Kreiranje privatnog bloga i upravljanje njima

Napomene: 

 • Počevši od 18 januara, 2020, stanari neće imati mogućnost kreiranja novih Delve blogova.

 • Počev od 18.2020, mogućnost da kreirate nove ili uredite objave u postojećim Delve blogovima će biti onemogućiti.

 • Počevši od 17 jula, 2020, postojeći Delve blogovi će biti izbrisani i uklonjeni iz Delve profili.

Ako je to omogućio administrator Microsoft 365 zakupca, možete da kreirate lični blog da biste brzo delili ideje i informacije sa drugima u preduzeću. Svi u vašem preduzeću mogu da vide vaš lični blog po podrazumevanoj vrednosti, ali ljudi izvan preduzeća ne mogu.

Funkcija ličnog bloga je sada integrisana sa Delve, što vam olakšava pristup porukama na blogu, informacijama o profilu i listi nedavnih dokumenata na kojima ste radili na jednoj lokaciji.

Lični blogovi koriste novu Microsoft 365 podlogu za kreiranje. Podloga za kreiranje pruža dosledno kreiranje sadržaja i uređivanje iskustva u delovima Microsoft 365, što vam olakšava kreiranje i objavljivanje sadržaja u okviru organizacije. Na primer, dok pravite ili uređujete objavu na blogu, promene se čuvaju za vas.

Kreiranje ličnog bloga

 1. Da biste kreirali lični blog, idite na profil tako što ćete postupiti na sledeći način:

  • Kliknite na sliku profila u zaglavlju Microsoft 365, a zatim izaberite stavku o meni.

  • U usluzi Delve, izaberite me iz levog menija, a zatim izaberite stavku Povezivanje profila .

 2. Pomerajte se do odeljka blog na profilu i izaberite stavku Započni pisanje.

  Start writing

Kreiranje objave na blogu

 1. Možete da kreirate novu objavu bloga tako što ćete kliknuti na dugme Započni pisanje ispod odeljka bloga na stranici profila ili, ako već imate objavljene poruke na blogu, klikom na sve objave , a zatim kliknite na dugme Nova post pločica.

 2. Na stranici objava bloga kliknite na dugme Dodaj sliku da biste dodali grafiku zaglavlja za svoju objavu na blogu.

 3. Kliknite na dugme naslov da biste dodali naslov za poruku na blogu i kliknite na naslov da biste dodali naslov ako je potrebno.

 4. Da biste dodali tekst u objavu na blogu, kliknite na dugme Počni da pišete priču i unesite tekst za objavu na blogu.

 5. Možete da dodate sliku, oblast za tekst, video ili drugi dodatak blogu tako što ćete postaviti pokazivač iznad ili ispod okvira za tekst, kliknuti na znak "+" koji se pojavljuje i izabrati sredstvo koje želite da dodate. Kada dokument dodate na ovaj način, dokument se pojavljuje kao sličicu koji je povezan sa dokumentom. Ako kliknete na dokument, otvoriće se u Office za veb. Možete i da konvertujete sredstvo u ugrađeni prikaz tako što ćete kliknuti na strelice za razvijanje Expand or contract asset u gornjem desnom uglu osnovnog sredstva.

  Add content to your blog

 6. Da biste ugrađuju Microsoft Office dokument u objavu na blogu, izaberite dokument sa liste predloženih dokumenata ili kliknite na dugme Dodaj Office dokument da biste ugrađeni dokument ne na listu. Kada objavite objavu, čitači mogu da prikažu dokument u redu sa ostatkom objave na blogu, preuzmete kopiju dokumenta, kreirate PDF verziju ili otvorite dokument u Office za veb. Možete da konvertujete prikaz u sličicu tako što ćete kliknuti na strelice sa ugovorom Contract or Expand u gornjem desnom uglu osnovnog sredstva.

 7. Da biste izbrisali odeljak sa stranice, zadržite pokazivač miša iznad odeljka koji želite da izbrišete i kliknite na Brisanje za otpatke.

 8. Kada budete spremni da objavite objavu bloga, kliknite na dugme Objavi u gornjem desnom uglu stranice. Ako želite da sačuvate objavu na blogu i sačekate da ga objavite kasnije, jednostavno idite dalje od stranice. Vaše promene se automatski čuvaju. Da biste videli da li su promene sačuvane, pogledajte gornji levi ugao stranice.

Uređivanje objave na blogu

 1. Da biste uredili objavu na blogu, izaberite stavku sve priče u odeljku blog stranice profila, izaberite objavu bloga koju želite da uredite, a zatim kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Izaberite sadržaj koji želite da uredite i izvršite promene.

 3. Kada završite sa uređivanjem objave na blogu, kliknite na dugme Objavi u gornjem desnom uglu stranice da biste objavili promene. Ako želite da sačuvate promene i sačekate da ih objavite kasnije, jednostavno idite dalje od stranice. Promene se čuvaju automatski.

Napomena: Da biste se vratili na listu poruka bloga, kliknite na svoje ime u gornjem levom uglu stranice.

Brisanje objave na blogu

 1. Da biste izbrisali objavu bloga, izaberite stavku sve priče u odeljku blog stranice profila, izaberite objavu bloga koju želite da izbrišete, a zatim kliknite na kantu za otpatke Brisanje u gornjem levom uglu stranice.

Da li se blog automatski briše kada autor napusti preduzeće?

Ne, Delve blogovi se hostuju na posebnoj stranici i ne brišu se kada zaposleni ili autor ostave preduzeće ili organizaciju. Ako je potrebno da se prethodni zaposleni ili blog iz prošlosti bude izbrisan, može da ga ukloni globalni ili SharePoint administrator.

Delve blogovi ne podležu istom procesu zadržavanja kao OneDrive za posao ili školu sajtu. Blog će i dalje postojati kada autor napusti preduzeće ili organizaciju, dok ga ne izbriše administrator.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×