Menjanje postavki učesnika za Skype za posao sastanke

Menjanje postavki učesnika za Skype za posao sastanke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Skype za posao podrazumevane opcije su prikladne za male i opuštene sastanke sa saradnicima. Preporučuje se da biste promenili opcije ako koje pozivate više od 10 do 15 ljudi, želite da kontrolišete dozvole za sastanak ili ste učesnike iz drugih preduzeća.

Ako koristite Outlook, možete da promenite opcije za sve Skype za posao sastanke koje ste podesili tako što ćete kliknuti na dugme novi Skype za posao sastanka u Outlook kalendaru, kliknuti na dugme Opcije sastanka na traci, a zatim izabrati opcije koje želite da koristite.

Savet: Bez obzira na to da li koristite program Outlook, ako ste izlagač na sastanku, možete da promenite neke opcije za taj sastanak, na primer, da li je video omogućen i ko je izlagač, tako što ćete tokom sastanka kliknuti na ikonu osobe u prozoru sastanka, a zatim upotrebiti opcije na karticama Učesnici i Radnje.

Ove osobe ne moraju da čekaju u čekaonici

Vi odlučujete ko se direktno pridružuje sastanku, a ko čeka dok ga ne pustite. Ako neke osobe čekaju, kada sastanak počne videćete njihova imena pa možete da im odobrite ili odbijete pristup.

Ko se direktno pridružuje?

Šta se događa

Preporučeno u slučaju da…

Samo ja, organizator sastanka

Vi ste jedina osoba koja se direktno pridružuje sastanku. Svi ostali moraju da čekaju dok ne budu pušteni.

Imate sastanak visoke bezbednosti i poverljive informacije.

Osobe koje pozivam iz svog preduzeća

Sastanku se direktno pridružuju samo pozvane osobe. Svi ostali moraju da čekaju dok ne budu pušteni.

Diskutujete o poverljivim informacijama i želite da dozvolite samo određenim osobama da se pridruže.

Bilo ko iz mog preduzeća

Bilo ko iz vaše organizacije može direktno da se pridruži sastanku, čak i ako nije pozvan.

Nemate spoljne učesnike i ne diskutujete o poverljivim informacijama.

Bilo ko (bez ograničenja)

Svaka osoba koja ima pristup vezi sastanka direktno se priključuje sastanku.

Pozivate spoljne učesnike i ne diskutujete o poverljivim informacijama.

Napomena: Za Skype za posao Online uključivanje u konferenciju biranjem korisnike koji koriste Microsoft kao dobavljač konferencijskog poziva zaključani samo kad ove osobe ne moraju da čekaju u holusamo ja, organizator sastanka u Outlook programu za pozivanje sastanka opcije ili organizator sastanka u Skype za posao opcije sastanka tokom sastanka.

Nalozi resursa kao što je soba za sastanke, soba za konferencije i Sistemski nalozi imaju različitu ponašanja za Hol opcije.

Opcija

Šta se događa

Samo ja, organizator sastanka

Resurs nalozi moraju da čekaju u čekaonici dok ne budu primljene.

Osobe koje pozivam iz svog preduzeća

Resurs nalozi moraju da čekaju u čekaonici dok ne budu primljene.

Bilo ko iz mog preduzeća

Resurs nalozi moraju da čekaju u čekaonici dok ne budu primljene.

Bilo ko (bez ograničenja)

Resurs nalozima da pristupe direktno na sastanak.

Napomene: Ako vaš nalog dozvoljava da kreirate pozive za sastanak koji uključuju detalje o pridruživanju pozivanjem, ne zaboravite takođe da postavite opcije za osobe koje se pridružuju pozivanjem. Izaberite:

  • Pozivaoci se direktno prijavljuju da bi se osobe koje pozivaju telefonom direktno povezivale.

  • Obavesti kada se osobe prijave ili odjave da bi se za sve reprodukovala imena osobe kako dolaze i odlaze. Ne preporučuje se za velike sastanke.

Ko je izlagač?

Ovde možete da izaberete ko će biti izlagač na sastanku. Ne zaboravite da svi izlagači imaju potpunu kontrolu nad sastankom i mogu da dele sadržaj, snimaju sastanak, menjaju opcije sastanka, privremeno isključuju osobe i tako dalje.

Šta se događa

Preporučeno u slučaju da…

Samo ja, organizator sastanka

Samo ćete vi, kao organizator sastanka, imati dozvole izlagača.

Koristite kada učesnici ne moraju da rade sa sadržajem sastanka. Ako to budete hteli, tokom sastanka ćete moći da odredite dodatne izlagače.

Bilo ko iz mog preduzeća

Bilo ko iz vaše organizacije može da bude izlagač.

Prikladno za neformalne sastanke sa članovima tima, kada svi učesnici mogu da dele i menjaju sadržaj.

Bilo ko (bez ograničenja)

Svi koje pozovete mogu da budu izlagači.

Koristite kada imate spoljne učesnike i želite da oni izlažu.

Osobe koje odaberem

Vi možete da budete izlagač, kao i osobe koje izaberete.

Izaberite ovu opciju kada želite da određene osobe budu izlagači.

Napomena: Kada izaberete opciju Osobe koje izaberem, izaberite stavku Izaberi izlagače i premestite učesnike sa strane Učesnik na stranu Izlagači. Spoljni učesnici i liste za distribuciju ne mogu biti dodate kao izlagači, ali tokom sastanka pojedincima možete da date dozvole izlagača.

Želite li da ograničite učešće?

Ako pripremate veliki događaj ili želite da eliminišete prekidanje, možete privremeno da isključite ton svih učesnika, onemogućite trenutne poruke u sastanku ili da ih sprečite da koriste veb-kamere potvrđivanjem izbora u tim poljima za potvrdu:

  • Onemogući trenutne poruke

  • Privremeno isključi ton svih učesnika

  • Blokiraj video učesnika

Ove postavke se primenjuju samo na učesnike. Kao izlagač, uvek možete da delite zvuk i video tokom sastanka ako vaš nalog to podrža.

Telefon

  • Odakle će se većina osoba pridružiti pozivanjem?

Ako vaš nalog dozvoljava kreiranje zahteva za sastanke koji uključuju detalje o pridruživanju pozivanjem (tj. ako podržavate konferencije u koje se uključuje pozivanjem), učesnici mogu da se pridruže sastanku pozivanjem preko telefona umesto da koriste audio-sistem računara. Možete im pomoći da brzo pronađu lokalni broj i izbegnu troškove međugradskih poziva izborom oblasti iz koje će zvati većina osoba.

U opcijama sastanka kliknite na karticu Telefon i u okviru Odakle će se većina osoba pridružiti pozivanjem? izaberite oblast koju želite da koristite. Tada će se na pozivu za tu oblast prikazati lokalni broj.

Napomena: Detalje o konferencijama u koje se uključuje pozivanjem potražite od svoje tehničke podrške na radnom mestu.

  • Zaboravili ste PIN (lični identifikacioni broj) za pridruživanje pozivanjem

U najvećem broju slučajeva nije vam potreban PIN kada se pridružujete sastanku pozivanjem preko telefona. Povezujete se direktno i vaš broj telefona se prikazuje na spisku učesnika. Ali, ako želite da se pridružite pozivanjem kao voditelj ili ovlašćeni pozivalac, biće zatraženo da unesete PIN i/ili broj telefona na poslu ili lokal.

Napomena: Kada se pridružujete pozivanjem kao ovlašćeni pozivalac, to jednostavno znači da je sastanak obezbeđen i da se morate identifikovati pre nego što se pridružite sastanku. Nakon što se identifikujete, na spisku učesnika prikazuje se vaše ime, a ne broj telefona.

Ako se ne sećate PIN-a, u pozivu za sastanak kliknite na dugme Zatražite PIN i sledite uputstva na stranici da biste ga podesili ili ponovo postavili.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×