Migriranje OneDrive datoteka iz lokalnog SharePoint 2013 u Office 365

OneDrive za posao ili školu je SharePoint Server lična biblioteka koju osobe u vašoj organizaciji koriste za skladištenje i deljenje poslovnih dokumenata preduzeća. Premeštanjem ovih dokumenata u OneDrive u Microsoft 365 zakupci vaši korisnici mogu da pristupe ovim dokumentima izvan mreže.

Kada povežete SharePoint Server lokalne korisnike sa OneDrive u programu Microsoft 365, prvi korak je da se planira kako će korisnici premestiti svoje datoteke u Cloud. Ovaj članak opisuje metode koje možete da koristite da biste to uradili.

Više informacija o OneDrive potražite u članku Šta je to OneDrive.

Opcije migracije

Postoje dva načina na koje možete da planirate da migrirate korisničke datoteke iz lokalnog SharePoint ServerOneDrive bibliotekama dokumenata OneDrive u Microsoft 365:

 • SAMOSTALNA migracija: korisnici biraju dokumente koje žele da migriraju, a zatim ih premeštaju na Microsoft 365.

 • Migracija zasnovana na alatki: IT administrator kreira ili kupuje alatku migracije da bi se pomerala sadržaj.

Samouslužna migracija

Za ovu opciju, korisnici u vašoj organizaciji migriraju sopstvene datoteke iz lokalne OneDrive biblioteke dokumenata u OneDrive biblioteke dokumenata u Microsoft 365. Koristite ovu opciju ako korisnici imaju mali broj datoteka koje treba da migriraju.

Prednosti i mane korišćenja samouslužne migracije

Prednosti

Mane

Koristite manje IT-resursa: korisnici pomeraju sopstvene datoteke na lične lokacije.

Otpor korisnika: vaši korisnici moraju da daju napore za premeštanje sopstvenih datoteka.

Donji trošak: trošak može biti mnogo jeftiniji od kupovine alatke za migraciju nezavisnog proizvođača.

Svojstva datoteke se ne migriraju: migrirane datoteke se priznaju kao nove datoteke i ne čuvaju metapodatke datoteke.

Migracija zasnovana na alatki

U određenim situacijama, samouslužno migracija neće biti najbolja opcija za vas. Ako je to slučaj, možete da koristite alatku za migraciju iz Microsoft partnera da biste obavili migraciju.

Prednosti i mane korišćenja migracije zasnovane na alatki

Prednosti

Mane

Migriranje velikih količina podataka: bolje kada korisnici imaju mnogo datoteka i veliku količinu podataka.

Složenosti: korišćenje migracije zasnovane na alatki može biti komplikovano. Vi IT resursi moraju da testiraju i nadgledaju proces migracije.

Migriranje metapodataka datoteke: neke alatke za migraciju mogu da migriraju metapodatke

Nadgledanje za performanse: pomeranje velikih količina podataka može da utiče na performanse mreže. Trebalo bi da nadgledate performanse mreže tokom migracije.

Razmatranja za izbor alatke za migraciju

Kada izaberete alatku nezavisnog proizvođača za migraciju korisničkih OneDrive biblioteka dokumenata u lokalnoj Microsoft 365OneDrive, razmotrite sledeće:

 • Mogućnosti alatki: razumevanje šta alatka može da radi. Ako planirate da migrirate više od korisničkih datoteka, mnoge alatke mogu da se pomeraju mnogo više od vaših biblioteka dokumenata (na primer, SharePoint kolekcije lokacija).

 • Troškovi: troškovi i licence mogu da se razlikuju po dobavljaču.

Kreiranje ličnih sajtova korisnika u Microsoft 365

Dodatni uslov za prebacivanje korisnika na OneDrive u Microsoft 365 jeste da kreirate ličnu sajt za svakog korisnika u programu Microsoft 365. Postoje dva pristupa za kreiranje ličnih sajtova:

 • Samomigracija: Ako će korisnici migrirati sami dokumente (samomigracija), oni mogu da kreiraju sopstvene lične lokacije u Microsoft 365 tako što ćete kliknuti na aplikaciju OneDrive u zaglavlju. Dozvola " Kreiraj lične lokacije " mora da bude omogućena na stranici "Upravljanje korisničkim profilima" u centralnoj administraciji za korisnike da kreiraju sopstvene lične lokacije.

 • Preliminarnoobezbeđivanje: Ako koristite alatku za migraciju, koristite Windows PowerShell da biste unapred obezbedili lične lokacije korisnika, pomoću programa Profilader. Createpersonalizsiteenqueuededajte . Ovaj cmdlet vam omogućava da unapred pružavate privatne lokacije za više korisnika za Microsoft 365OneDrive.

Kako da migrirate u samouslužnu migraciju

U scenariju za samouslužno migraciju, korisnici mogu da migriraju sopstvene datoteke pomoću jednog od sledećih metoda:

 • OneDrive for Sync klijent: korisnici migriraju svoje datoteke u OneDrive za Microsoft 365 biblioteku dokumenata pomoću klijenta za sinhronizaciju OneDrive.

 • Prevucite i otpustite: korisnici migriraju dokumente koristeći prevlačenje i otpuštanje iz programa Windows Explorer u OneDrive za Microsoft 365 biblioteku dokumenata.

Kada koristite metod prevlačenja i otpuštanje, možete da izaberete samo željene datoteke. Nasuprot tome, kada koristite klijent za sinhronizaciju OneDrive, on migrira sve vaše datoteke iz vaše lokacije fascikle u OneDrive za Microsoft 365 biblioteku dokumenata.

Migriranje pomoću OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Klijent za sinhronizaciju OneDrive je dostupan u sistemu Office 2013 ili Office 2016 ili kao besplatan preuzimanje. Omogućava vam da sinhronizujete OneDrive za Microsoft 365 biblioteku dokumenata na lokalni računar.

Ovaj metod koristi proces iz dva koraka: Prvo napravite rezervnu OneDrive kopiju lokalnog biblioteke dokumenata na lokalnom računaru, a zatim koristite OneDrive za Microsoft 365 klijenta za sinhronizaciju da biste kopirali sadržaj fascikle "rezervna kopija" u okruženje na mreži.

Pravljenje rezervne kopije fascikle "biblioteka sinhronizacije" u sistemu SharePoint Server

 1. Na SharePoint Server mojoj sajtu idite u OneDrive biblioteku dokumenata.

 2. Sinhronizujte ovu biblioteku dokumenata sa lokalnim računarom.

 3. Kreirajte rezervnu kopiju sinhronizovane fascikle biblioteke na računaru.

 4. Zaustavljanje sinhronizacije biblioteke dokumenata.

Sinhronizovanje lokalne fascikle sa bibliotekom u biblioteci dokumenata na ličnom sajtu u Microsoft 365

 1. U Microsoft 365 izaberite OneDrive na traci za navigaciju.

 2. To vas vodi na OneDrive u Microsoft 365.

 3. Sinhronizujte ovu biblioteku sa lokalnim računarom.

 4. Kopirajte sadržaj fascikle "biblioteka rezervnih kopija" koji ste kreirali u sinhronizovanu fasciklu biblioteke.

Napomena: Više informacija o ovim procedurama potražite u članku Premeštanje SharePoint Server 2013 OneDrive datoteka u Office 365.

Ograničenja razmatranja

Klijent za sinhronizaciju OneDrive ograničava ukupan broj stavki koje možete da sinhronizujete sa bibliotekom dokumenata. Informacije o ovim granicama i gde su podešene potražite u članku ograničenja i ograničenja prilikom sinhronizacije SharePoint biblioteka sa računarom putem usluge OneDrive.

Migriranje pomoću prevlačenjem i otpuštanje

Druga opcija za samouslužno migraciju je da vaši korisnici prevlače i otpuste pojedinačne datoteke u Microsoft 365OneDrive biblioteci dokumenata kroz Windows Explorer.

Migriranje datoteka pomoću prevlačenja i otpuštanje

 1. Na Microsoft 365 ličnom sajtu izaberite stavku OneDrive da biste otvorili OneDrive biblioteku dokumenata.

 2. Na računaru pronađite dokumente koje želite da otpremite u istraživaču datoteka, a zatim ih prevucite na lokaciju u prozoru Microsoft 365 biblioteke dokumenata na koju želite da ih premestite.

Napomene: 

 • Umesto da koristite prevlačenje i otpuštanje, možete da odaberete i da otpremate datoteke sa lokalnog računara tako što ćete kliknuti na dugme Otpremi u OneDrive za Microsoft 365 biblioteku dokumenata.

 • Više informacija potražite u članku otpremanje datoteka u biblioteku.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×