Načini prilagođavanja ponavljajuće sekcije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kad umetnete ponavljajuće sekcije u predlošku obrasca, možete da ga prilagodite tako što ćete promeniti njena svojstva i postavke u dijalogu Svojstva ponavljajuće sekcije . Da biste otvorili dijalog u predlošku obrasca, kliknite dvaput na ponavljajuće sekcije čija svojstva želite da promenite.

Sledeća tabela opisuje neke od načina na koje možete da prilagodite ponavljajuće sekcije i nudi razloga zašto mogli da to uradite. Iako ova tabela ne pruža detaljne informacije o procedurama o opcijama u dijalogu Svojstva ponavljajuće sekcije , to vam dati predstavu opsega od dostupnih opcija.

Napomene: 

  • Ako dizajnirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, određene funkcije u dijalogu Svojstva ponavljajuće sekcije nisu dostupne. Na primer, nećete moći da omogućite postavku koja korisnicima omogućava da sekcije umetnu horizontalno, u Uporedni prikaz kolonu.

  • Ako vaš predložak obrasca zasnovan na baze podataka, šeme ili druge postojećeg izvora podataka, možda nećete moći da biste prilagodili svim aspektima kontrolu. Na primer, možda ćete moći da biste promenili veličinu kontrole, ali ne polju ili grupi imenu, koji potiču iz postojećeg izvora podataka.

Kartica

Zadatak

Detalji

Podaci

Promena naziva grupe

Kada dizajnirate novi, prazan obrazac, možete da promenite podrazumevano polje ili grupa ime za kontrolu na nešto koja je lakše da identifikujete pri radu sa izvorom podataka. Na primer, u predlošku obrasca, pod imenom „Zavisni” je lakše razumeti od grupe pod nazivom „Grupa1”.

Napomena: Promenite ime grupe ne menja povezivanje između ponavljajuće sekcije u predlošku obrasca i ponavljajuće grupe u izvoru podataka. Ako morate da povežete ponavljajuće sekcije sa nekom drugom ponavljajućom grupom, kliknite desnim tasterom miša na ponavljajuće sekcije, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Promeni povez .

Podaci

Sprečavanje korisnika da umetnu i brisanje odeljaka

Podrazumevano je izabrana u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima za umetanje i brisanje odeljaka . Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu, korisnici neće moći da umetnete ili izbrišete odeljke u ponavljajućoj sekciji. Ovo je korisno u izveštavanje o scenarijima kada želite da prikažete podatke koji se ponavljaju, ali ne želite da korisnici da biste promenili podatke ili dodavanje još odeljaka.

Podaci

Prilagođavanje komandi menija

Kliknite na dugme Izmeni da dodatno izmenite svojstva sekcije. Na primer, možete da otvorite dijalog Prilagođavanje komandi , gde možete da prilagodite imena i lokacije komande koristi se za umetanje ili uklanjanje sekcije u obrascu korisnika. Ovaj tip prilagođavanja olakšava predloška obrasca koristite. Na primer, možete dodati prilagođene komande na meni " Uređivanje " koje omogućavaju korisnicima da biste uklonili ponavljajuće sekcije iz obrasca.

Podaci

Prikazivanje ili Prilagođavanje teksta predloga

U polju za potvrdu Prikaži za umetanje dugmeta i tekst predloga je podrazumevano izabrano. Možete obrisati ovo polje za potvrdu ako ne želite da korisnici vide tekst uputstva u obrascu, ili možete da prilagodite tekst uputstva. Na primer, ako imate gde korisnici moraju da biste uneli zavisne ćelije u ponavljajućoj sekciji predlošku obrasca, možda ćete da promenite tekst „Umetni stavku” koji se pojavljuje ispod ponavljajuće sekcije u „Umetni dodatni zavisne”.

Podaci

Primena pravila

Izaberite stavku pravila da biste otvorili dijalog pravila , gde možete da koristite pravila da biste primenili radnje kada korisnici umetnu ili rad sa kontrolama unutar ponavljajuće sekcije.

Prikaz

Dodavanje uslovnog oblikovanja

Kliknite na dugme Uslovno oblikovanje da biste otvorili dijalog Uslovnog oblikovanja gde možete da promenite izgled kontrole, uključujući njegovu vidljivost, na osnovu vrednosti koje korisnici unose u obrazac. Na primer, možete odabrati da biste sakrili ponavljajuće sekcije svaki put kada korisnik opoziva određeni izbor na obrascu.

Prikaz

Omogućavanje korisnicima da biste umetnuli odeljke u Uporedni prikaz kolonu umesto jedno po jedno

Podrazumevano je izabrana opcija ponovite vertikalno . To znači da se kao korisnici dodaju ponavljajuće sekcije, ti odeljci pojavljuju u vertikalni formiranje dužinom obrasca. Možete odabrati da biste ponavljajuće sekcije razvijte horizontalno umesto toga. Ovo vam omogućava da kreirate potpuno različitih rasporeda. Na primer, možete da kreirate predložak obrasca koji liči na kalendar. Ponovite horizontalno opcija nije podržana u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Prikaz

Filtriranje podataka

Kliknite na dugme Filtriranje podataka da biste otvorili dijalog Filtriranje podataka , gde možete da omogućite korisnicima da filtriraju podatke u ponavljajućoj sekciji na osnovu vrednosti koje korisnik unese ili bira na drugom mestu u obrascu. Na primer, ako koristite ponavljajuće sekcije da prikupi informacije o trenutnim projektima, možete da dizajnirate okvir sa listom koja korisnicima omogućava da projekte filtriraju po statusu. Filtriranje podataka nisu podržani u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Mastera/detalja

Podesite relaciju mastera/detalja

Na kartici Mastera/detalja , možete da uspostavite mastera/detalja relaciju između tabela koja se ponavlja (kontrola mastera) i ponavljajuće sekcije (kontrola detalja). Ako ste podesili ovaj tip relacije, povezani podaci će se pojaviti u ponavljajućoj sekciji na osnovu stavke koju korisnik izabere u ponavljajućoj tabeli. Kontrole mastera/detalja nisu podržane u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Veličina

Podešavanje veličine, dopunjavanja i margine

Možete ručno da odredite veličinu kontrole tako što ćete uneti vrednosti u poljima Visina i Širina . Takođe možete suziti razmak unutar i izvan kontrole tako što ćete promeniti dopunjavanja, što je bafer razmak koji okružuju kontrole sadržaja, ili margine, što je željenu veličinu razmaka između ivica na kontrolu i okolnog teksta ili kontrole u predlošku obrasca.

Više opcija

Promena redosleda kartica indeksa

Možete da promenite položaj kontrole u predložak obrasca kompletna redosled dodele fokusa. Redosled kartica je redosled kojim fokus se premešta u obrascu iz jednog polja ili objekat sledeći kao korisnika pritisnite taster TAB ili SHIFT + TAB. Podrazumevana postavka karticu indeksa za sve kontrole u predlošku obrasca je 0, ali redosled dodele fokusa počinje sa 1. To jest, kontrole sa 1 u polju karticu indeks će korisnici prvo doći kada korisnici pritisnite taster TAB. Kontrola sa 2 u okviru kartice indeks će biti posetili drugo, i tako dalje. Sve kontrole sa 0 u polju karticu indeks prikazaće se kao poslednja u redosledu kartica. Ako želite da preskočite kontrole u redosledu kartica, unesite -1 u polju karticu indeks .

Više opcija

Određivanje ekranske napomene

Da biste objašnjenju se pojavljuju kada korisnik pomera pokazivač iznad kontrole, unesite tekst koji želite u okviru ekranske napomene. Pomagala za pristupačnost, kao što su ekran Pregledajte uslužni programi koje čine na ekranu informacije dostupne kao sintetizovani govor ili koji se mogu osvežavati Braille prikaz, često se oslanjaju na ove ekranske napomene da biste protumačili informacije za svoje korisnike.

Više opcija

Navedite i prilagodite postavke objedinjavanja

Izaberite stavku Objedini postavke da biste naveli podatke koje korisnici unose u kontrolu bi trebalo da izgleda kada se kombinuju više obrazaca. Na primer, možete da promenite redosled kojim ponavljajuće sekcije umeću u ciljni obrazac.

Više opcija

Nabavite ViewContext ili xmlToEdit identifikatore za ponavljajuće sekcije

Vrednost ViewContext ili XmlToEdit možete da koristite za identifikovanje kontrole u kodu. Na primer, ako znate vrednost ViewContext , možete je koristiti sa metodom ExecuteActionPrikaz objekta za programsko izvršavanje radnje uređivanja na XML podataka koja je povezana sa kontrolom. Slično tome, ako znate XmlToEdit vrednost, možete je koristiti sa metodom ExecuteActionPrikaz objekta za programsko umetanje instanci ponavljajuće kontrole. Na primer, možete da navedete "xCollection" vrednost radnju, kao što su xCollection::insert ili xCollection::removeAll i na XmlToEdit ime koje identifikuje određeni "xCollection" vrednost za rad sa.

Obrasci pregledača

Prilagođavanje postavki za slanje podataka na serveru

Obrasci pregledača kartica pojavljuje se samo kada su dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Omogućava vam da biste kontrolisali da li podaci se šalju na server kada korisnici umetnu ili uklonite odeljke u obrascu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×