Menjanje tabele rasporeda u ponavljajuću tabelu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite opciju Promena na koji se pojavljuje kada kliknete desnim tasterom miša na kontrolu da biste brzo promenili jedan tip kontrole u drugi. Na primer, možete da konvertujete tabelu rasporeda u ponavljajuću tabelu.

Možete da koristite ponavljajuće tabele da nude korisnici dodatni stepen fleksibilnosti kada popunjavanje obrazaca. Kada koristite ponavljajuće tabele, vaš predložak obrasca ne mora da biste prikazali brojne praznih redova kada korisnik prvi put otvori. Umesto toga, korisnici obično vidite samo jedan red i dodajte još samo kada i da li su potrebne. Ovo štedi prostor u obrascu i korisnicima nudi dodatni stepen personalizacije.

 1. U predlošku obrasca, kliknite desnim tasterom miša bilo gde unutar tabele rasporeda koji želite da konvertujete.

 2. U priručnom meniju postavite pokazivač Promeni ui zatim kliknite na dugme Ponavljajuća tabela.

 3. U dijalogu Promena da biste ponavljajuća tabela uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste naveli redova zaglavlja za ponavljajuću tabelu, unesite vrednost u polju broj redova za zadržavanje kao zaglavlja tabele . Red zaglavlja se najčešće koristi za naslove kolona.

  • Da biste naveli podnožje redove za ponavljajuće tabele, unesite vrednost u polju broj redova za zadržavanje kao tabele podnožje . Više tabela nemojte uključivati podnožje redova.

  • Da biste naveli broj redova podataka koje želite da koristite, unesite vrednost u polje broj koje se ponavljaju redove da biste uključili prilikom popunjavanja obrasca . Red sa podacima je red koji mogu „ponavljanje” u obrascu onoliko puta koliko je potrebno

 4. U meniju Umetanje izaberite stavku Još kontrolaili pritisnite tastere ALT + I, C.

 5. Umetanje kontrole koje želite u ćelije tabele.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×