Najčešća pitanja o programu OneNote u sistemu Office 2019 i Microsoft 365

Napomena: Naša imena proizvoda za OneNote na operativnom sistemu Windows nedavno su promenjena. U ovom članku, "OneNote" se sada odnosi na verziju za računare (prethodno zvanu "OneNote 2016") i "OneNote za Windows 10" odnosi se na aplikaciju Microsoft Store koja je dostupna samo u operativnom sistemu Windows 10. Više informacija potražite u članku koja je razlika između programa OneNote?


Microsoft nastavlja sa vodećim podrškom za OneNote više od oktobra 2020. To znači da možete da nastavite da ga koristite i očekujete da vidite nove ispravke funkcija. OneNote datumi podrške poravnavaće se sa datumima usluge Office 2019 (10. oktobra, 2023 za vodeću podršku i 14 oktobar 2025 za proširenu podršku).

OneNote aplikacija za stone računare (prethodno nazvana OneNote 2016) sada se podrazumevano instalira pored programa Word, PowerPoint i Excel za Microsoft 365 pretplate koje sadrži aplikacije klijenata i Office 2019. Ako OneNote ne vidite kao deo instalacije, pročitajte članak Instaliranje ili ponovno instaliranje programa OneNote za Windows.

Nastavite sa čitanjem ispod za više detalja o tome šta ova objava znači za vas. 

Opšte informacije

Dodatne informacije za IT administratore

Dodatne informacije za predavače

Opšte informacije

Šta ova objava znači za verziju programa OneNote koju koristim na Windows RAČUNARU?

  • Microsoft 365 pretplate – Microsoft 365 pretplate trenutno otključavaju lokalnu beležnicu za OneNote. OneNote aplikacija za stone računare se podrazumevano instalira pored programa Word, PowerPoint i Excel za Microsoft 365 pretplate koje su uključene aplikacije klijenata i Office 2019. Dodaćemo dodatnu Premium vrednost u OneNote za Microsoft 365 pretplate.

  • OneNote za Windows 10 – OneNote za Windows 10 je unapred instaliran na Windows 10 uređajima i dostupan je i kao besplatan preuzimanje iz Microsoft prodavnice. Možete da nastavite da koristite OneNote za Windows 10 i da ćemo nastaviti da ga pružamo.

  • Office 2019 trajna – Office 2019 kupovine trenutno otključavaju lokalnu beležnicu za OneNote. OneNote aplikacija za stone računare se podrazumevano instalira pored programa Word, PowerPoint i Excel za Microsoft 365 pretplate koje su uključene aplikacije klijenata i Office 2019.

Da li mogu da nastavim da koristim OneNote?

Da, možete da nastavite da koristite OneNote dok poravnavamo ovaj proizvod sa datumima podrške za Office 2019. OneNote aplikacija za stone računare se podrazumevano instalira pored programa Word, PowerPoint i Excel za Microsoft 365 pretplate koje su uključene aplikacije klijenata i Office 2019. Ako OneNote ne vidite kao deo instalacije, pročitajte članak Instaliranje ili ponovno instaliranje programa OneNote za Windows.

Da li je OneNote za Windows 10 još uvek dostupan?

Da, OneNote za Windows 10 je i dalje dostupan.

OneNote za Windows 10 je unapred instaliran na Windows 10 uređajima i dostupan je i kao besplatan preuzimanje iz Microsoft prodavnice.

Mogu li da koristim i OneNote aplikaciju za stone računare i OneNote za Windows 10 na istom uređaju?

Da, pod uslovom da koristite Windows 10, možete da instalirate i Windows verzije programa OneNote na istom RAČUNARU ili uređaju i da se koriste jedno pored drugog.

Koju verziju programa OneNote treba da koristim?

  • Ako imate Windows 10, možete da koristite verziju programa OneNote ili OneNote za Windows 10 – ili obe!

  • Ako koristite stariju verziju operativnog sistema Windows, možete da koristite verziju programa OneNote za računare.

Imam instaliran Office, ali OneNote nije tamo. Kako da ga nabavim?

Možete da preuzmete OneNote ovde.

Koje verzije programa OneNote će primati najnovije ispravke?

Aktivno razvijamo OneNote u operativnom sistemu Windows, Mac, iOS, Android i vebu i redovno ažuriramo sve podržane verzije.

Kada ćemo videti dodatnu Premium vrednost u programu OneNote za Microsoft 365 pretplate?

Naporno radimo na tome da u programu OneNote radimo funkcije kao što su Napredno deljenje i uređivanje za Microsoft 365 2021 pretplate.

Kada ćete rešiti probleme sa Pristupačnošću u OneNote aplikaciji za stone računare?

Pristupačnost je glavni prioritet za Microsoft i pristup za OneNote. Dok radimo na funkcijama pristupačnosti za OneNote aplikaciju za stone računare, možete da koristite OneNote za Windows 10 da biste pokrili sve razmake koje još nisu ispunjene.

Šta je sa [mojom omiljenom funkcijom] u OneNote aplikaciji za stone računare?

Konstantno radimo na novim funkcijama i poboljšanjima. Ako postoji određena funkcija do koje vam je stalo koja se trenutno ne nalazi u aplikaciji, pozdravljamo vas da nam to kažete putem sistema za povratne informacije u aplikaciji. Da biste počeli , izaberite stavku > povratne informacije.

Šta ova objava znači za OneNote za Mac?

Ova promena se primenjuje samo na Windows, gde imamo i OneNote i OneNote za Windows 10. Druge verzije programa OneNote, uključujući OneNote za Mac, OneNote za iOS (iPhone i iPad), OneNote za Android i OneNote za veb, ostale su nepromenjene. Ove verzije će nastaviti da primaju ispravke otprilike jednom mesečno.

Koliko ćete nastaviti da pružate podršku programu OneNote?

OneNote datumi podrške poravnavaće se sa datumima usluge Office 2019 (10. oktobra, 2023 za vodeću podršku i 14 oktobar 2025 za proširenu podršku).

Prethodno sam uklonio/la OneNote za Windows 10. Kako da ga vratim?

OneNote za Windows 10 je unapred instaliran na Windows 10 uređajima. Ako ste aplikaciju deinstalirali iz bilo kog razloga, možete da je preuzmete besplatno iz Microsoft prodavnice.

Kako da pristupam lokalnim beležnicama u programu OneNote za Windows 10?

U najnovijim verzijama programa OneNote, beležnice se skladište u oblaku kako biste mogli da im pristupite sa bilo kog mesta.

Ako imate lokalne beležnice, možete da ih premestite u OneDrive ili SharePoint Online kako biste mogli da pristupate beleškama sa bilo kog mesta. Podržan je i lokalni SharePoint. Da biste počeli, jednostavno otvorite OneNote za Windows 10 i izvršite ova uputstva da biste premestili beležnice u OneDrive. OneNote uvek čuva keširanu kopiju beležaka na uređaju kako biste mogli da im pristupate čak i kada ste van mreže.

Mogu li da koristim OneNote ako nisam povezan sa Internetom?

Da, sve verzije programa OneNote imaju keš kopiju Beležnica na uređaju kako biste mogli da im pristupite čak i dok ste van mreže. Kada se sledeći put povežete sa internetom, sve promene koje ste napravili će se sinhronizovati na OneDrive tako da ćete moći da ih vidite na drugim uređajima.

Imajte u vidu da dok uvek možete da prikazujete i uređujete beleške dok ste van mreže, neke funkcije koje zahtevaju Internet vezu možda neće funkcionisati, kao što je optičko prepoznavanje znakova, istraživač i kreiranje i brisanje Beležnica.

Kako da razvijem programske dodatke za OneNote?

Svako može da razvije programske dodatke na osnovu programa OneNote pomoću API-ja za projektante, koje već koriste stotine projektanata kako bi pravili programske dodatke integrisane sa programom OneNote.

Šta se dešava ako sam na starijoj verziji operativnog sistema Windows?

Ako ste Microsoft 365 pretplatnik na stariju verziju operativnog sistema Windows, imaćete OneNote verziju programa OneNote. Ova verzija će i dalje biti podržana do 10 oktobra, 2023.

Da li će se OneNote za Mac deinstalirati kada ažuriram na Office 2019?

Ne, OneNote za Mac će ostati na Mac računaru kada izvršite nadogradnju na Office 2019.

Koju verziju programa OneNote mogu da dobijem ako prvi put instaliram Office 2019?

OneNote aplikacija za stone računare se podrazumevano instalira pored programa Word, PowerPoint i Excel za Microsoft 365 pretplate koje su uključene aplikacije klijenata i Office 2019.

Ako ste na operativnom sistemu Windows, možete odabrati da koristite OneNote aplikaciju za stone računare ili možete da koristite aplikaciju OneNote za Windows 10 koja je unapred instalirana uz Windows 10.

Ako ste na starijoj verziji operativnog sistema Windows, kliknite ovde da biste dobili više informacija.

Ako ste na Mac računaru, a nemate instaliran OneNote za Mac kao besplatno preuzimanje iz Mac App Store, Office 2019 će instalirati OneNote za Mac za vas.

Koje dodatne pogodnosti dobijam ako koristim OneNote pomoću Microsoft 365 pretplate ili kao deo sistema Office 2019?

Windows

Microsoft 365 Pretplata

Office 2019

OneNote

Otkljuиava se Microsoft 365 pretplata:

  • Podrška za lokalnu beležnicu

Savet: Treba da instalirate OneNote? Preuzmite ga ovde.

OneNote za Windows 10

Otkljuиava se Microsoft 365 pretplata:

OneNote

Otvara se Office 2019 licenca:

  • Podrška za lokalnu beležnicu

Savet: Treba da instalirate OneNote? Preuzmite ga ovde.

MacOS

Microsoft 365 Pretplata

Office 2019

OneNote for Mac

Otkljuиava se Microsoft 365 pretplata:

  • Nalepnice

  • i još toga

OneNote for Mac

Otvara se Office 2019 licenca:

  • Nalepnice

Ja sam Microsoft 365 pretplatnik. Šta se dešava sa mojom OneNote aplikacijom za stone računare?

Ako već imate OneNote, možete da nastavite da koristite OneNote kao i uvek, a možete da očekujete i da vidite nove ispravke funkcija.

Koju verziju programa OneNote da dobijam ako se prvi put pretplati na Microsoft 365 ?

OneNote aplikacija za stone računare se podrazumevano instalira pored programa Word, PowerPoint i Excel za Microsoft 365 pretplate koje su uključene aplikacije klijenata i Office 2019.

Ako ste na operativnom sistemu Windows, već imate OneNote za Windows 10 zato što je pre instaliranja, ali možete da odaberete da koristite koju god želite.

Ako ste na starijoj verziji operativnog sistema Windows, kliknite ovde da biste dobili više informacija.

Ako ste na Mac računaru, a OneNote za Mac nije instaliran kao besplatan preuzimanje iz usluge Mac App Store, Microsoft 365 će instalirati OneNote za Mac.

Dodatne informacije za IT administratore

Kako da primenim OneNote?

IT administratori, pomoću željenih alatki za primenu, nastaviće da imaju mogućnost da uključe ili izuzimaju OneNote iz svojih Office primena.

OneNote aplikacija za stone računare se podrazumevano instalira pored programa Word, PowerPoint i Excel za Microsoft 365 pretplate koje su uključene aplikacije klijenata i Office 2019.

Više informacija potražite u uputstvu za primenu za OneNote

Šta ako je moja organizacija već počela da migrira u OneNote za Windows 10?

Možete da nastavite da migrirate u OneNote za Windows 10 ako je to najbolje za vaše krajnjim korisnicima.

Ako ste IT administrator zadužen za primenu programa OneNote po korisnicima u organizaciji, pročitajte članak Vodič za primenu za OneNote za više informacija.

Dodatne informacije za predavače

Na koji način OneNote za Windows 10 utiče na alatke koje koristim u učionici, na primer na alatku „Beležnica za razred“?

Mnoge funkcije beležnice za razred koje znate i vole već su ugrađene u OneNote za Windows 10.

„Beležnica za razred“, „Nalepnice“, Forms i mnoge druge funkcije na koje se oslanjate u učionici sada su čvrsto integrisane sa programom OneNote za Windows 10. Utisak pri radu sa alatkom „Beležnica za razred“ u operativnom sistemu Windows 10 identičan je onom u usluzi OneNote za veb, a sve vreme stižu dodatna poboljšanja.

Napomena: Određene funkcije, uključujući nalepnice i matematiku, zahtevaju da se prijavite pomoću pretplate na Microsoft 365.

Kako da instaliram alatku „Beležnica za razred“ u programu OneNote za Windows 10?

OneNote za Windows 10 ima sve funkcije beležnice ugrađene u razred.

Nastavnici će automatski videti karticu Beležnica za razred na traci, ali možete ga ručno omogućiti u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na Postavke i još dugmeta Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u programu OneNote u gornjem desnom uglu, a zatim izabrati stavku postavke > Opcije > alatki Beležnica za razred.

Da li imate obrazovanje ili stručni razvoj dostupan za OneNote i OneNote za Windows 10?

Da, imamo obuku i profesionalan razvoj za OneNote za Windows 2016 i OneNote.

Da biste napravili prve korake, posetite Microsoft zajednicu predavača kako biste pronašli kurseve kojima sami određujete tempo ili Centar za pomoć za obrazovanje kako biste dobili savete i uputstva.

Opšti kursevi za OneNote za Windows 10 dostupni su na Office centru za obuku.

Još resursa

Ikona – stručnjaci (mozak, zupčanik)

Pitajte stručnjake

Povežite se sa stručnjacima, razgovarajte o najnovijim vestima za OneNote, ispravkama i najboljim praksama.

OneNote tehnička zajednica

Ikona Zajednica

Pronalaženje pomoći u zajednici

Postavite pitanje i dobijte rešenja od agenata za podršku, MVP-ova, inženjera i drugih korisnika programa OneNote.

OneNote Forum na sajtu Answers

Ikona – zahtev funkcije (sijalica, ideja)

Predložite novu funkciju

Volimo da čitamo vaše predloge i povratne informacije! Podelite svoje razmišljanje sa nama. Slušamo vas.

OneNote UserVoice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×