Nabavite & transformisanje i Power Pivot u programu Excel

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Brže identifikovanje saznanja

Sa programom & transformisanje i Power Pivot u programu Excel Potrošićete manje vremena za manipulisanje podacima, kao i dodatne efekte na vreme. Pogledajte ovaj dvominutni video da biste saznali kako.

Pogledajte sami

Bez obzira na to da li su to mali skupovi podataka ili veliki za milione redova, možete da ih povežete, očistite, analizirate i brže delite podatke. Ovaj sledeći Vodič za učenje će vam pokazati kako.

Drugi resursi

Više informacija o ovom moćnom iskustvu analize podataka u programu Excel potražite u drugim resursima:

  • Virtuelne laboratorije – ove ruke se duboko u & transformisanje i Power Pivot u virtuelnom okruženju.

  • edX.org analitiku kurs – za hostu analitičara nudimo besplatan samostalni kurs o ovim sposobnostima, sa video zapisima, laboratorijama i referenci.

  • Excel Tech zajednica – razgovarajte o analitici sa novom Excel zajednicom. Plus, naučite nove savete i trikove ili delite iskustva sa analizom podataka.

  • Opšta podrška za Excel – posetite glavnu stranicu Excel podrške za više informacija o analitici ili drugim temama.

Najčešća pitanja

Uz Microsoft 365 aplikacije za Enterprise, Excel aplikacija na operativnom sistemu Windows za računare pruža kompletne funkcije "Preuzmi & transformisao i Power Pivot" koje dodatno poboljšavaju analitike i sposobnosti mode, iskoriste opcije Napredne mogućnosti povezivanja podataka i efikasno delite podatke širom organizacije. Više informacija potražite u članku ispod za više informacija o dostupnosti & transformaciji i energetskoj Pivot i zamolite IT tima ako trenutni Office plan podržava ove funkcije.

Funkcije Basic Business analitiku

Osnovne funkcije analitike su dostupne sa bilo kojom Microsoft 365 pretplatama ili bilo kojom uslugom sistema Office 2016 1. Takve funkcije uključujete izvedene tabele, alatke za funkcije, grafikone i neke mogućnosti za & transformaciju i modela podataka. Kada se & transformiše, možete da uvezete, oblikujete i objedinjujete podatke iz datoteka, podataka i Veb lokacija. Podrška za osnovnu izradu modela podataka omogućava da učitate podatke u model podataka, automatski otkrijete relacije, dodate grupisanje vremena i kreirate DAX mere. *

Napredne funkcije Business analitiku

Napredne funkcije analitike dostupne su u Microsoft 365 Apps za velika preduzeća, Office 2016 Professional, Office 2016 Professional plus i Excel 2016 samostalne kupovine. Pored funkcija Basic Analitika, možete da koristite transformaciju & transformacija da biste uvezli, oblikovali i objedinili podatke iz korporativnih, velikog podataka i izvora podataka iz oblaka, sproveli korporativnu pretragu kataloga podataka i delili upite. Podrška za model napredne podataka uz Power Pivot uključuje namenski uređivač modela podataka, prikaz podataka, Dax izračunate kolone, KPI i hijerarhije.

* Saznajte više o 64-bitnom ili 32-bitnom sistemu Office da biste povećali performanse.

Excel 2016/2019 za Mac ima mnogo istih osnovnih funkcija analize koje su navedene iznad: izvedene tabele, alatke za analizu, grafikoni i osnovne mogućnosti uvoza. Još uvek nisu dobili & transformisanje ili Power Pivot, ali konstantno poboljšavamo Excel na Mac računaru.

Excel za Microsoft 365 za Mac pruža podršku za Power Query.

& transformacija pruža brzo, lake mogućnosti prikupljanja podataka i oblikovanje. Preuzimanje i transformacija vam omogućavaju da povezujete i kombinujete izvore podataka i suzite im obim u skladu sa potrebama analize. Saznajte više o & transformaciji.

Power Pivot vam omogućava da obavljate moćnu analizu podataka i kreirate sofisticirane modele podataka. Pomoću programskog dodatka Power Pivot možete da spojite velike količine podataka iz različitih izvora, brzo izvršite analizu informacija i lako delite uvide. Možete da koristite model podataka i kolekciju tabela da biste kreirali relacije uskladištene kao deo radne sveske. Model podataka se duboko integriše sa drugim funkcijama u programu Excel, kao što su tabele i izvedene tabele da bi obezbedila besprekoran analitiиki utisak. Saznajte više o analizi i modelovanju podataka pomoću programskog dodatka Power Pivot.

Power BI je paket alatki za poslovnu analitiku koji isporuиuju informacije u organizaciji. Uz Power BI računare možete da se povežete na stotine izvora podataka, pojednostavite pripremu podataka i drive ad hoc analizu. Možete da proizvodite i izveštaje, a zatim da ih objavite kako bi organizacija konzumirao Veb i preko mobilnog uređaja. Svako može da kreira personalizovane kontrolne table sa prikazom 360 stepena za posao. Alatke za upravljanje i bezbednost su ugrađene. Saznajte više o usluzi Power bi.

Excel 2016 i Power BI radna površina isporučivanje portfolija alatki koje su jedinstvene u industriji. Pored toga, oni omogućavaju poslovnim analitičare da lakše prikupljaju, oblikuju, analiziraju i vizuelno istražuju svoje podatke. Power BI je paket alatki za poslovnu analitiku koji isporuиuju informacije u organizaciji. Pomaže svima u vašoj organizaciji da okupe podatke iz širokog spektra izvora – Excel radnih svezaka, lokalnog korporativnih podataka, Azure usluga i drugih popularnih vrsta u oblaku, kao što su Salesforce.com ili Marketo – da biste prikazali i delili pomoću programa Live Board i interaktivne izveštaje. Saznajte više o tome kako Power BI i Excel sarađuju.

Za Microsoft 365 pretplatnike, Excel 2016 dodaje poboljšanja funkcionalnosti i funkcijama na koje ste već navikli.

Saznajte više o najnovijim funkcijama u programu Excel 2016 za Windows

Saznajte više o najnovijim funkcijama u programu Excel 2016 za Mac

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×