Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Moje poruke ćaskanja se ne učitavaju

Ako ne vidite najnovije poruke ili niti na listi Teams ćaskanja, evo nekoliko stvari koje možete da isprobate.

  1. Ponovo Teams nalegnuli osvežavanje. 

    Na Windows, odete na traku zadataka i pogledajte ikonu Microsoft Teams fascikle. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu i odaberite stavku Odustani. To će aplikaciji Teams namorati da odustane. Kada se ponovo pokrene, trebalo bi ponovo da vidite najnovije poruke.

    Na Mac računaru zatvorite aplikaciju Teams tako što će koristiti sledeću tastersku prečicu: Opcija, Komanda, Esc. Možete i da odete na meni Apple, izaberete Stavku Prisilni napuštanje... a zatim Microsoft Teams sa liste otvorenih aplikacija.

  2. Proverite internet vezu da biste se uverili da radi tako što će otvoriti pregledač i posetiti bilo koju veb lokaciju.

  3. Ako koristite aplikaciju za računare Teams mobilne uređaje, pokušajte da koristite veb verziju: https://teams.microsoft.com/.

  4. Odjavite se iz Teams tako što će izabrati sliku profila u gornjem desnom Teams a zatim izabrati stavku Odjavi se iz opcija menija. Kada Teams zatvori, otvorite je ponovo i prijavite se svojom e-adresom i lozinkom.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×