Kreiranje rukovaoca događajem

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada pišete skriptu za Microsoft Office InfoPath predložak obrasca, obično pišete kôd iz jednog obrasca u predložak ili podatke o validaciji događajem. Rukovalac događajem predstavlja kôd funkcije u InfoPath predložak obrasca koji odgovara na radnju korisnika ili promenu u XML podacima u obrascu. Kako da kreirate rukovaoca događajem zavisi od tipa događaja koji želite da koristite. Važno je da rukovalac događajem kreirate u režimu za dizajniranje zato što InfoPath automatski kreira deklaracije rukovaoce u datoteci skripte i kreira stavke u polju datoteke definicije obrasca (.xsf) koja omogućavaju predloška obrasca da biste koristili rukovaoce događajima.

Napomena: Iako je moguće da ručno kreirate rukovaoce u datoteci skripte, a zatim da ih omogućite tako što ćete ručno dodati odgovarajuće elemente .xsf datoteku, ne preporučuje se. Ako je nevažeći izmene u .xsf datoteku, predložak obrasca možda neće biti korisne.

Sledeća tabela navodi svaki od InfoPath rukovaoce i koraci za njihovo kreiranje. Kada kreirate rukovaoca događajem za predložak obrasca, InfoPath se pokreće Microsoft Script Editor (MSE) i postaviti kursor u kôd za taj rukovalac događajem. Zatim možete da pišete skriptu za rukovalac događajem. Detaljne informacije o InfoPath događajima i potražite u InfoPath Developer Reference, koji je dostupan u MSE pomoći.

Rukovalac događajem

Opis

Koraci za kreiranje

OnAfterChange

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik promeni vrednost u navedenu kontrolu koja je povezana sa poljem. Na primer, možete da prikažete prilagođenog okna zadatka HTML kada korisnik izabere stavka u okviru sa listom. Ovaj događaj pokreće nakon OnValidate događaj.

Desnim tasterom miša na kontrolu na predlošku obrasca ili polja u oknu zadataka " Izvor podataka ", postavite pokazivač programiranje u priručnom meniju, a zatim kliknite na dugme Na nakon promene događaja.

OnAfterImport

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik uspešno objedinjuje nekoliko obrazaca u jedan obrazac.

Ručno dodavanje OnAfterImport događaj rukovalac deklarisanje direktno datoteka skripte pomoću MSE. Nije moguće kreirati ovaj rukovalac događajem u režimu za dizajniranje.

OnBeforeChange

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik promeni vrednosti u kontroli i pre nego što vrednost se dodaje u određenom polju povezano sa kontrolom. Na primer, možete da sprečite korisnika dodati dodatni red pre popunjavanja poslednjeg reda u ponavljajućoj tabeli.

Desnim tasterom miša na kontrolu na predlošku obrasca ili polja u oknu zadataka " Izvor podataka ", postavite pokazivač programiranje u priručnom meniju, a zatim kliknite na dugme Na pre nego što promenite događaj.

OnClick

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik klikne na dugme povezane sa ovaj događaj. Ovaj događaj je dostupna kada dodate dugme predloška obrasca. Na primer, možete da izvršite složena izračunavanja koristeći vrednosti u poljima u glavnom izvoru podataka kada korisnik pritisne dugme.

Dvaput kliknite na dugme kontrolu, a zatim na kartici Opšte postavke , u dijalogu Svojstva dugmeta , kliknite na dugme Uredi kôd obrasca.

OnContextChange

Ovaj događaj se pokreće kada se fokus promene u obrascu. Na primer, ovaj događaj pokreće kada korisnik prelazi iz okvira za tekst na birača datuma ili kada korisnik vrši se Prebacivanje prikaza. Ovaj događaj dolazi kada drugi događaji su se desili.

U meniju Alatke , postavite pokazivač programiranjei zatim kliknite na dugme Događaj na kontekst promene.

OnLoad

Ovaj događaj se pokreće svaki put kada korisnik kreira novi obrazac ili otvara postojeći obrazac zasnovan na predlošku obrasca. Na primer, možete kopirati listu stavki iz pomoćni izvor podataka u glavni izvor podataka kada korisnik otvori obrazac.

U meniju Alatke , postavite pokazivač programiranjei zatim kliknite na dugme Događaj pri učitavanju.

OnMergeRequest

Ovaj događaj se pokreće kada Objedinjuje obrasce zasnovane na predlošku obrasca. Na primer, možete da prikažete broj obrasce koji su objedinjene da date korisnik status tokom operacije objedinjavanja.

U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca. Na listi kategorija izaberite stavku Napredno. U okviru objedinjavanja obrazaca, potvrdite izbor u polju za potvrdu Objedini pomoću prilagođenog koda , i zatim kliknite na dugme Uredi.

OnSaveRequest

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik čuva obrazac zasnovan na predlošku obrasca. Na primer, možete da sačuvate obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca na više lokacija, kada korisnik čuva obrazac. InfoPath dodaje dve dodatne redove koda u ovaj događaj: liniju koja čuva u obrascu i još jedan red koji vam govori ako InfoPath uspešno sačuvali obrazac.

U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca. Na listi kategorija izaberite stavku Otvori i Sačuvaj. U okviru Čuvanje ponašanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj pomoću prilagođenog koda , i zatim kliknite na dugme Uredi.

OnSign

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik se primenjuje digitalnog potpisa u obrazac. Na primer, možete dodati dodatne podatke digitalnog potpisa u obrascu izveštaja o troškovima kada korisnik potpiše ga.

U meniju Alatke , postavite pokazivač programiranjei kliknite Na znak događaj.

OnSubmitRequest

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik prosleđuje njegovo ili njeno podataka obrasca. Na primer, možete proslediti podatke obrasca da biste bezbedno Veb usluge kada korisnik klikne na dugme Prosledi u meniju datoteka . Pošto InfoPath ne podržava podatke za povezivanje sa bezbedne Veb usluge, morate da dodate prilagođene podatke za povezivanje koji funkcioniše sa vaše bezbedne Veb usluge.

U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da prosleđuju ovaj obrazac , kliknite na dugme izvrši prilagođene radnje koristeći kôdi zatim kliknite na dugme Uredi kôd.

OnSwitchView

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik otvori obrazac zasnovan na predlošku obrasca ili će se prebaciti na drugi prikaz u obrascu. Na primer, kad korisnik vrši se prebacivanje određeni prikaz, možete da kreirate e-poruku koja sadrži podatke iz polja u izvoru glavnih podataka obrasca.

U meniju Alatke kliknite na program, a zatim izaberite stavku Na prebacivanje između prikaza događaja.

OnValidate

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik promeni vrednosti u kontroli povezana sa poljem. Na primer, kada korisnik promeni vrednost u određenu kontrolu, možete da izračunate novu vrednost za druge kontrole pomoću broj koji ste uneli korisnika i broj koji je u scenariju. Ovaj događaj dolazi kada OnBeforeChange rukovalac događajima.

Desnim tasterom miša na kontrolu na predlošku obrasca ili polja u oknu zadataka " Izvor podataka ", postavite pokazivač na stavku programiranje u priručnom meniju i zatim kliknite na dugme Na posle provere valjanosti događaj.

OnVersionUpgrade

Ovaj događaj se pokreće kada korisnik otvori postojeći obrazac, a broj verzije predloška obrasca koristi postojeći obrazac je starija od verzije predloška obrasca na lokaciji za objavljivanje. Kada korisnik otvori postojeći obrazac, InfoPath proverava broj verzije predloška obrasca koji je povezan sa postojeći obrazac. Ako obrazac ima noviji broj verzije, InfoPath se pokreće OnVersion rukovalac događajem kada korisnik otvori postojeći obrazac. Na primer, pretpostavimo da dodate novo polje u postojeći obrazac i ponovo ga objavite, a vi želite novo polje će se dodati u glavni izvor podataka, ako korisnik otvori postojeći obrazac. Ovaj događaj dodaje novo polje glavnog izvora podataka kada korisnik otvori postojeći obrazac.

U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca. Na listi kategorija izaberite stavku kreiranje verzija. Na listi prilikom nadogradnje verzije kliknite na dugme koristi prilagođeni događaj, a zatim kliknite na dugme Uredi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×