Napravite rezervnu kopiju fascikli „Dokumenti“, „Slike“ i „Desktop“ pomoću usluge OneDrive

Možete da napravite rezervnu kopiju važnih fascikli (radna površina, dokumenti i slike) na Windows RAČUNARU pomoću rezervne kopije OneDrive PC fascikle, tako da budu zaštićeni i dostupni na drugim uređajima. Ako već niste podesili OneDrive na računaru, pogledajte članak Sinhronizovanje datoteka pomoću usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows. Nema dodatnog troška za rezervnu kopiju fascikle za PC računare (do 5 GB datoteka bez pretplate). Pogledajte članak OneDrive planovi.

Napomena: Ako ste iznenaрeni time da se datoteke čuvaju u OneDrive, pogledajte članak podrazumevano čuvanje u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 10.

Pregledač ne podržava video.

Podešavanje pravljenja rezervne kopije fascikle PC računara

 1. Ako se od vas zatraži da napravite rezervnu kopiju važnih fascikli (radna površina, dokumenti i slike), izaberite stavku odziv da biste pokrenuli čarobnjak za pravljenje rezervne kopije fascikle.

  Ako niste videli odziv ili ste već zatvorili čarobnjak, izaberite ikonu belog ili plavog oblaka na Windows sistemskoj traci poslova, azatim izaberite stavku Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“Pomoć i postavke >, a zatim Backup > Upravljajte pomoću rezervne kopije.

  Kartica "rezervna kopija" u postavkama radne površine za OneDrive

 2. U dijalogu nazad u fasciklama proverite da li su izabrane fascikle za pravljenje rezervne kopije.

  Snimak ekrana dijaloga "Podešavanje zaštite važnih fascikli" u usluzi OneDrive

 3. Izaberite stavku Pokreni Backup.

 4. Dijalog možete da zatvorite dok se datoteke sinhronizuju OneDrive. Ili, da biste pogledali datoteke, izaberite stavku Prikaz toka otpremanja. Ako ste već zatvorili dijalog, da biste otvorili OneDrive centar aktivnosti, izaberite beli ili plavi oblak na sistemskoj traci poslova.

Pristup fasciklama za rezervne kopije na bilo kom uređaju

Kada se datoteke završe sinhronizuju sa OneDrive, one se podržavaju i možete da im pristupite sa bilo kog mesta u dokumentima, radnoj površini ili slikama. Kada napravite rezervnu kopije fascikle za računare, stavke na radnoj površini idu sa vama na druga PC radna površina gde koristite OneDrive.

Možete da napravite rezervnu kopiju maksimalno 5 GB datoteka u OneDrive besplatno ili do 1 TB pomoću pretplate za Microsoft 365.

Isprobajte Microsoft 365 za besplatnu

Ako ste prijavljeni na OneDrive aplikacija za sinhronizaciju na računaru, možete da koristite istraživač datoteka da pristupite OneDrive. Takođe možete da koristite OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje da biste pristupili fasciklama na bilo kom uređaju.

Upravljanje rezervnom kopijom fascikle za RAČUNARE ili zaustavljanje

Da biste zaustavili ili počeli da pravite rezervne kopije fascikli u OneDrive, ažurirajte izbor fascikli u OneDrive postavkama. 

 1. Otvorite postavke OneDrive (izaberite ikonu belog ili plavog oblaka na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“Pomoć i postavke > postavkama.)

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 2. U okviru postavkeizaberite stavku Backup > Upravljanje rezervnom kopijom.

 3. Da biste počeli da pravite rezervnu kopiju fascikle, izaberite fasciklu u kojoj se ne piše datoteke koje podržavaju rezervnukopiju, a zatim izaberite stavku Pokreni Backup.

 4. Da biste zaustavili pravljenje rezervne kopije fascikle, izaberite stavku Zaustavi rezervnu kopijui potvrdite zahtev.  Pogledajte navedene važne beleške.

Snimak ekrana kada prestanete da zaštitite fascikle u usluzi OneDrive

 • Kada prestanete da pravite rezervnu kopiju fascikle, datoteke koje ste već uklonili u usluzi OneDrive ostaju u fascikli OneDrive i više se neće pojavljivati u fascikli "uređaj". 

 • U fascikli koju ste prestali da koristite, videćete ikonu pod nazivom " gde su moje datoteke , a to je prečica do vaših fascikli u usluzi OneDrive. Da biste pristupili datotekama, izaberite ikonu da biste otvorili fasciklu u usluzi OneDrive. 

 • Ako želite da te datoteke vrate u fasciklu sa uređajem, a ne u usluzi OneDrive, premestite ih ručno iz fascikle OneDrive nazad u fasciklu "uređaj". Imajte u vidu da u usluzi OneDrive ne podržava sve nove datoteke koje dodate u tu fasciklu na uređaju kada sprečite pravljenje rezervne kopije.

 • Da biste premestili datoteke. Izaberite gde su moje datoteke da biste otvorili fasciklu u usluzi OneDrive, a zatim izaberite datoteke koje želite da premestite u fasciklu uređaja i prevucite ih na tu lokaciju.

Ikona prikazuje gde se nalaze moje datoteke?

Rešavanje problema sa rezervnom kopijom fascikle PC

Evo liste grešaka koje možete videti kada podesite rezervnu kopiju fascikle PC računara i kako da ih rešite:

 • Nije moguće zaštititi sledeći tip datoteke: datoteke Outlook baze podataka (. pst).

 • Zaštita fascikle nije dostupna: zajednički razlog za ovu grešku je to što se važne fascikle na računaru koji su povezani sa domenom ne mogu zaštititi na ličnom OneDrive nalogu (kada ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga). Informacije o rešenjima za zaštitu podataka potražite u članku IT administrator. Ne bi trebalo da imate ovaj problem sa poslovnim ili školskim nalogom.

 • Datoteka premašuje maksimalnu dužinu putanje: uverite se da čitava putanja datoteke, uključujući ime datoteke, sadrži manje od 260 znakova. Primer putanje datoteke je:
  c:\Users\ <username> \pictures\saved\2017\december\spanday\novo 2016 Family...
  Da biste rešili ovo, Skratite ime datoteke ili ime potfascikle u OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa.

 • Datoteka premašuje maksimalnu veličinu datoteke: OneDrive ne možete da sinhronizujete datoteke preko 250 GB. Uklonite ove datoteke iz fascikle koju želite da zaštitite i pokušajte ponovo.

 • Ime datoteke nije dozvoljeno u OneDrive: imena datoteka ne mogu da počnu sa prostorom ili sadrže bilo koji od ovih znakova: \:/*? < > "|. Premestite ili preimenujete datoteku da biste nastavili.

 • Fascikla nije izabrana za sinhronizovanje: fascikla sa greškom se ne SINHRONIZUJE sa računarom. Da biste rešili ovu grešku, otvorite OneDrive postavke (kliknite desnim tasterom miša na ikonu belog ili plavog oblaka na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke), izaberite stavku Izaberi fascikle, a zatim se uverite da je izabrana fascikla koju želite da zaštitite. Ako slike prikazuju ovu grešku, uverite se da su slike, snimci ekrana i snimci kamere izabrani (ili da ne postoje). Takođe je moguće da fascikla OneDrive ima drugo ime iz važne fascikle Windows.

 • Važne fascikle nisu na podrazumevanim lokacijama: fascikla sa greškom sadrži drugu važnu fasciklu i ne može biti zaštićena dok se ne premesti fascikla "sadržana". Važne fascikle koje mogu biti sadržane unutar fascikle su: dokumenti, Desktop, slike, snimci ekrana, snimci kamere ili OneDrive fascikla.

 • Došlo je do nepoznate greške, sa kodom greške 0x80070005: Ako primite kôd greške 0x80070005, opcija "zabrani korisnika sa ručno preusmeravanje fascikli profila" omogućena je smernica grupe. Možda ćete otkriti da su datoteke iz izabranih fascikli premeštene na identične imenovane fascikle u OneDrive fascikli, a originalne lokacije su prazne. Premestite sadržaj fascikle na prvobitne lokacije i pitajte administratora da li se smernice mogu promeniti.

 • Fascikla sadrži taиku ponovnog reparanja (tačka spajanja): fascikla koju želite da zaštitite sadrži poseban tip datoteke koji povezuje delove sistema datoteka. Nije moguće zaštititi ove stavke. Da biste zaštitili fasciklu, uklonite datoteku koja izaziva problem. 

 • Objavljivanje rezervne kopije fascikle PC fascikle: OneDrive pokušava da automatski ponovo otvori beležnice koje su prethodno bile otvorene. U retkim slučajevima, neke beležnice se možda neće automatski učitati u OneNote aplikaciji za računare posle pravljenja rezervnih kopija fascikle PC. Zaobilaženje problema za ovaj problem je da ponovo otvorite beležnice u aplikaciji OneNote koristeći datoteku > otvorenu.

  Oprez: Neke aplikacije mogu zavisiti od ovih veza da bi ispravno funkcionisale. Uklonite samo veze za koje znate da su bezbedne za izmenu.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju, pogledajte Rešavanje problema sa OneDrive mobilnom aplikacijom..

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Podrška putem e-pošte
Ako Vam je i dalje potrebna pomoć, protresite svoj mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
Možete predložiti funkcije koje želite da dodamo u OneDrive. Idite na Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?za više informacija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×