Najbolje prakse za sinhronizovanje beležaka u programu OneNote

Bez obzira na to koju verziju programa OneNote koristite, beležnice su dizajnirane tako da se automatski čuvaju i sinhronizuju u programu OneNote, što znači da nikada ne treba da premestite datoteke ručno, kao što je to moguće koristiti u istraživaču datoteka na Windows PC ili u prozoru pronalazača na Mac računaru.

Međutim, čak i kada OneNote rukuje sa svim sinhronizacijama beležaka između računara i uređaja, postoji nekoliko najboljih praksi koje možete da imate na umu da biste se uverili da imate najbolje iskustvo.

Poznavanje ograničenja skladišta

OneNote skladišti odeljke beležnice kao pojedinačne datoteke. I OneDrive i SharePoint imaju ograničenja veličine datoteke koja mogu da utiču na maksimalnu veličinu OneNote odeljaka. Na primer, na ličnom OneDrive nalogu, ograničenje besplatnog skladišta je 10GB. Na SharePoint i u usluzi OneDrive for Business, ograničenje skladišta može da konfiguriše administrator, ali će najčešće imati ograničenje od 15 GB ili manje.

Ova ograničenja određuju koliko veliki odeljak beležnice može da se dobije, tako da ćete želeti da se uverite da ne dostignete ili prekoračujete ograničenje. Iako može biti teško da se kaћe koliko tačno je sadržaj dodat, naročito ako ste delili beležnicu sa drugim osobama, vi i vaši saradnici možete da zadržite neke očigledne veličine datoteka na umu – na primer, ne Ubacujte više video datoteka koje su nekoliko gigabajta u veličini isti odeljak ili generalno ne preklapa odeljke sa nepotrebnim sadržajem medija. I dalje možete da uputite taj sadržaj tako što ćete umetnuti povezanost sa njom umesto direktnog ugrađivanja sadržaja u beleške.

Ako dostignete ograničenje veličine datoteke, OneNote će vas obavestiti. Možete da razmotrite razdvajanje velike beležnice u više njih ili da kupujete više skladišta. Ako koristite OneNote na poslu, možete da zahtevate više prostora za skladištenje iz usluge OneDrive for Business ili SharePoint administrator.

Nametanje ručne sinhronizovane beležnice

OneNote će automatski uskladištiti neobrađene promene beležnicama svaki put kada ste van mreže i zatim sinhronizovati te promene čim mreža ponovo bude dostupna. Mnoge neočekivane probleme pri sinhronizaciji obično se rešavaju tako što ćete naterati sinhronizaciju čim mreža ponovo bude dostupna.

Evo kako da ručno naterate sinhronizaciju beležnice u drugim verzijama programa OneNote:

OneNote za Windows 10

Kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice na listi "beležnice", kliknite na dugme Sinhronizuj, a zatim izaberite stavku sinhronizuje ovu beležnicu

OneNote 2016 za Windows

Kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice na listi "beležnice", a zatim izaberite stavku sinhronizuje ovu beležnicu odmah.

OneNote for Mac

Kontrola-kliknite na ime beležnice na listi "beležnice", a zatim izaberite stavku Sinhronizuj ovu beležnicu.

OneNote za iOS

Povucite listu Beležnica sa prstom da biste pokrenuli sinhronizaciju. Označivač toka će se pojaviti na vrhu liste.

OneNote za Android

Dodirnite i zadržite ime beležnice na listi "beležnice", a zatim dodirnite stavku Sinhronizacija Beležnica.

Rešavanje problema sa odeljcima na pogrešnom mestu

Ako izgleda da Beležnica nedostaje stranice ili ceo odeljak, to može da se desi kada se takav sadržaj nikada u potpunosti ne sinhronizuje pre zatvaranja beležnice u kojoj je kreirana promena. Da biste rešili ovaj problem, otvorite OneNote na originalnom računaru ili uređaju gde su beleške "nestale" prvo dodate ili izmenjene i koristite prethodne korake za nametanje sinhronizacije.

Na primer, ako ste kreirali novi odeljak na laptopu, ali još uvek ne vidite promene na računaru za stone računare, vratite se na laptop, otvorite OneNote, a zatim koristite prethodne korake da biste prinudno sinhronizovali beležnicu.

Saznajte više o otklanjanju pogrešenih odeljaka u programu OneNote.

Prebacivanje na novi OneNote za Windows 10 aplikaciju (Windows korisnici)

Ako ste OneNote 2016 korisnik, prelazak na novu aplikaciju OneNote za Windows 10 je najbolji način da se uverite da dobijate najnoviju i najveću verziju programa OneNote. Ova aplikacija već uživa u najbržim i najpouzdanije uslugama za sinhronizaciju i jedina je Windows aplikacija koja dobija najčešće ispravke proizvoda, funkcija i bezbednosti.

Saznajte više o razlikama između programa OneNote za Windows 10 i OneNote 2016.

Upravljanje deljenim beležnicom

Kada koristite deljenu beležnicu u isto vreme kao i drugi autori, možete da ostvarite bolji utisak pri radu sa saradnjom tako što će korisnici napraviti dodatke beležnicama na odvojenim stranicama ili u sopstvenim odeljcima. Ako previše osoba uređuje isti deo iste stranice u bilo kom trenutku, to može da kreira netrenutne neusaglašenosti stranice.

Ako koristite OneNote funkcije beležnice u velikoj učionici, razmotrite sledeće:

  • Odvojene studente u male grupe (ne više od 6 studenata po grupi)

  • Kreirajte odvojeni odeljak za svaku grupu studenata. Na primer, ako postoje četiri grupe od 6 studenata, kreirajte 4 odeljka.

  • Neka svaki student kreira svoju stranicu ili svako od njih uređuje na raznim mestima na stranici.

  • Izbegavajte Dodavanje velikih priloga datoteka (100 MB ili više).

Potražite poboljšanja sinhronizacije

Popunjavamo pouzdanost i brzina poboljšanja u programu OneNote Services koji su već dostupni korisnicima u programu OneNote za Windows 10, OneNote za Mac, OneNote za iOS (iPhone i iPad) i OneNote za android.

Ova poboljšanja već rade sa uslugom OneDrive i uskoro će doći do sistema SharePoint.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Premeštanje OneNote beležnice u OneDrive

Rešavanje pogrešenih odeljaka u programu OneNote

Koja je razlika između programa OneNote i onenote 2016?

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×