Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Napravite rezervnu kopiju fascikli „Dokumenti“, „Slike“ i „Desktop“ pomoću usluge OneDrive

Možete da napravite rezervne kopije važnih fascikli (fascikli "Radna površina", "Dokumenti" i "Slike") na Windows OneDrive računaru sa rezervnom kopom fascikle računara, tako da su zaštićene i dostupne na drugim uređajima. Ako već niste podesili ovu opciju OneDrive računaru, pogledajte članak Sinhronizacija datoteka pomoću OneDrive u programu Windows. Nema dodatnih troškova za pravljenje rezervne kopije fascikli računara (do 5 GB datoteka bez pretplate). Pogledajte OneDrive planove.

Napomena: Ako ste iznenađeni da se datoteke čuvaju u OneDrive, pročitajte članak Datoteke se podrazumevano OneDrive u programu Windows 10.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Podešavanje rezervne kopije fascikle računara

 1. Ako se zatraži da napravite rezervnu kopiju važnih fascikli (Radna površina, Dokumenti i Slike), izaberite odziv da biste pokrenuli čarobnjak za pravljenje rezervne kopije fascikli.

  Ako niste videli odziv ili ste već zatvorili čarobnjak, izaberite belu ili plavu ikonu oblaka na Windows sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ > Postavke, a zatim stavku Napravi rezervnu kopiju > Upravljaj rezervnim kopijama.

  Kartica "Rezervna kopija" u postavkama radne površine OneDrive

 2. U dijalogu Pravljenje rezervne okviru fascikli proverite da li su izabrane fascikle za koje želite da napravite rezervnu kopiju.

  Snimak ekrana dijaloga "Podešavanje zaštite važnih fascikli" u programu OneDrive

 3. Izaberite stavku Pokreni rezervnu kopiju.

 4. Možete da zatvorite dijalog dok se datoteke sinhronizuju sa OneDrive. Ili, da biste gledali kako se datoteke sinhronizuju, izaberite stavku Prikaži tok otpremanja. Ako ste već zatvorili dijalog, da biste otvorili OneDrive aktivnosti, izaberite beli ili plavi oblak na sistemskoj traci poslova.

Pristupite rezervnim kopiju fascikli na bilo kom uređaju

Kada datoteke završe sinhronizaciju sa OneDrive, napraviće se rezervna kopije i možete da im pristupite sa bilo kog mesta u fasciklama Dokumenti, Radna površina ili Slike. Kada napravite rezervnu kopiju fascikle "Radna površina", stavke na radnoj površini prenose se sa vama na druge radne površine računara na kojima radite OneDrive.

Možete besplatno da napravite rezervnu kopiju do 5 GB datoteka u usluzi OneDrive ili do 1 TB uz pretplatu na Microsoft 365.

Isprobajte Microsoft 365 besplatno

Ako ste prijavljeni na stranicu OneDrive aplikacija za sinhronizaciju na računaru, možete da koristite Istraživač datoteka da biste pristupili programu OneDrive. Takođe možete da koristite aplikaciju za OneDrive za pristup fasciklama na bilo kom uređaju.

Upravljanje ili zaustavljanje pravljenja rezervne kopije fascikli računara

Da biste zaustavili ili počeli da napravite rezervnu kopiju fascikli OneDrive, ažurirajte izbore fascikli u programu OneDrive Postavke. 

 1. Otvorite OneDrive aplikacije (izaberite ikonu belog ili plavog oblaka na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavkuIkona „Pomoć i postavke za OneDrive“ > Postavke.)

  alternativni tekst

 2. U Postavke rezervne kopije izaberite stavku Napravi rezervnu > Upravljaj rezervnim kopijama.

 3. Da biste započeli pravljenje rezervne kopije fascikle, izaberite bilo koju fasciklu u kojoj se ne kaže Da su datoteke rezervne kopije, a zatim izaberite stavku Pokreni rezervnu kopiju.

 4. Da biste zaustavili pravljenje rezervne kopije fascikle, izaberite stavku Zaustavi pravljenje rezervne kopije i potvrdite zahtev.  Pogledajte važne beleške u nastavku.

Snimak ekrana zaustavljanja zaštite fascikli u programu OneDrive

 • Kada zaustavite pravljenje rezervne kopije fascikle, datoteke za koje su već napravljene rezervne kopije OneDrive ostaju u OneDrive fascikli i više se neće pojavljivati u fascikli uređaja. 

 • U fascikli u kojoj ste zaustavili pravljenje rezervne kopije videćete ikonu pod nazivom Gde se nalaze moje datoteke koja je prečica do fascikli u programu OneDrive. Da biste pristupili datotekama, izaberite ikonu da biste otvorili fasciklu u OneDrive. 

 • Ako želite da se te datoteke vraćaju u fasciklu uređaja, a ne u OneDrive, premestite ih ručno iz OneDrive nazad u fasciklu uređaja. Imajte na umu da sve nove datoteke koje dodate u tu fasciklu na uređaju neće biti rezervne kopije OneDrive nakon što zaustavite pravljenje rezervne kopije.

 • Da biste premestili datoteke. izaberite Gde se nalaze moje datoteke da biste otvorili fasciklu u programu OneDrive, a zatim izaberite datoteke koje želite da premestite u fasciklu uređaja i prevucite ih na tu lokaciju.

Ikona prikazuje gde se nalaze moje datoteke?

Rešavanje problema sa rezervnom kopom fascikle računara

Evo liste grešaka koje ćete možda videti kada podesite pravljenje rezervne kopije fascikli računara i kako da ih otklonite:

 • Nije moguće zaštititi sledeći tip datoteke: Outlook baze podataka (.pst).

 • Zaštita fascikli nije dostupna: Najčešći razlog za ovu grešku je da važne fascikle na računarima koji su povezani sa domenom ne mogu biti zaštićene na ličnom OneDrive nalogu (kada ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga). Za informacije o rešenjima za zaštitu podataka obratite se IT administratoru. Ne bi trebalo da imate ovaj problem sa poslovnim ili školskim nalogom.

 • Datoteka premašuje maksimalnu dužinu putanje: Uverite se da čitava putanja, uključujući ime datoteke, sadrži manje od 260 znakova. Primer putanje datoteke je:C:\Korisnici\<Korisničko ime>\Slike\Sačuvane\2017\Decembar\Odmor\Nova godina\Porodica...

  Da biste rešili ovo, skratite ime datoteke ili imena potfascikli u programu OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa.

 • Datoteka premašuje maksimalnu veličinu datoteke: OneDrive ne može da sinhronizuje datoteke preko 250 GB. Uklonite ove datoteke iz fascikle koju želite da zaštitite, a zatim pokušajte ponovo.

 • Ime datoteke nije dozvoljeno u programu OneDrive: imena datoteka ne mogu da počinju razmakom niti da sadrže nijedan od ovih znakova: \ : / * ? < > " |. Premestite ili preimenujte datoteku da biste nastavili.

 • Fascikla nije izabrana za sinhronizovanje: Fascikla sa greškom se ne sinhronizuje sa računarom. Da biste ispravili ovu grešku, otvorite OneDrive Postavke (kliknite desnim tasterom miša na ikonu belog ili plavog oblaka na sistemskoj traci poslova i izaberite stavku Postavke), izaberite stavku Odaberi fascikle, a zatim proverite da li je izabrana fascikla koju želite da zaštitite. Ako slike prikazuju ovu grešku, uverite se da su sve stavke Slike, Snimci ekrana i Kamera Roll izabrane (ili ne postoje). Takođe je moguće da fascikla OneDrive drugačije ime od fascikle sa Windows važnom fasciklom.

 • Važne fascikle se ne nalaze na podrazumevanim lokacijama: Fascikla sa greškom sadrži drugu važnu fasciklu i nije je moguće zaštititi dok se sadržana fascikla ne premesti. Važne fascikle koje se mogu nalaziti u fascikli uključuju: Dokumenti, Radna površina, Slike, Snimci ekrana, Kamera Roll ili OneDrive fascikli.

 • Došlo je do nepoznate greške, sa kodom greške 0x80070005: Ako primite kôd greške 0x80070005, omogućene su smernice grupe "Zabrani korisniku da ručno preusmerava fascikle profila". Možda ćete videti da su datoteke iz fascikli koje ste izabrali premeštene u identično imenovane fascikle OneDrive fascikli, a originalne lokacije su prazne. Vratite sadržaj fascikle na originalne lokacije i pitajte administratora da li se smernice mogu promeniti.

 • Fascikla sadrži tačku reparacija (tačka spajanja ili simlinkija): Fascikla koju želite da zaštitite sadrži specijalni tip datoteke koji povezuje delove sistema datoteka zajedno. Nije moguće zaštititi ove stavke. Da biste zaštitili fasciklu, uklonite datoteku koja izaziva problem. 

 • Objavi rezervnu kopiju fascikle na računaru: OneDrive pokušava da automatski ponovo otvori beležnice koje su prethodno otvorene. U retkim slučajevima, neke beležnice možda neće biti automatski učitane u aplikaciji OneNote na radnoj površini nakon pravljenja rezervne kopije fascikle računara. Zaobilaženje problema je da ponovo otvorite beležnice u aplikaciji OneNote koristeći komandu Datoteka > Otvori.

  Oprez: Neke aplikacije mogu da zavise od tih veza da bi ispravno funkcionisale. Uklonite samo veze za koje znate da su bezbedne za izmenu.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×