Menjanje načina prikaza kontakata u programu Lync

Lync podrazumevano navodi kontakte u Lync glavnom prozoru prema grupama u koje ste ih dodelili. Ali, ako vam se više dopada, kontakte možete da sortirate prema njihovom trenutnom statusu (na vezi ili nekom drugom) ili odnosima privatnosti koje ste uspostavili sa njima. Samo izaberite izvedenu karticu koju želite da koristite u prikazu kontakata Lync glavnog prozora.

Snimak ekrana istaknutih kartica prikaza ispod oblasti za pretraživanje u glavnom prozoru programa Lync

  • Da biste organizovali kontakte tako da se oni koji su na mreži prikazuju na vrhu spiska, kliknite na Status. Kontakti koji su na mreži biće prikazani na vrhu, praćeni kontaktima sa statusom Nisam tu, Nepoznato i Nedostupan.

  • Da biste sortirali kontakte po odnosu privatnosti, kliknite na dugme Odnos. (Da biste videli kratko objašnjenje o tome šta su odnosi, kliknite desnim tasterom miša na kontakt i postavite pokazivač na stavku Promeni odnos privatnosti.)

  • Da biste videli spisak osoba koje su vas nedavno dodalena svojespiskove kontakata, izaberite stavku Novo. (Videćete broj ako postoji neki.)

  • Da biste poništili sortiranje kontakata tako da se prikazuju na osnovu grupa čiji su članovi (uključujući podrazumevane grupe „Omiljeni“ i „Ostali kontakti" i grupe koje ste vi kreirali), kliknite na Grupe.

Promena podrazumevanog prikaza

Takođe možete da zamenite podrazumevane postavke programa Lync za prikazivanje pojedinačnih spiskova kontakata. Evo opcija i podrazumevanih postavki za spisak kontakata:

Opcija

Moguće vrednosti

Podrazumevana postavka

Prikaži moje kontakte sa:

Ime i slika kontakta (dva reda)

Samo ime kontakta (jedan red)

X

Sortiraj listu:

Po imenu

Po dostupnosti

X

Prikaži ove informacije:

Ime kontakta (umesto e-adrese)

Status kontakta

Grupa „Omiljeni“

Da

Da

Da

Da biste promenili bilo koju od ovih podrazumevanih postavki, uradite sledeće:

  1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na Opcije > Spisak kontakata.

  2. Potvrdite ili opozovite izbor odgovarajuće dugmadi ili polja za potvrdu prema vlastitim potrebama.

Napomena: Svaki kontakt sa kojim vršite interakciju putem sistema Office, bez obzira na to da li je na Lync spisku kontakata, ima „podrazumevani“ odnos sa vama. Vaši „nenavedeni“ kontakti (tj. oni koji nisu uključeni u Lync spisak kontakata) ne prikazuju se u prikazu „Grupe“ ili prikazu „Status“. Međutim, prikaz „Odnosi“ prikazuje sve kontakte na Lync spisku kontakata plus sve nenavedene kontakte kojima ste dodelili odnos privatnosti koji nije podrazumevan. Da biste uklonili bilo koji od ovih „nenavedenih“ kontakata iz prikaza „Odnosi“, kliknite desnim tasterom miša na kontakt, izaberite stavku Promeni odnos privatnosti i kliknite na dugme Automatski dodeli odnos.

Isključivanje slika svuda u programu Lync

  1. U glavnom prozoru programa Lync izaberite stavke Opcije > Lično.

  2. Na dnu prozora Lične opcije opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži slike kontakata.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×