Makroa "RunMacro"

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " RunMacro " možete da koristite u Access baze podataka da biste pokrenuli makro. Makro može da bude u makro grupa.

Koristite ovu radnju:

  • Da biste pokrenuli makro iz drugog makroa.

  • Da biste pokrenuli makro na osnovu određenih uslova.

  • Da biste priložili makro prilagođene komande menija ili trake.

Postavka

Radnja makroa " RunMacro " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime makroa

Ime makroa da biste pokrenuli. Polje Ime makroa u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn prikazuje sve makroe (i grupe makroa) u trenutnoj bazi podataka. Ako je makro u grupi makroa, on je naveden u okviru ime makroa grupe na listi kao imegrupemakroa.ime makroa. Ovo je obavezan argument.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju makroa " RunMacro " u baza podataka biblioteke, Pristup traži makro sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a ne potražite ga u trenutnoj bazi podataka.

Broj ponavljanja

Maksimalan broj puta makro će se pokrenuti. Ako ovo polje ostavite prazno (i takođe je prazan argument Ponovi izraz ), makro se pokreće jednom.

Ponovite izraz

Na izraz koja daje True (– 1) ili False (0). Makro će prestati sa radom ako izraz ima vrednost False. Izraz procenjuje se svaki put kada se pokreće makro.

Primedbe

Ako unesete ime grupe makroa za argument Ime makroa , Access pokreće prvi makro u grupi makroa.

Ova radnja je slična Pokretanje makroa klikom na kartici Alatke baze podataka , izaberete makro i kliknuti na dugme u redu. Međutim, ova komanda pokreće makro samo jednom, za razliku od Radnja makroa " RunMacro " možete da pokrenete makro onoliko puta koliko želite.

Saveti

Možete da koristite argumente ponavljanja i ponovite izraz da biste utvrdili koliko puta je makro pokrenut:

  • Ako oba argumenta ostavite prazno, makro se pokreće jednom.

  • Ako unesite broj za Broj ponavljanja , ali ostavite prazno Ponovi izraz , makro se pokreće na navedeni broj puta.

  • Ako Broj ponavljanja ostavite prazno, ali unos izraza za Repeat izraz, makro izvršava sve dok izraz ima vrednost False.

  • Ako unosite vrednosti za oba argumenta, makro izvršiti broj puta naveden u Ponavljanja ili dok ih ne Ponovi izraz daje False, šta god se pojavljuje prvi put.

Kada pokrenete makro koji sadrži radnju makroa " RunMacro " i dostigne Radnja makroa " RunMacro ", Access pokreće pozvani makro. Kada se pozvani makro izvrši, Access vraća originalnu makro i pokreće sledeću radnju.

Napomene: 

  • Makro možete da pozovete u grupi makro ili u drugu grupu makroa.

  • Makroe možete da ugnezdite. To jest, možete da pokrenete makro A, koji zatim poziva makro B i tako dalje. U svakom slučaju, kada se pozvani makro izvrši, Access vraća na makro koji ga naziva i pokreće sledeću radnju u makro.

Da biste pokrenuli radnju RunMacro u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod RunMacro objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×