenata

 4. Da biste odabrali koje kolone želite da se pojavljuju, izaberite stavku Prikaži/sakrij kolone, izaberite kolone koje treba prikazati ili sakriti, a zatim kliknite na dugme Prijavise.

  Uređivanje prikaza biblioteke dokumenata

Napomena: Da li ekran izgleda drugačiji od ovog? Vaš administrator možda ima podešavanje klasičnog režima u biblioteci dokumenata. Ako je tako, pogledajte članak Kreiranje prikaza.

 1. Na traci za naslove na stranici biblioteka dokumenata izaberite stavku + ili + Dodaj kolonu.

 2. Kliknite na dugme Prikaži/sakrij kolone na dnu liste.

  Izbor kolona za prikazivanje u biblioteci dokumenata

 3. U oknu Uredi prikaz kolone Izaberite kolonu sa liste i prevucite i otpustite ili koristite strelice nagore ili nadole da biste promenili redosled po kom se kolone pojavljuju.

  Raspoređivanje kolona u biblioteci dokumenata

 4. Kada završite sa raspoređivanjem kolona, kliknite na dugme Prijavise.

  Napomena: Da li ekran izgleda drugačiji od ovog? Vaš administrator možda ima podešavanje klasičnog režima u biblioteci dokumenata. Ako je tako, pogledajte članak Kreiranje prikaza.

 1. Na stranici biblioteka dokumenata usmerite ka imenu kolone po kojoj želite da sortirate i kliknite na strelicu nadole pored imena kolone.

  Sortiranje prikaza biblioteke dokumenata u sistemu Office 365

 2. Kliknite na jednu od dve opcije sortiranja na vrhu liste menija da biste sortirali stavke u biblioteci dokumenata. Dostupne opcije zavise od tipa podataka kolone. Na primer, kolona " izmenjena po " je sortirana po abecednom redu, dok je izmenjena kolona sortirana po datumu – stariju od novije ili novije. Možete i da sortirate po veličini – umanjenim za uvećavanje ili veće.

 1. Na stranici biblioteka dokumenata usmerite ka imenu kolone po kojoj želite da filtrirate i kliknite na strelicu nadole pored imena kolone.

 2. Izaberite stavku Filtriraj po , a zatim izaberite vrednost koju želite da koristite za filtriranje stavki u okviru filtera za filtriranje. Samo stavke koje se podudaraju sa odabranom vrednošću će se pojaviti na listi.

  Izaberite vrednost ili vrednosti po kojima želite da filtrirate.

 3. Takođe možete da kliknete na dugme Otvori okno sa Dugme "Otvori okno filtera" .

  Okno "Filter dokumenta"

 4. Da biste uklonili filter, naslov kolone, a zatim izaberite stavku Izbriši filtere.

 1. Na stranici biblioteka dokumenata usmerite ka imenu kolone po kojoj želite da grupišete i kliknite na strelicu nadole pored imena kolone.

 2. Kliknite na Grupiši po da biste grupisali stavke u biblioteci dokumenata po izabranoj koloni.

  Grupa biblioteka dokumenata po prikazu u sistemu Office 365

 3. Da biste uklonili grupisanje, ponovo izaberite stavku Grupiši .

 1. Kada kreirate prilagođeni prikaz, znak * će se pojaviti pored imena prikaza u gornjem desnom delu stranice "biblioteka dokumenata" da bi se ukazalo na to da je prikaz izmenjen. Da biste sačuvali promene, izaberite stavku Prikaži opcije , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj prikaz kao.

  Kliknite na dugme Sačuvaj kao da biste sačuvali ažurirani ili novi prikaz

 2. U polju Sačuvaj kao otkucajte ime za prikaz, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Povezivanje sa prilagođenim prikazom sada će se pojaviti u meniju "Prikaz" biblioteke u kojoj ste kreirali prikaz i * će nestati.

Da biste izmenili prilagođeni prikaz biblioteke dokumenata:

 1. Idite do prilagođenog prikaza koji želite da izmenite.

 2. Da biste dodali novi tip kolone, kliknite na dugme Dodaj kolonu + Dodaj kolonu ili +. Odavde možete da dodate uobičajen tip kolone ili da kliknete na dugme još... da biste kreirali prilagođene tipove. Ako kolona već postoji, kliknite na dugme Prikaži/sakrij kolone.

  Više informacija potražite u članku Kreiranje kolone na SharePoint listi ili u biblioteci.

  Kliknite na dugme Dodaj kolonu, a zatim izaberite sa liste
 3. Uredite prilagođeni prikaz koji želite, a zatim izaberite stavku Prikaži opcije Dugme „Prikaz opcija“ . Ime prikazano u opcijama prikaza je ime trenutnog prikaza. Podrazumevano su sve to dokumenti.

 4. U meniju Opcije prikaza izaberite stavku Sačuvaj prikaz .

 5. Ažurirajte ili promenite ime u dijalogu Sačuvaj kao i kliknite na dugme Sačuvaj.

Postavljanje podrazumevanog prikaza za biblioteku dokumenata

Da biste konfigurisali podrazumevani prikaz za biblioteku dokumenata, pređite na prikaz koji želite da postavi kao podrazumevanu, a zatim u meniju prikaz izaberite stavku Postavi trenutni prikaz .

Brisanje prilagođenog prikaza za biblioteku dokumenata

Da biste izbrisali prilagođeni prikaz u biblioteci dokumenata, morate imati vlasnika biblioteke ili administratorske dozvole za biblioteku u kojoj želite da izbrišete prilagođeni prikaz. Pogledajte članak Brisanje prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata za korake za brisanje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×