Najbolje prakse za veliki Teams sastanku

Dobra procena za veliki Teams sastanku je 300 ili više učesnika. Ako planirate veliki sastanak na mreži ili očekujete više od 300 osoba, slede opcije i najbolje prakse za uspešniji veliki sastanak.

Napomena: Do 1000 pozvanih korisnika sada može da se pridruži Teams sastanku i vrši interakciju pomoću ćaskanja, zvuka i video zapisa. Pozvane takođe mogu da se pridruže sastanku koji već ima 1000 učesnika (do 10.000) kao učesnike samo za prikaz.

Prvo, na osnovu tipa prezentacije koju želite da napravite ili koji najbolje funkcioniše, možete da zakažete Teams sastanak,Teams veninar ili Teams događaj uživo. Izlagači bi trebalo da koriste Teams za stone računare za bilo koji tip prezentacije.

Sastanak Teams je saradnja i interaktivno iskustvo sa opcijom za dodavanje strukture za veće sastanke. Veb Teams je strukturirani interaktivni događaj. A Teams live event is a broadcast scenario with a production team behind the scenes and a viewing audience.

Pre velikog sastanka

 • Predstavite sastanak putem žičane veze ili mreže za bolji i pouzdaniji zvuk i video.

 • Kreirajte ankete da biste prikupili informacije o učesnicima.

 • U opcijama sastankauradite sledeće:

 1. Sa desne strane stavke Ko može da izlaže?, izaberite stavku Određene osobe. Zatim pored stavke Izbor izlažeča:, izaberite stavku Potražite učesnike. Odaberite osobe koje želite da budu izlažeči na sastanku (samo iz vaše organizacije ili federisane organizacije).

  Napomena: Kada sastanak počne, izlažeči mogu da promovišu druge učesnike u ulogu izlažeča.

 2. Sa desne strane dugmeta Dozvoli mik za učesnike?, prebacite preklopnik na Ne. Ako neko treba da vrši interakciju tokom sastanka, dozvolite mu da promeni ton kada podigne ruku ili promeni ulogu tako što će zaći iznad imena i izabrati stavku Još opcija Teams more options icon. Više informacija potražite u članku Upravljanje audio i video dozvolama učesnika.

 3. Sa desne strane komande Dozvoli kameru za učesnike?, prebacite  preklopnik na Ne. Tokom odgovarajućih vremena na sastanku video može da bude dozvoljen pojedinačnom učesniku ili svim učesnicima. Više informacija potražite u članku Upravljanje audio i video dozvolama učesnika

 4. Kada završite sa ovim postavkama, izaberite stavku Sačuvaj.

Opcije sastanka u Teams, crveni okvir okružuje postavku za upravljanje mik-om i dozvolama kamere učesnika.

Tokom velikog sastanka

 • Koristite video u ži pažnje da biste istakli jednog izlažeča kako biste ga istakli (imajte naznaku da se u žiži pažnje ne može koristiti u velikoj galeriji ili režimu zajedno).

 • Organizatori i izlažeči mogu da promene postavke učesnika za učesnike, na primer da im omogućite da ih imenuju ili promovišu kao izlažeče.

 • Podsetite učesnike i podstaknite učesnike da podigni ruke pre nego što pričaju i koriste reakcije uživo.

 • Tokom sastanka kreirajte ankete da biste dobijali povratne informacije od učesnika.

Još stvari koje treba znati

 • Za najbolje iskustvo pri radu sa velikim sastancima, vebinarima i događajima uživo, učesnici bi trebalo da koriste najnoviju verziju aplikacije Teams na stonom ili mobilnom uređaju. Dodatne informacije potražite u članku Ažuriranje Microsoft Teams.

 • Kada sastanak dostigne 1000 učesnika, organizator sastanka i izlažeči će videti baner koji ukazuje na to da će se novi učesnici pridruživati samo za prikaz.

 • Učesnici koji su samo za prikaz ne mogu da se pridruže sastanku ako samo za prikaz nisu dostupni i ako im nije dozvoljeno da zaobiđu hol.

 • Sobe za prekid ne mogu se kreirati na sastancima koji imaju više od 300 učesnika, čak i ako je broj učesnika padao na manje od 300 tokom sastanka. Takođe, pravljenje soba za nestanke na sastanku automatski ograničava broj učesnika sastanka na 300.

Srodne veze

Saveti za Teams sastanke

Pridruživanje sastanku kao učesnik samo za prikaz

Promena postavki učesnika za Teams sastanka

Upravljanje audio i video dozvolama učesnika

U licu mesta nečiji video na sastanku Teams u licu

Anketa učesnika tokom Teams sastanka

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×