Pređi na glavni sadržaj

Najčešća pitanja o programu Yammer Live Event

Pročitajte odgovore na najčešća pitanja o hostaciji događaja uživo u usluzi Yammer.

Najčešća pitanja: prvi koraci

Q: ko može da kreira događaje uživo u usluzi Yammer?

 • Morate biti administrator grupe u grupi Yammer u kojoj kreirate događaj uživo.

 • Ne možete da budete gost korisnika na Yammer mreži.

 • Morate imati Office 365 pretplatu koja uključuje Yammer.

  • Za događaje proizvedene pomoću spoljne aplikacije ili uređaja, potreban vam je i protok.

  • Za događaje izvedene u timovima, timovi moraju biti omogućeni. Da biste proverili da li je, kliknite na Office 365 pokretanje aplikacija i pogledajte da li postoji ikona timova .  

Pitanja o tome kako je organizacija podešena? Obratite se lokalnom IT administratoru. Više informacija potražite u članku pomoć prilikom kreiranja usluge Yammer Live Event.

Q: koje grupe mogu da imaju događaje uživo?

A: možete da host događaj uživo u bilo kojoj javnoj ili privatnoj Office 365 povezanom grupi. Da biste utvrdili da li je vaša grupa Office 365 veza grupa, pogledajte članak da li je moja grupa u usluzi Yammer povezana sa sistemom Office 365?.

 • Ako kreirate događaj koji je otvoren za sve zaposlene, koristite javnu grupu tako da svi članovi grupe ili bez njih mogu da vide i učestvuju. Imajte u vidu da grupa sve preduzeća nije povezana sa Office 365, tako da se ne može koristiti za događaje uživo.

 • Da biste ograničili ko može da se pridruži i učestvuje u događaju, koristite privatnu grupu, a zatim mogu da učestvuju samo članovi iz Yammer grupe.

Ne vidim opciju uživo u usluzi Yammer. Da li je dostupno za moju mrežu?

Trebalo bi, ali ćete morati da se uverite da grupa ispunjava zahteve:

 • Yammer grupa mora biti povezana Office 365. Da biste videli da li je to, idite na stavku moja Yammer grupa je povezana sa sistemom Office 365?.

 • Da biste kreirali događaj uživo, morate biti administrator grupe u usluzi Yammer u kojoj želite da kreirate događaj uživo.

 • Ne možete da budete gost korisnika na Yammer mreži.

 • Morate imati Office 365 pretplatu koja uključuje Yammer i timove.

 • Za događaje proizvedene pomoću spoljne aplikacije ili uređaja, potreban vam je i protok.

 • Timovi moraju biti omogućeni. Da biste proverili da li je, kliknite na Office 365 pokretanje aplikacija i pogledajte da li postoji ikona timova.

Kako da unesem broj?

To zavisi od toga koji metod proizvodnje koristite.

Da li treba da kreiram probni događaj uživo pre nego što uradim prvi pravi?

Preporučujemo da uradite probni događaj uživo da biste se uverili da ste zadovoljni sa onim što treba da se desi i odgovornosti svakog člana tima. To je naročito tačno za događaj uživo koji će se prenositi na hiljade osoba. Potrebno vam je samo nekoliko osoba za izvršavanje testa, dok god imate nekog u svakoj ključnoj ulozi: organizator, izlagač, učesnik i za događaje proizvedene pomoću spoljne aplikacije ili uređaja, AV Staff da bi se pokrenuli mikser i obezbedili informacije za Encoder. Razmotrite kreiranje Yammer grupe za sve uključene u testiranje.

Da li je Yammer Live događaj isti kao Skype prenos? Zašto koristite Yammer za sastanke ili gradske dvorane umesto Skype za posao?

Ne, događaji uživo u usluzi Yammer imaju uticaja na spoljni uređaj i omogućavanje bogatim društvenim angažmanima Yammer pre, tokom i posle događaja i namenjen je unutrašnjoj publici na destinaciji (Yammer) gde zaposleni već idu na "angažovanje".

Najčešća pitanja: kreiranje događaja uživo

Da li se stranica za sletanje za događaj može prilagoditi?

Možete da uredite naslov, opis, datum i vreme za stranicu za sletanje na događaj. On će sadržati snimak kada se događaj pojavio.

Da li postoji opcija za deljenje PowerPoint prezentacije tokom događaja uživo?

Da, možete da delite ekran koji može da ukljuиi PowerPoint.

P: Šta su to dobri načini za promovisanje događaja?

A: koristite veze ka događaju koji se nalazi na stranici događaja u timovima ili Yammer da biste pozvali učesnike da se pridruže događaju.

 • Za javne grupe, objavite objavu u grupi sa vezom ka stranici "događaj". Za širi domet, možete da objavite i saopštenje u grupi All Company .

 • Za privatne grupe objavite objavu u grupi sa vezom ka stranici "događaj".

 • Pošaljite e-poruku sa vezom.

 • Pošaljite poziv za sastanak u programu Outlook ili timovima koji sadrže tu povezanost.

Koje predloge imate za angažovanje zaposlenih koji možda neće moći da prisustvuju događaju uživo?

Prikažite program za igre uživo za predloge i najbolje prakse.

Da li tim događaja može da ublaži razgovore ili će svi učesnici videti sva pitanja?

Sva pitanja i razgovori će biti vidljivi u Yammer grupi.

Da li treba da kreiram transkript ili da li alatka transkribuje video zapis? Kako će pomoćni titl funkcionisati posle događaja? Kako Prevod funkcioniše?

Stream automatski obezbeđuje transkripciju posle događaja i možete da uredite transkript ako je to potrebno. Više informacija o transkriptu potražite u članku Dodavanje titlova ili natpisa na Microsoft stream video.

Mogu li da kreiram događaj uživo u usluzi Yammer sa mobilnog uređaja?

Ovo još nije dostupno. Uskoro stiže video zapis uživo sa mobilnog uređaja.

Koji su primeri spoljnih kodiranja u većoj proizvodnji uživo? Šta je to kodiranje i šta pokreće potrebu za enkoderom (veličina publike?)

Evo liste kodiranja koji dobro funkcionišu sa uslugom Yammer i stream. Kodiranja jednostavno restrukturira video sadržaj u digitalni format za potrošnju protoka uživo. Korišćenje kodiranja kada želite da koristite proizvodnju vrhunskog kvaliteta, više kamera ili želite da se prebacujete između ekrana i tipova sadržaja.

Q: kako da otkaћem planirani događaj uživo?

 1. Idite na događaj:

  • U usluzi Yammer idite na stranicu grupa, u odeljku grupna dešavanja kliknite na događaj, a zatim kliknite na dugme Otkaži događaj.

  • Ili, za događaj proizveden u timovima koji su zakazani u sledećih 7 dana, možete otkazati događaj od timova. Na levoj strani aplikacije timovi izaberite stavku sastanci Dugme Sastanci , pronađite događaj u kalendaru, a zatim kliknite na dugme Otkaži događaj. Ovo otkazuje događaj u Yammer i timovima.

Savet: Ako je obaveštenje o događaju uživo neko vreme, objavite poruku u grupi koja navodi da je događaj otkazan. Ako ste poslali kalendar poziva, pošaljite otkazivanje.

Najčešća pitanja: Prisustvovanje događaju uživo

Mogu li da vidim događaje uživo u usluzi Yammer sa mobilnog uređaja?

Da, možete da prikažete događaj i učestvujete u diskusiji iz aplikacije Yammer.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Organizovanje događaja uživo u usluzi Yammer

Live događaji u usluzi Yammer (administrator)

Prisustvujte uživo događaju u usluzi Yammer

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×