Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Daje vertikalni niz vrednosti koje se najčešće pojavljuju ili se ponavljaju u nizu ili opsegu podataka. Za horizontalne nizove koristite TRANSPOSE(MODE.MULT(broj1,broj2,...)).

Ovo će vratiti više rezultata ako postoji više režima. Funkcija daje niz vrednosti i zato mora da se unese kao formula niza.

Sintaksa

MODE.MULT((broj1,[broj2],...)

Sintaksa funkcije MODE.MULT ima sledeće argumente:

  • Broj1     Obavezno. Argument prvog broja za koji želite da izračunate režim.

  • Broj2, ...     Opcionalno. Numerički argumenti od 2 do 254 za koje želite da izračunate modus. Umesto argumenata razdvojenih zarezom možete koristiti i jedan niz ili referencu za niz.

Primedbe

  • Argumenti mogu da budu brojevi ili imena, nizovi ili reference koje sadrže brojeve.

  • Ako je argument niza ili reference sadrži tekst, logičke vrednosti ili prazne ćelije, te vrednosti se zanemaruju. Međutim, ćelije sa vrednošću nula su uključene.

  • Argumenti koji su vrednosti greške ili tekst koji nije moguće prevesti u brojeve dovode do grešaka.

  • Ako skup podataka ne sadrži duplirane tačke podataka, MODE.MULT daje grešku #N/A.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Podaci

1

2

3

4

3

2

1

2

3

5

6

1

Formula

Opis

Rezultat

=MODE.MULT(A2:A13)

Formula =MODE.MULT(A2:A13) mora se uneti kao formula niza. Kada se formula unese kao formula niza, funkcija MODE.MULT daje 1,2 i 3 kao moduse jer se svaki od njih ponavlja 3 puta. Ako se formula ne unese kao formula niza, dobija se jedan rezultat, koji ima vrednost 1. Isti rezultat bi se dobio pomoću funkcije MODE.SNGL. Kada sam kreirao formulu niza, uključio sam nekoliko dodatnih ćelija kako bih se uverio da će svi modusi bili vraćeni. Kreirao sam formulu niza u opsegu C15:C22. Tamo gde nema dodatnih modusa, nema ni vrednosti greške #N/A.

1

2

3

#N/A

#N/A

#N/A

#N/A

#N/A

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×