Kreiranje rezultata pomoću dizajnera PerformancePoint kontrolne table

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table možete koristiti za kreiranje rezultata za kontrolne table. Rezultat možemo posmatrati kao vrstu izveštaja koji je kreiran da bi na prvi pogled prikazao da li su performanse u okviru ili ispod cilja za ključne indikatore performansi (KPI-ovi).

Pročitajte ovaj članak da biste dobili pregled PerformancePoint rezultata i načina kreiranja rezultata za vašu organizaciju.

U ovom članku

Šta je to rezultat?

Šta je to PerformancePoint rezultat?

Kako su ugrađene PerformancePoint rezultata?

Kreiranje rezultata pomoću čarobnjaka

Ručno kreiranje rezultata

Sledeći koraci

Šta je to rezultat?

Rezultat je snimak visokog nivoa organizacijskih performansi. Rezultati prikazuju kolekciju indikatora ključnih performansi (KPI-ova) i ciljeva performansi za te KPI-ove. Kada kreirate rezultat, vi obično kreirate grupu ciljeva višeg nivoa koja predstavlja razne ciljeve performansi jedne grupe ili organizacije. Te ciljeve zatim možete popuniti drugim KPI-ovima koji predstavljaju potciljeve za svaki KPI.

Rezultati koje kreirate pomoću dizajnera kontrolne table mogu izgledati kao na sledećoj slici:

PerformancePoint rezultat koji ima više KPI-ova u kolonama

Rezultati se menjaju u skladu sa organizacijama koje predstavljaju. Na primer, maloprodajno preduzeće može meriti performanse prijavljivanjem obima prodaje, a organizacija gradske vlade može pratiti broj građana koji učestvuju na sastancima zajednice. Rezultate možete kreirati za pojedinačni tim ili za celu organizaciju.

Detaljnije informacije o rezultatima potražite u članku Pregled PerformancePoint rezultata.

Vrh stranice

Šta je to PerformancePoint rezultat?

PerformancePoint rezultati se razlikuju po složenosti i sadržaju, ali se obično sastoje od sledećih elemenata:

Stavku

Opis

Izvori podataka

Izvor podataka je veza sa osnovnom bazom podataka. PerformancePoint KPI-ovi mogu da koriste više izvora podataka, uključujući i sledeće vrste izvora podataka:

 • SQL Server Analysis Services

 • Excel Services

 • Excel radna sveska

 • SharePoint lista

 • SQL Server tabela

Možete da kreirate PerformancePoint rezultate koji sadrže razne KPI-ove koji koriste iste ili drugačije izvore podataka. Ali, kad za kreiranje rezultata koristite čarobnjak, počinjete izborom jednog izvora podataka za prvi KPI. KPI-ove koji koriste druge izvore podataka možete dodati tako što ćete urediti rezultate posle kreiranja.

Indikatori

Indikatori su grafički simboli koje koristite u KPI-ovima da biste pokazali da li se performanse poklapaju sa ciljem. Postoji mnogo različitih vrsta indikatora, uključujući merače, nasmešena lica, semafore i strelice pravca. Indikatori su organizovani u dve grupe: centralni i standardni.

 • Standardni indikatori. Standardni indikatori za prikaz performansi za metriku gde stvarni iznosi koje su veća ili manja od ciljne vrednosti predstavljaju bolje performanse.

  Na primer, pretpostavimo da menadžer želi da nadgledanje performansi za tim za prodaju. Jedan KPI-ja u rezultatima možda poredite stvarni prodaje u iznos kvote. U ovom slučaju, vrednosti veće od ciljnu vrednost znače bolje performanse. Nasuprot tome, drugi KPI možda poredite stvarni obustavljena iznosi u drugi skup ciljni vrednosti. U tom slučaju, stvarne vrednosti koje su manje od ciljni vrednosti znači da bolje performanse.

 • Centriranje indikatori. Centriranje indikatori za prikaz performansi za metriku gde stvarni iznosi koje su bliže ciljni vrednosti predstavljaju bolje performanse.

  Na primer, pretpostavimo da prodavca želi da nadgledanje performansi terminima za upravljanje zalihama. Previše zaliha može biti problematično kao premalo, tako da KPI-a za ovu metriku će biti konfigurisan kao „bliže cilj je bolje”.

KPI-ovi

KPI-ovi se mogu posmatrati kao mere uspeha koje vidite u svom rezultatu. KPI-ovi se koriste za poređenje trenutnih rezultata sa ciljnim vrednostima. Na primer, ako kreirate rezultat za prodajni tim, možete imati KPI-ove koji će prikazivati iznose prodaje u poređenju sa iznosima norme. U zavisnosti od izvora podataka koji koristite za rezultat, možete uvesti KPI-ove iz izvora podataka ili možete kreirati sopstvene KPI-ove.

Redovi i kolone

Rezultati izgledaju kao tabele koje imaju najmanje jedan red i jednu kolonu. Većina autora kontrolnih tabli kreira rezultate koji imaju stavke u redovima i vremenske periode ili metričke podatke u kolonama.

Vrh stranice

Način kreiranja PerformancePoint rezultata

Prilikom kreiranja PerformancePoint rezultata, možete da koristite čarobnjaka da vam Postupno prolaženje kroz proces ili možete ručno da kreirate rezultate. Više informacija potražite u članku Kreiranje rezultata pomoću dizajnera kontrolne table na lokaciji TechNet.

Bez obzira na to koji metod koristite, imate mnogo dostupnih opcija konfigurisanja. Možete kreirati jednostavan rezultat koji upoređuje trenutne rezultate sa ciljnim vrednostima ili možete kreirati složenije rezultate koji obuhvataju naprednu funkcionalnost kao što su vremenska inteligencija ili izračunati KPI-ovi.

Ovaj odeljak obezbeđuje visokog nivoa pregled načina kreiranja rezultata, ali ga ne pokriva sve opcije konfiguracije koje su vam dostupne. Više informacija potražite u članku Kreiranje rezultata pomoću dizajnera kontrolne table na lokaciji TechNet.

Kreiranje rezultata pomoću čarobnjaka

 1. Da biste otvorili čarobnjak, pronađite stavku Pregledač radnog prostora, a zatim izaberite stavku PerformancePoint sadržaj. Izaberite karticu Kreiraj, a zatim izaberite stavku Rezultati. Čarobnjak vas vodi kroz sledeći proces:

Savet: Ako se čarobnjak ne otvori, zatim dizajnera kontrolne table možda nije konfigurisan da koristite čarobnjak. Lako možete da promenite ovu postavku. Više informacija potražite u članku Uključivanje ili isključivanje čarobnjaka za rezultate u dizajneru kontrolne table na lokaciji TechNet.

 1. Izaberite predložak za rezultat. Predložak koji ste izabrali odgovara izvor podataka koje planirate da koristite za rezultate. Možete da odaberete sledeće predloške u dizajneru kontrolne table:

 2. U kategoriji Microsoft možete izabrati stavku Usluge analize.

 3. U kategoriji Standardno možete izabrati stavku Prazan rezultat ili Rezultati fiksnih vrednosti.

 4. U kategoriji Tabelarno možete izabrati stavku Excel Services, Excel radna sveska, SharePoint lista ili SQL Server tabela.

  Napomena: Ako izaberete predložak Fiksne vrednosti, preskočite 2. korak i pređite na 3. korak. Ako izaberete predložak Prazni rezultati, nema potrebe da prelazite na 2. korak. Umesto toga, čarobnjak završava na ovoj tački, a rezultati su otvoreni za uređivanje u centralnom oknu radnog prostora. Zatim nastavljate sa ručnim kreiranjem i konfigurisanjem rezultata.

 5. Izaberite izvor podataka. Izvor podataka koji ste izabrali mora da odgovara rezultata predložak koji ste izabrali. Na primer, ako izaberete predložak Analysis Services, zatim koje morate izabrati sa izvorom podataka Analysis Services za rezultate.

Savet: Ako nemate sve dostupne izvore podataka, možda ćete morati da ih kreirate. Više informacija potražite u članku na lokaciji TechNet Kreiranje podataka za povezivanje (PerformancePoint usluge) .

 1. Izaberite KPI indikatore. U zavisnosti od predloška i izvor podataka koji ste izabrali, kreirate ili uvozite KPI-ove koje želite da koristite za rezultate. Zatim, možete da konfigurisanje svaki KPI tako što ćete promeniti ime, naglašavanje metod i stvarne ili da usmerite vrednosti.

 2. Dodavanje filtera mera (ovo je opcionalno). U zavisnosti od predloška i izvor podataka koji ste izabrali, možda ćete imati opciju za dodavanje mera filtera, a zatim dodajte člana kolone. Možete da koristite mera filtere da biste ograničili informacije koje možete da prikažete rezultate. Na primer, pretpostavimo da kreirate rezultata da biste prikazali podatke o prodaji za neki, ali ne u svim geografskim oblastima organizacije. Meru filtere možete koristiti da biste izabrali geografskim oblastima koje su interesovanja.

 3. Dodavanje člana kolona (ovo je opcionalno). U zavisnosti od toga da li ste odabrali da biste dodali mera filtere, možete imati opciju da biste dodali člana kolone u rezultate. Kao ime ukazuje člana kolona su stavke koje dodajete kolone u rezultate. Na primer, pretpostavimo da kreirate rezultata da biste prikazali podatke o prodaji i koje ste izabrali neke geografskim oblastima za mere filtere. Možete da dodate drugi članovi, kao što su neke vremenske periode, kao kolone u rezultate.

 4. Izaberite lokaciju za KPI. Na lokaciji koju ste naveli je prikaz fascikle za KPI-ove koje koristite za rezultate. Kada kreirate rezultata, sve KPI koju koristite taj rezultat pojavljuju se kao nedavno kreirane stavke u pregledaču radnog prostora. Do toga dolazi čak i ako ste uvezli postojeće KPI-ovi iz izvora podataka koji ste koristili za rezultate.

 5. Dovršite konfigurisanje rezultate. Kada dovršite korake u čarobnjaku za rezultat predložak koji ste izabrali, rezultatima se otvara u centralnom oknu radnog prostora. Tamo, možete da konfigurišete dodatno rezultate. Na primer, možete da dodate ili uklanjanje članova iz redova ili kolona. Ili, možete da izmenite u KPI-ovi tako što ćete promeniti njihova imena, stvarni ili ciljni vrednosti izvora podataka i indikator postavke. Više informacija potražite u članku Uređivanje rezultata pomoću dizajnera kontrolne table na lokaciji TechNet.

Vrh stranice

Ručno kreiranje rezultata

Kada ručno kreirate rezultat, počinjete sa rezultatom koji nema izvor podataka ni sadržaj. Da biste popunili rezultat, koristite sledeću proceduru:

 1. Pronalaženje ili kreiranje KPI-ove koje želite da koristite u rezultate. Informacije o tome kako da kreirate KPI-ovi potražite u članku Kreiraj i konfigurišete KPI pomoću dizajnera kontrolne table.

 2. Dodavanje stavki u rezultate. U oknu sa detaljima pronađite KPI indikatore metrika i drugih stavki koje želite da koristite i da ih dodate u rezultatima u odeljcima redova i kolona. Možete da dodate KPI-ove koje koriste različitih izvora podataka da biste rezultate. Na primer, možete da uključite neke KPI-ovi koje koristi Analysis Services izvorima podataka i druge KPI-ovi koje koristi Excel Services ili drugih izvora podataka u isti rezultat.

 3. Dovršite konfigurisanje rezultate. Izaberite karticu " Uređivanje " i koristite komande trake sa alatkama koje su dostupne da biste promenili u rezultate. Dok budete menjali, uverite se da kliknite na dugme Ažuriraj da biste osvežili rezultate u centralnom oknu.

Vrh stranice

Sledeći koraci

Pogledajte sledeće članke i resurse da biste dobili više informacija o kreiranju sadržaja PerformancePoint kontrolne table.

Uređivanje rezultata pomoću dizajnera kontrolne table

Kreiranje PerformancePoint izveštaja pomoću dizajnera kontrolne table

Kreiranje stranice kontrolne table pomoću dizajnera kontrolne table

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×