Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Menjanje lozinke Outlook datoteke sa podacima (.pst)

Iako ne možete da postavite lozinku za ceo Outlook program, možete da postavite lozinku za Outlook datoteku sa podacima (. pst). Ova lozinka je neophodna kada god otvorite Outlook datoteku sa podacima (. pst).

Ne koristi se svaki nalog e-pošte (. pst) za skladištenje e-pošte, kalendara, kontakata i informacija o zadatku. Mnogi tipovi naloga e-pošte, uključujući Microsoft 365, razmenu naloga, Outlook.com naloge i više POP i IMAP naloga koriste vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (. ost). Ne možete da postavite lozinku u vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (. ost).

Napomena: koraci u ovoj datoteci vam neće pomoći da poništite lozinku pomoću dobavljača e-pošte. Ako zaboravite lozinku za nalog e-pošte, na primer Outlook.com lozinku, moraćete da se obratite dobavljaču e-pošte za pomoć. Više informacija o promeni lozinke e-pošte u programu Outlook potražite u članku Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte.

Oprez: Ako postavite lozinku u Outlook datoteci sa podacima (. pst) i zaboravite je, ne postoji način da preuzmete lozinku.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim kliknite na dugme Postavke naloga.

  Komanda „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“
  Za Outlook 2007, u meniju datoteka izaberite stavku Upravljanje datotekom podataka.

 3. Na kartici Datoteke sa podacima izaberite Outlook datoteku sa podacima (.pst) čiju lozinku želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Postavke.

 4. Kliknite na dugme Promeni lozinku . Ovu opciju nećete videti ako ste izabrali datoteku sa vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (. ost). Oznaka tipa datoteke je navedena u koloni lokacija na kartici datoteke sa podacima. Ne postoji način da postavite lozinku na vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (. ost).

  Napomena: Dugme " Promeni lozinku " se ne pojavljuje ako koristite vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (. ost). Mnogi nalozi e-pošte, uključujući Exchange, Microsoft 365 i Outlook.com naloge koriste vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (. ost).

 5. U dijalogu Promena lozinke otkucajte postojeću lozinku u polje Stara lozinka. Ako ne postoji postojeća lozinka, ostavite ovo polje prazno.

 6. U polja Nova lozinka i Verifikujte lozinku otkucajte novu lozinku. Lozinka može imati do 15 znakova i razlikuje mala i velika slova.

 7. Kliknite na dugme U redu da biste postavili lozinku.

  Važno: Ako zaboravite lozinku, Microsoft je ne može vratiti. Ne postoji opcija vraćanja lozinke.

Napomena o bezbednosti: Za bolji način ograničavanja pristupa podacima, koristite Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom za svaku osobu koja koristi računar. Više informacija potražite u Windows pomoći i podršci .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×