Nabavite personalizovanu e-adresu u usluzi Microsoft 365

Kao pogodnost Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal pretplate, možete da kreirate prilagođenu e-adresu koja je povezana sa vašim Outlook.com poštanskim sandučetom.

Napomena: Office 365 je sada Microsoft 365. Ako ste pretplatnik na Office 365, ne morate ništa da uradite da biste počeli da uživate u sistemu Microsoft 365. Saznajte više.

Prvi koraci

Da biste počeli, prijavite se na https://outlook.live.com i uverite se da koristite iskustvo nove pošte. Izaberite dijamant ikonu na traci sa alatkama da biste otvorili premium kontrolne table. U okviru Personalizovana e-adresa, izaberite stavku Prvi koraci i pratite uputstva. 

Snimak ekrana dugmeta „Prvi koraci“ na premijum kontrolnoj tabli

Ako imate pretplatu na Microsoft 365 Family, osobe sa kojima ste podelili pretplatu takođe mogu podesiti personalizovanu adresu e-pošte sa vašim povezanim domenom. Kad podesite domen, osobe sa kojima ste ga podelili videće opciju da dodaju personalizovanu adresu e-pošte.

Najčešća pitanja

Pretplatnici na Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal imaju pravo da podese personalizovanu adresu e-pošte. Imajte na umu da to podešavanje nije dostupno kad koristite veb pregledač za mobilne uređaje.

Ako već ne posedujete domen, moraćete da kupite nov sa GoDaddy. Novi domeni obično koštaju između $5 i 25$ godišnje. Svoj domen ćete plaćati direktno sa GoDaddy domena.

Ako otkažete vašu Microsoft 365 pretplatu, nećete moći da šaljete ili primate e-poštu sa Outlook.com pomoću personalizovane e-adrese. Međutim, nećete izgubiti sve postojeće e-pošte.

Dokle god nastavite da plaćate za svoj domen sa GoDaddy, uvek možete ponovo aktivirati personalizovane e-adrese tako što ćete se ponovo pretplatiti na Microsoft 365 i otići na Postavke > Premium > Funkcije i izabrati Prvi koraci .

Ako otkažete domen sa GoDaddy, neće moći da šaljete ili primate e-poštu sa Outlook.com pomoću vaše personalizovane e-adrese. Međutim, nećete izgubiti ni jednu postojeću e-poštu.

Vi posedujete vaš domen, a GoDaddy je registar koja upravlja u vaše ime. Možete da podesite veb stranicu sa vašim domenom ili, ako više volite, da ga prenesite u drugi registar. Međutim, ako prenosite vaš domen izvan GoDaddy, neće više moći da šaljete ili primate e-poštu sa Outlook.com pomoću vaše personalizovane e-adrese.

Trenutno podržavamo samo domene koje povezuje GoDaddy sa Outlook.com.

Ako imate pretplatu na Microsoft 365 Family i domen povezan sa Outlook.com, druge osobe sa kojima ste podelili pretplatu mogu da podese sopstvene personalizovane adrese e-pošte koristeći vaš domen. 

Ako uklonite svoj domen iz Outlook.com, otkažete pretplatu Microsoft 365 Family ili uklonite osobu iz vaše Microsoft 365 Family grupe za deljenje, ta osoba će izgubiti mogućnost da šalje i prima e-poštu sa svoje personalizovane adrese e-pošte. 

Ne možete. To nije podržano. Ako želite da napravite više pseudonima za jedno poštansko sanduče sa vašim domenom, predlažemo da kupite pretplatu na Office 365 Business Essentials.

Ne. Preporučujemo vam da ne postavljate svoju personalizovanu adresu e-pošte kao primarni alijas za prijavljivanje. To može dovesti do problema pri prijavljivanju ili čak slanju i primanju e-pošte. Još uvek možete podesiti svoju personalizovanu adresu e-pošte kao podrazumevanu „Od“ adresu tako što ćete ići na Postavke > Pošta > Sinhronizacija e-pošte.

Ne. Ne možete da koristite istu e-adresu za komercijalni Microsoft 365 nalog e-pošte i korisničkiMicrosoft 365 ili Outlook.com nalog .

Rešavanje problema

 1. Idite na Postavke > Premijum > Personalizovana adresa e-pošte i proverite status Vašeg domena.

  • Ako nema kartice Personalizovana adresa e-pošte, to znači da se GoDaddy nije uspešno povezao sa Vašim domenom na Outlook.com. Idite na Postavke > Premijum > Funkcije i izaberitePrvi koraci.

  • Izaberite opciju već posedujem GoDaddy domen i pratite korake u procesu.

 2. Ako je statusna traka žute boje, samo treba da izaberete Kreirajte adresu i završite podešavanje Vaše personalizovane adrese e-pošte.

 3. Ako je status crvene boje, to znači da povezivanje domena sa Outlook.com nije uspelo. Da biste rešili ovaj problem:

  • Prvo morate da uklonite domen iz Outlook.com pre nego što pokušate ponovo. Kliknite na dugme Otkaži instalaciju.

  • Osvežite Vaš pregledač, a zatim idite na Postavke > Premijum > Funkcije i izaberite Prvi koraci.

  • Izaberite opciju već sam vlasnik GoDaddy domena i pratite korake u procesu.

 4. Ako je status postavljen na sivom, GoDaddy i dalje konfiguriše vaš domen.

  • Proverite ponovo kroz nekoliko sati. Status treba da promeni boju u zelenu ili žutu.

  • Ako je posle 24 časa status sive ili crvene boje, izaberite stavku "Otkaži" podešavanje da biste pokušali da se ponovo povežete.

  • Nakon što izaberete Otkaži podešavanje, osvežite prozor vašeg pregledača. Zatim pogledajte članak Premium > Opcije i izaberite stavku Prvi koraci.

  • Izaberite opciju već posedujem GoDaddy domen i pratite korake u procesu.

To znači da je adresa ili pseudonim već povezan sa Microsoft nalogom. Ako već imate personalizovanu e-adresu kod drugog dobavljača usluga i sada pokušavate da uvezete taj domen u Outlook.com:

 1. Idite na https://account.live.com/names/Manage.

 2. Uradite nešto od sledećeg ako pokušavate da dodate personalizovanu adresu e-pošte koja je već navedena kao pseudonim u Microsoft nalogu:

  • Ako je personalizovana adresa e-pošte navedena kao primarni pseudonim, prvo bi trebalo da postavite @outlook.com adresu e-pošte kao primarni pseudonim, a zatim da izaberete stavku Ukloni pored personalizovane adrese e-pošte. 

  • Ako personalizovana adresa e-pošte nije navedena kao primarni pseudonim, izaberite stavku Ukloni pored te adrese.

 3. Kada izvršite prethodne korake, vratite se u prijemno sanduče i izaberite stavke Postavke > Pošta > Sinhronizuj e-poštu. Uverite se da personalizovana adresa e-pošte više nije navedena u okviru Postavi podrazumevanu adresu pošiljaoca. Zatim pratite proces postavljanja personalizovane adrese e-pošte. Greška više ne bi trebalo da se pojavljuje.

 4. Ako ste izvršili korake od 1. do 3, a i dalje vidite ovu grešku, idite na sajt https://outlook.live.com, prijavite se i unesite personalizovanu adresu e-pošte koju želite da koristite. Ako se zatraži da unesete lozinku, to znači da je adresa povezana sa drugim Microsoft nalogom.

 5. Ako posedujete drugi Microsoft nalog, prijavite se na njega, idite na stranicu https://account.live.com/names/Manage  i uradite nešto od sledećeg:

  • Ako je personalizovana adresa e-pošte navedena kao primarni pseudonim, prvo bi trebalo da postavite @outlook.com adresu e-pošte kao primarni pseudonim, a zatim da izaberete stavku Ukloni pored personalizovane adrese e-pošte. 

  • Ako personalizovana adresa e-pošte nije navedena kao primarni pseudonim, izaberite stavku Ukloni pored te adrese.

 6. Odjavite se sa naloga. Zatim se ponovo prijavite, završite sve neophodne korake verifikacije i proverite da li još uvek možete da šaljete i primate e-poštu na tom nalogu pomoću adrese koja nije personalizovana adresa e-pošte. Trebalo bi da se uverite i da personalizovana adresa e-pošte više nije navedena kao dostupna adresa pošiljaoca na ovom nalogu. 

 7. Na kraju se prijavite na nalog koji želite da koristite sa personalizovanom adresom e-pošte i dovršite proces podešavanja. Greška više ne bi trebalo da se pojavljuje.

To znači da je došlo do problema sa dodavanjem adrese koju ste izabrali kao pseudonim u vašem Microsoft nalogu. Radimo na dodavanju opisne poruke o grešci i predlozima kako da rešimo problem. Poznati problemi koje bi trebalo da proverite su:

 1. Idite na https://account.live.com/names/Manage. Ako trenutno imate više od 10 pseudonima vezanih za Microsoft nalog, moraćete da uklonite neke od njih pre nego što dodate personalizovanu e-adresu.

 2. Idite na https://account.microsoft.com/securityand select INFORMACIJE O AŽURIRANJU. Ako pokušavate da dodate pseudonim koji je trenutno naveden na stranici, moraćete da zamenite drugom adresom pre nego što može da završite kreiranje personalizovane e-adrese.

 3. Ako nalog za koji pokušavate da kreirate personalizovanu e-adresu pripada detetu, možda nećete moći da dovršite proces. Radimo na rešenju ovog problema.

Idite nahttps://account.live.com/names/Managei uverite se da vaša personalizovana e-adresa nije postavljena kao vaš primarni pseudonim. 

Idite na https://dcc.godaddy.com/domains/i izaberite vaš domen a zatim izaberite stavku „Upravljanje DNS-om” na dnu ekrana. Kliknite na dugme „Dodaj” a zatim kreirajte sledeći zapis:

Tip: CNAME

Ime: _povezivanje domena

Vrednost: _povezivanje domena.gd.kontrola domena.com

TTL: 1 sat

Idite na https://outlook.live.comi uverite se da koristite novo iskustvo sa poštom. Izaberite ikonu "dijamanta" na traci sa alatkama da biste otvorili premium kontrolnu tablu. 

 1. Ako ne vidite ikonu dijamanata u prijemnom poštanskom sandučetu (i vidite oglase), to znači da je vaša pretplata na Microsoft 365 istekla. Idite na https://account.microsoft.com/servicesda biste ponovo aktivirali Vašu pretplatu, a zatim se ponovo povežite na Vaš domen prateći korake u odeljku „Prvi koraci”.

 2. Ako ne vidite karticu „personalizovana adresa e-pošte” ispod „Funkcije” i „Bezbednost”, to znači da je Vaša personalizovana adresa e-pošte uklonjena iz programa Outlook.

  1. Ako ste prvobitno podesili domen, vaša pretplata na Microsoft 365 Family verovatno je istekla. Idite na https://account.microsoft.com/services da biste ponovo aktivirali pretplatu, a zatim se ponovo povežite sa domenom prateći korake u odeljku „Prvi koraci”.

  2. Ako je neko podelio pretplatu na Microsoft 365 Family sa vama, ta pretplata je možda istekla ili je možda ta osoba uklonila domen iz programa Outlook. Obratite se vlasniku pretplate na Microsoft 365 Family i zatražite da ponovo uspostavi vezu sa domenom.

 3. Ako kartica „Personalizovana adresa e-pošte” ima crvenu statusnu traku, Vaš domen je možda istekao. Potvrdite sa GoDaddy da je domen i dalje aktivan.

  1. Ako je vaš domen aktivan sa GoDaddy, izaberite Otkažite podešavanje iosvežite prozor pregledača. Zatim pogledajte članak Premium > Opcije i izaberite stavku Prvi koraci.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×