Najbolji saveti za studente za hibridno učenje

Bezbednost studenta na mreži je glavni prioritet, bez obzira na to gde ili kako se njihovo učenje dešava: daljinski, na učionici ili hibridno. Pogledajte ovih pet saveta da biste pomogli studentima da budu bezbedniji na mreži tokom školske godine.

Roditelj i dete rade školjske radove kod kuće.

1. počnite sa ažurnim

Proverite da li imate instalirane najnovije ispravke za operativni sistem i aplikacije. Ove ispravke uključujući i korisne funkcije i bezbednosne zakrpe.

U operativnom sistemu Windows, dodirnite dugme Start i unesite "Ažuriraj"   da biste pronašli alatku Windows Update i potražite ispravke.

Microsoft Office bi trebalo da automatski nudi sve ispravke koje su neobrađene, ali ako želite da budete sigurni, pređite na stavku> nalog (ili Office nalog u programu Outlook) u bilo kojoj Office aplikaciji i u okviru Opcije ažuriranja odaberite stavku Ažuriraj. Više informacija o ažuriranju sistema Office potražite u članku kako se instaliraju Office ispravke.

Slično tome, sa svim drugim aplikacijama ili uređajima koje student mora da koristi, uverite se da su ažurirane u najnovijoj i najbezbednoj verziji.

2. Kreiraj zdrave digitalne navike

Aplikacija Microsoft Family Safety vam više ne pomaže da upravljate vremenom na ekranu studenata preko operativnog sistema Windows računari, Android i Xbox i zadržite kartice na njihovoj lokaciji. Sa pronicljivosti koje možete da dobijete od nje, on takođe pruža odličan način za pokretanje porodičnih razgovora o zdravije navike na mreži i u realnom svetu.

Mobilni uređaj sa aplikacijom Porodična bezbednost

Mir je jedna stvar, ali transparentnost se takođe gradi poverenje. Ako možete da verifikujete da se voze bezbedno i u okviru ograničenja brzine pomoću funkcije "pokretanje", na primer, zatim znate kada možete da umanjene praćenje dok sazrevaju. (Ove informacije se neće deliti sa osiguravajućim kompanijama ili brokerima podataka.)

Napomena: Funkcija "pokretanje izveštaja" zahtijeva dozvole za lokaciju za pametne telefone i bezbednost za studente dostupni su samo u sad, Britaniji, Australiji i Kanadi.

Saznajte više o aplikaciji "Porodična bezbednost".

3. zadržite bezbedne i dostupne datoteke

Kada učenici čuvaju datoteke u usluzi OneDrive, to znači da je njihov rad bezbedno uskladišten i da je dostupan sa bilo kog uređaja koji koriste za prijavljivanje u Microsoft 365. Ako se uređaj izgubi, ukrade ili ošteti, datoteke su i dalje bezbedne i pristupačne u oblaku. OneDrive i Office im takođe olakšavaju da bezbedno dele te datoteke dok sarađuju sa kolegama.

Savet: Ako vaša porodica ima Microsoft 365 nalog, možete da delite Office i OneDrive između najviše šest članova porodice. Svaki član porodice dobija 1TB OneDrive prostora za skladištenje. Saznajte više o Microsoft 365 porodici.

OneDrive uključuje korpu za otpatke za vraćanje datoteka koje su slučajno izbrisane i istorija verzija za vraćanje prethodne verzije datoteke, ako je to potrebno.

Saznajte više o prvi koraci uz OneDrive

4. bezbedno Pregledajte Veb 

Kada vašem studentu treba Veb da biste obavili posao i komunicirali sa nastavnicima i kolegama, uverite se da imaju bezbedni moderni pregledač kao što je Nova Microsoft Edge.

Edge se isporučuje sa Microsoft Defender SmartScreen ugrađenim i uključeno po podrazumevanoj vrednosti, pa ste zaštićeni Čim počnete da ga koristite.

  • Analizira stranice i određuje da li mogu da budu sumnjive. Ako pronađe sumnjive stranice, SmartScreen će prikazivaće stranicu upozorenja, dajući vam mogućnost da pružite povratne informacije i savetuje vas da nastavite sa pažnjom.

  • SmartScreen proverava lokacije koje posećujete u odnosu na dinamičku listu prijavljenih phishinglokacija i lokacija zlonamernog softvera. Ako pronađe podudaranje, SmartScreen će vam pokazati upozorenje kako bi vas obavestio da je lokacija blokirana za vašu bezbednost.

  • SmartScreen proverava datoteke koje preuzimate sa veba na listu prijavljenih lokacija zlonamernog softvera i programa koje znaju da nisu bezbedni. Ako pronađe podudaranje, SmartScreen će vas upozoriti da je preuzimanje blokirano za vašu bezbednost.

  • Obezbedite još veću kontrolu u sprečavanju praćenja u usluzi Microsoft Edge. Izaberite jednu od tri postavke – osnovne, izbalansirane ili striktne – da biste ograničili praćenje i zaštitili porodiиne veze dok radite na mreži.

Microsoft Edge je dostupan i za iOS, Mac i android.

Dete koje koristi tablet računar u tabeli.

5. kreiranje bezbednih lozinki

Deca će možda morati da kreiraju nove naloge ili lozinke za Internet zadatke škole. Sada je dobar trenutak da razgovarate sa njima o dobrim navikama lozinki.

Duže je bolje -ciljanje lozinke koja ima najmanje 12 znakova, a ne samo Englesku reč. Kratka fraza povezana sa njihovim interesima na primer može biti dovoljna i laka za pamćenje.

Deljenje je dobro – jednostavno ne kada se radi o lozinkama.Ne dajete lozinke drugim osobama. Kada saznaju lozinku, mogu da se prijave kao vi ili da je govore drugima.

Bezbednost u Microsoft timovima za obrazovanje

Kada student koristi timove za povezivanje sa svojim nastavnicima i školskim kolegama u virtuelno, licem u lice i ćaskanje, oni koriste razmak sa ugrađenim zaštitnim merama i robusno upravljanje učionicama. Nastavnici mogu da isključuju studente, uklone neprikladne komentare, osiguraju da se samo članovi klase nalaze na sastancima i još mnogo toga.

Istražite više saveta da biste se održali u vezi sa učenjem učenika u timovima i drugim Microsoft 365 aplikacijama. Vaši studenti mogu da pristupe resursima kreiranim samo za njih dok koriste Microsoft aplikacije za dovršavanje domaжeg zadatka, saradnju sa saradnjom i kreiranje.

Saznajte više

Pomoć za edukaciju &

Alatke za učenje u programu Word

Alatke za učenje za OneNote – prvi koraci i najčešća pitanja

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×