Kreiranje solarnog grafikona u sistemu Office

„Sunburst“ grafikon je savršen za prikazivanje hijerarhijskih podataka. Svaki nivo hijerarhije je predstavljen jednim prstenom ili krugom gde je unutrašnji krug na vrhu hijerarhije. „Sunburst“ grafikon bez hijerarhijskih podataka (jedan nivo kategorija) izgleda slično prstenastom grafikonu. Međutim, „sunburst“ grafikon sa više nivoa kategorija prikazuje kako se spoljašnji prstenovi odnose prema unutrašnjim. „Sunburst“ grafikon je najefikasniji u prikazivanju kako se jedan prsten razdvaja na sastavne delove, dok je drugi tip hijerarhijskog grafikona, „treemap“ grafikon, savršen za upoređivanje relativnih veličina.

Slika prstenastog grafikona u sistemu Office 2016 za Windows

Kreiranje „sunburst“ grafikona

 1. Izaberite podatke.

  Data used to create the example sunburst chart
 2. Izaberite stavke Umetanje > Umetanje grafikona hijerarhije > Sunburst.

  Tip grafikona Sunburst na kartici „Umetanje“ u sistemu Office 2016 za Windows

  Možete da koristite karticu Svi grafikoni u okviru stavke Preporučeni grafikoni da biste kreirali „sunburst“ grafikon, iako se on preporučuje samo kada u okviru hijerarhijske strukture postoje prazne ćelije (prazno). (izaberite stavke Umetanje >Preporučeni grafikoni > Svi grafikoni)

Savet: Koristite kartice Dizajn i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite na bilo koji deo „sunburst“ grafikona da biste dodali Alatke grafikona na traku.

Kartice „Dizajn“ i „Oblikovanje“ za alatke za grafikone

Kreiranje „sunburst“ grafikona

 1. Izaberite podatke.

  Data used to create the example sunburst chart
 2. Na traci kliknite na karticu Umetanje , a zatim izaberite stavku Ikona "hijerarhija hijerarhije" (ikonahijerarhije ), a zatim izaberite stavku Sunda.

  Sanrafski grafikon na traci

  Savet: Koristite kartice Dizajn i Oblikovanje grafikona da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite na bilo koje mesto u sistemu za sunиanje da biste ih prikazale na traci.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Kreirajte vodopad grafikon

Kreirajte papreto grafikon

Histogram

okvir za potvrdu i viski za viskija

u sistemu Office

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×