Pređi na glavni sadržaj

Kriterijumi upita, deo 3: Odziv za unos tako što ćete koristiti parametar

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U deo 2 ovu grupu, razmotrimo pomoću kao i džoker znakovima u kriterijumima upita da biste pronašli netačna podudaranja. Dobro – ali šta ako se upit da biste primenili kriterijume koje ste uneli kada se pokrene? Šta ako mogu da upit traži unos? Dobre vesti! Možete da napravite upit traži unos i zapravo lako.

Samo da je koristite pitanje pod uglastim zagradama umesto normalan kriterijuma. Kada neko pokreće upit, prvo ga da li je predstavljanje dijalog koji prikazuje pitanje za koje ste koristili. Hajde da pogledamo dizajna upita koji proizvodi koji prezime klijenta? dijalog.

Parameter question in square brackets in Criteria row

Upit vraća sve podatke iz tabele "Kupci", ali samo one zapise gde prezime podudara korisnika odgovor:

Enter parameter value

Koje dobijaju poslove, ali postoje stvari koje možete uraditi da biste poboljšali upotrebljivost na upit. Na primer, možete da odredite da vaše parametre tako da pristupa obezbediće poruku o grešci razumno ako neko ulazima pogrešan tip podataka (na primer, neko unosi tekst kada je potreban broj).

Da biste deklarisali parametar:

  1. Otvorite upit u prikazu dizajna i kopirajte parametar pitanje u ostavu, uključujući zagradama (izaberite parametar pitanje i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C).

  2. Na upit alatke | Na kartici Dizajn , u grupi Prikaži/sakrij kliknite na dugme Parametri.

  3. U dijalogu Parametri upita nalepite kopiranu parametra u koloni parametar i postavite tip podataka pomoću padajuće liste u koloni Tip podataka .

Pasting the question into Query Parameter dialog box

Ako zaista želite da sve, možete koristiti obrasca za prikupljanje unos. Obrazac se otvara razne mogućnosti, kao što je deljenje ulaznih parametara među skup upita ili pružanje odabirača datuma za datum/vreme parametar za unos. Više informacija potražite u članku Korišćenje parametara u upite, obrasce i izveštaje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×