Menjanje postavki obaveštenja u programu Lync

Ako postoji nešto što vam se ne dopada u načinu na koji Lync pokušava da privuče vašu pažnju, postoji mogućnost da to promenite. Na primer, ako shvatite da vam nedostaju zahtevi za obaveštenje o trenutnim porukama, možete uraditi nekoliko stvari da biste ih lakše pronašli. Sa druge strane, ako vam dosađuju zvučna obaveštenja koja Lync šalje, možete ih isključiti. Ako ste stvarno zauzeti, možete isključiti obaveštenja od svake osobe osim od ključnih kontakata. A ako vam nije stalo da znate kada vas neko doda kao kontakt, možete napustiti proces obaveštavanja.

Podešavanje obaveštenja da budu istaknutija

Ako propustite zahteve za razmenu trenutnih poruka koji su vam poslati i želite da ona budu istaknutiji, pokušajte sledeće:

 • Postavite prikaz tako da Lync uvek bude u prednjem planu. Da biste to uradili, kliknite na strelicu padajućeg menija pored dugmeta Opcije Ikona „Opcije“ , izaberite stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Uvek na vrhu.

 • Potvrdite da je Lync podešen za slanje zvučnih obaveštenja. Da biste to uradili, kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Melodije i zvuci, izaberite Reprodukuj zvuke u programu Lync (uključujući melodije za dolazne pozive za pozive i obaveštenja za razmenu trenutnih poruka) i potvrdite da u ostalim poljima za potvrdu nije potvrđen izbor.

  Promena Lync postavki obaveštenja

 • Potvrdite da je zvuk na zvučnicima računara i drugim audio uređajima pojačan.

 • Ako koristite više monitora, naviknite se da glavni prozor programa Lync uvek premestite na monitor na kojem radite.

 • Razmislite o tome da izaberete zvuk upozorenja koji se više razlikuje od podrazumevanog ili je istaknutiji od njega.

 • Kliknite na dugme „Opcije", kliknite na Melodije i zvuci, kliknite na dugme Postavke zvuka, a zatim kliknite na karticu Zvukovi.

 • Prevucite klizač u oknu „Događaji programa” nadole do spiskova programa Lync.

 • Kliknite na Dolazna trenutna poruka. U prikazu „Zvuci“ na dnu prozora trebalo bi da stoji COMMUNICATOR_iminvite.wav.

 • Sad kliknite na strelicu padajućeg menija koja je pored i preslušajte još neke zvukove ponuđene na spisku.

 • Kad pronađete zvuk koji želite da koristite za obaveštenja o dolaznim trenutnim porukama, kliknite na Primeni. (U oknu „Događaji programa" trebalo bi da stoji „Dolazna trenutna poruka", a u oknu „Zvuci" ime datoteke tipa .wav koju ste izabrali.) Zatim kliknite na dugme U redu. (Možete i da snimite svoju .wav datoteku za tu namenu i da je zatim pronađete kako biste je izabrali kao obaveštenje o trenutnim porukama.)

 • Takođe možete da podesite slična prilagođena obaveštenja da biste bili obavešteni kad stignu zahtevi i za druge komunikacije, a ne samo preko razmene trenutnih poruka. Da biste to uradili, u 3. koraku prethodne procedure kliknite na neki drugi način komuniciranja u programu Lync, a ne na „Dolazna trenutna poruka“ (na primer, Dolazni poziv, Dolazni video poziv, Dolazni timski poziv). Nakon toga sledite 4. i 5. korak iznad.

Isključivanje zvučnih obaveštenja

 • Kliknite na dugme „Opcije“, izaberite stavku Melodije i zvuci, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvukove u programu Lync (uključujući melodije za dolazne pozive i obaveštenja o trenutnim porukama).

Podešavanje opcija statusa „Ne uznemiravaj“

Ako ste veoma zauzeti, postavljanje statusa na Ne uznemiravaj je korisno radi smanjenja broja ometanja. Međutim, možda ćete hteti da i dalje budete u toku sa važnim kontaktima. Možete napraviti izuzetke za kontakte kojima ste dodelili odnos Radna grupa (to su obično vaši najbliži saradnici).

Otvorite prozor „Opcije za obaveštenja” i uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste sakrili sva Lync obaveštenja kako vas ne bi ometala kada ste postavili status Ne uznemiravaj, izaberite opciju Ne prikazuj obaveštenja.

 • Da biste videli samo pozive za razgovor od članova radne grupe i sakrili sva ostala obaveštenja kada ste postavili status Ne uznemiravaj, izaberite opciju Prikaži samo obaveštenja o razgovorima od osoba u odnosu privatnosti „Radna grupa“.

 • Da biste videli sva obaveštenja, ali ograničili pozive za razgovor samo na one koje pošalju članovi radne grupe kada ste postavili status Ne uznemiravaj, izaberite opciju Prikaži sva obaveštenja, ali obaveštenja o razgovoru samo od osoba iz mog odnosa privatnosti „Radna grupa“.

Napomena: Ako ste postavili status Ne uznemiravaj i pozovete 911, status će se automatski promeniti u Dostupan. Status u svakom trenutku možete vratiti na početni.

Menjanje obaveštenja kada ste dodati kao kontakt

Kada vas neko doda na spisak kontakata, Lync tu osobu podrazumevano dodaje na otvoreni spisak osoba koje ćete možda hteti da dodate na svoj spisak kontakata. Ovaj spisak možete da pregledate kada god to poželite tako što ćete izabrati karticu Novo u prikazu kontakata glavnog prozora programa Lync. Odlučite koga ćete dodati na svoj spisak kontakata i dodeliti odnose privatnosti i članstva grupe u te nove kontakte.

Ali ako ne želite da se zamarate ovim zadatkom, možete saopštiti programu Lync da automatski doda na spisak kontakata svakoga ko vas doda kao kontakt. Tim kontaktima će biti dodeljen odnos privatnosti kolege. Da biste automatski dodali ove kontakte:

 • Otvorite opcije za obaveštenja i opozovite izbor u polju za potvrdu Obavesti me kada me neko doda na svoj spisak kontakata.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×